vaistai.lt

Populiarių rašytojų sveiko gyvenimo įpročiaiKasdieniame gyvenime siekiame gyventi kuo sveikiau ir įtvirtinti sveikatai naudingus įpročius, tačiau dažnai susidūrus su pirmaisiais sunkumais rankos nusvyra ir vėl grįžtama į senas vėžes. Lėtas ankstus kėlimasis ryte ir mankšta virsta kelių kavos puodelių išgėrimu paknopstom lekiant į darbą, profesiniai reikalai įsiterpia į asmeninį gyvenimą, o jeigu lieka laiko sau – jis būna praleidžiamas ant sofos, akis įbedus į televizoriaus ekraną.

daugiau

Prie vairo – ir charakteris: kokio elgesio tikėtis iš skirtingų tipo asmenybių?Lietuvos vairuotojai gali atrodyti santūresni keliuose nei kad, pavyzdžiui, šiltųjų kraštų vairuotojai, kur signalizavimas, mostigavimas, šūksniai pro langus yra kasdienybė. Tačiau emociškai „karštų“ situacijų bandant pasidalinti vietą gatvėje, pasitaiko ir pas mus. Elgesį prie vairo didžiąja dalimi lemia mūsų charakterio ypatybės. Ką daryti kelyje susidūrus su emocingomis savo ar kitų vairuotojų reakcijomis? Kokios galimos išeitys atsidūrus sudėtingose situacijose kelyje?

daugiau

KTU mokslininkė: teršalai iš jūsų namų pasitinka jus Baltijos jūros bangose (8 patarimai kaip išsigelbėti nuo taršos)Ar daug atrastume lietuvių, kurie bent vieno savaitgalio vasarą nepraleistų prie Baltijos jūros, gulėdami ant jūros bangų skalaujamo smėlėto kranto? Tikriausiai ne. Bet lažinuosi, kad tik keletas iš apgulančių pajūrį ir besimėgaujančių gaiviu jūros vandeniu poilsiautojų pagalvoja apie tai, iš kur tas vanduo atsiranda.

daugiau

Pakeistomis bakterijomis galima gydyti vėžį. Priešaky – bandymai su žmonėmisMumyse knibžda mikrobai, tad mokslininkai nori panaudoti juos gydyti. Mūsų kūnuose ir ant jų gyvena trilijonai mikrobų — ir gali pavykti juos modifikuoti taip, kad jie padėtų įveikti ligas. Mokslininkai pakeitė kai kurių ant odos gyvenančių mikrobų genomus taip, kad jie galėtų užkirsti kelią vėžiui ar jį gydyti. Su pelėmis, panašu, tai veikia, laukia bandymai su žmonėmis.

daugiau

Lietuvos mokslininkų išradimas: reabilitacijos sistema, kuria bus galima naudotis namuoseVirtualiosios realybės (VR) sistemos dar prieš kelerius metus daugeliui siejosi su žaidimais ir laisvalaikiu trimatėje erdvėje. Šiandien VR taikoma įvairiose srityse. KTU tyrėjo Ryčio Maskeliūno ir Lietuvos mokslininkų komandos inovacija – VR pagrindu sukurta reabilitacijos sistema, kurią pats mokslininkas apibūdina kaip VR technologiją, be VR pasaulio ir akinių.

daugiau

Jau rytoj iš orlaivių kris pasiutligės vakcinos laukiniams gyvūnamsValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad nuo šio trečiadienio, balandžio 12 dienos, Lietuvoje pradedama pavasarinė laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės. Kasmet pavasarį ir rudenį vykdoma vakcinacija padėjo pasiekti, kad Lietuvoje pasiutlige nebeserga nei naminiai, nei laukiniai gyvūnai, tačiau kaimyninėse šalyse, kaip Baltarusijoje, Rusijos Federacijoje, Ukrainoje ir Lenkijoje, pasiutligė paplitusi ir tarp naminių gyvūnų, ir laukinėje faunoje, todėl rizika, kad į Lietuvą užsikrėtusių laukinių gyvūnų atkeliaus iš kaimyninių valstybių, išlieka.

daugiau

Privačių šulinių ir gręžinių savininkai vandens kokybe turi pasirūpinti patysValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad pavasarinis atlydys skatina gruntinio vandens, cheminės sudėties pokyčius, o tai reiškia, kad pavasarį gali keistis, pablogėti šachtinių šulinių ar gręžinių vandens kokybė. Todėl, gyventojams, kurie naudoja tokių šulinių vandenį maistui, rekomenduojama reguliariai atlikti geriamojo vandens mikrobiologinės bei cheminės taršos tyrimus. 

daugiau

Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centras
Jaunimo tinklalapis – www.sveikatostinklas.lt
Ar jaučiate, kad jums trūksta patikimos ir aktualios informacijos apie sveikatą? Ar esate jaunas žmogus nuo 14 iki 29 metų? Jei taip, portalas www.sveikatostinklas.lt yra puikus resursas, galintis jums padėti.

www.sveikatostinklas.lt – tai vieta, skirta jaunimui, kuris siekia rūpintis savo sveikata. Mūsų svetainėje rasite naujausią, patikimą ir jaunimui aktualią informaciją apie mitybą, lytinius santykius, psichinę sveikatą ir daug kitų svarbių sveikatos temų. Visi straipsniai ir informacija yra pateikiami suprantama ir jaunimui patrauklia kalba.

daugiau

Pirmosios „Gerumo lenktynės“ – iššūkį viena kitai metė dvi aviacijos įmonėsMinint kovo 18 dieną, dar kitaip žinomą kaip Raudonos nosies dieną, dvi aviacijos įmonės – antžeminio orlaivių aptarnavimo įmonė „Litcargus” ir orlaivių nuomos bei užsakomųjų skrydžių oro linijų bendrovė „GetJet Airlines” – pradėjo dvi savaites trukusias „Gerumo lenktynes“. Šio iššūkio tikslas – parduoti kuo daugiau juoką ir džiaugsmą simbolizuojančių raudonų klouno nosių – „Humorinų“. Tai pirmos tokios organizacijos „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ organizuotos lenktynės. 

daugiau

Bendra KTU, LSMU mokslininkų ir verslo inovacija – odontologinė įranga, naikinanti virususPrieš daugiau nei trejus metus prasidėjusi COVID-19 pandemija ypač paveikė sveikatos priežiūros specialistų kasdienybę, kurie dėl didelės rizikos užsikrėsti pacientus konsultavo nuotoliniu būdu, o daliai jų, kaip antai odontologams, buvo net draudžiama dirbti. Naujas KTU, LSMU mokslininkų ir verslo išradimas leis teikti sveikatos priežiūros paslaugas bei užtikrins specialistų saugumą siaučiant įvairioms užkrečiamoms ligoms.

daugiau
91 - 100 iš 3348 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos