vaistai.lt

Po Velykų liko kiaušinių? Juos galima pigiai ir gardžiai sunaudotiPo Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto tai proga pigiau ir tvariau pasigaminti gardžių užkandžių bei patiekalų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kietai virti kiaušiniai – tai baltymų ir vitaminų A, D, B12 šaltinis, tačiau per Velykas reikėtų vengti jų pertekliaus bei kiaušinių patiekalais mėgautis saikingai.

daugiau

Dietologė sugriovė mitus apie iškrovos dieną: nepulkite badauti iškart po VelykųKai artėja šventės, tradiciškai pasižadame, kad šįkart tikrai nepersivalgysime, bet pasiryžimas dažniausiai išgaruoja vos nuvažiavus pas tėvus ar senelius ir atsisėdus prie gausaus stalo. Po šventinio savaitgalio dažnas iškart bando badauti ar iki išsekimo sportuoti, bet drastiški žingsniai, grįžtant į normalų maitinimosi ritmą, nebūtini. Per iškrovos dieną taip pat nebūtina gerti vien tik vandenį – su lengvu, geriau vienos rūšies maistu, turėtume gauti pusę bazinės kalorijų normos.

daugiau

Velykų šventė: už saiką prie stalo organizmas tikrai padėkosKaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti? Kokiuose maisto deriniuose gali slypėti pavojus? Ką daryti, kad šventinis Velykų meniu nevirstų kelione į vaistinę ar ligoninę?

daugiau

Kokios klaidos daromos prie šventinio stalo?Likus vos kelioms dienoms iki Velykų, daugybė žmonių pradeda planuoti, kokie patiekalai nuguls ant stalo šalia margučių. Į šventinį valgiaraštį neretai vis dar žvelgiama pamirštant, kad net ir svarbiomis progomis besaikis maisto produktų vartojimas gali nemenkai sutrikdyti sveikatą.

daugiau

Į ką atkreipti dėmesį perkant kiaušinius, kad Velykinis margutis būtų ne tik stiprus, bet ir saugus vartoti?Šv. Velykų pagrindinis akcentas - kiaušiniai, kurie yra neatsiejama šios šventės dalis. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai primena svarbiausią informaciją, kuri padės išsirinkti labiausiai jūsų lūkesčius ir kokybę atitinkančius kiaušinius.

daugiau

Ar visada sportas – sveikata? Kokios rizikos kyla sportuojantiems intensyviauIntensyviai sportuojančių žmonių organizmas susiduria su neįprastai dideliu fiziniu krūviu, skirtingai nuo tų, kurie tiesiog aktyviai pasivaikščioja ar lengvai bėgioja parke. Dažnai profesionaliai sportuojančius prižiūri sporto medikai, jiems skiriamos įvairios periodinės sveikatos patikros. Šeimos gydytoja Alma Astafjeva pranešime žiniasklaidai informuoja, ką daryti tarpinei grupei žmonių, kurie nepriskiriami profesionaliai sportuojantiems, bet jų krūviai yra gana intensyvūs.

daugiau

Laiko persukimo poveikis vaikams: irzlumas, mieguistumas, susilpnėjęs imunitetasLaiko persukimas paveikia tiek vaikų, tiek suaugusiųjų biologinius laikrodžius. Sveikatos specialistai sako, kad nors suaugusieji labiau nei vaikai skundžiasi tokia tvarka, jų organizmams prie jos prisitaikyti yra paprasčiau nei vaikų, kurie yra jautresni, stipriau jaučia poveikį, be to, ne visada supranta, kas vyksta jų organizme.

daugiau

Kolagenas – svarbi medžiaga žmogaus organizmui. Ką apie jį reikėtų žinoti?Kolagenas, išvertus iš graikų kalbos, reiškia „klijų gamyba“. Šis žodžių junginys gana aiškiai apibrėžia šios medžiagos paskirtį. Iš tiesų kolagenas – tai nepakeičiamas audinių atsinaujinimo baltymas. Kokia jo svarba žmogaus organizmui, ypač jungiamajam audiniui? Į šiuos ir kitus klausimus pranešime žiniasklaidai plačiau atsako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijos Farmakognozijos katedros prof. dr. Nijolė Savickienė.

daugiau

Ir vėl atidėjote atostogas – specialistai įspėja, kuo tai gresiaDarbas poilsio sąskaita, nuolatinė įtampa ir stresas, ribų tarp darbo ir poilsio nepaisymas turi įtakos tiek fizinei, tiek psichinei sveikatai: gali išsivystyti depresija, kamuoti nemiga, nerimas, padidėja infarkto rizika. Jei kasdienybėje sunkiai sekasi derinti darbo ir poilsio režimą, ruošiantis ilgesnėms atostogoms, svarbu ne tiks jas susiplanuoti, bet ir apgalvoti veiklas: skirti laiko fiziniam aktyvumui, buvimui gamtoje, pomėgiams, galiausiai, pasirūpinti sveikata, o laiškus, skambučius ar problemas darbe palikti nuošalyje. 

daugiau

9 sveikų maisto produktų, kuriuose gausu folio rūgštiesFolatai, dar vadinami vitaminu B9, yra vandenyje tirpus vitaminas, atliekantis daug svarbių funkcijų jūsų organizme. Visų pirma jis palaiko sveiką ląstelių dalijimąsi ir skatina tinkamą vaisiaus augimą bei vystymąsi, todėl sumažėja apsigimimų rizika.

daugiau
11 - 20 iš 2851 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos