vaistai.lt

Paprasti patarimai, kaip išlikti sveikamŠiandieniniame pasaulyje sveikatai, deja, skiriame vis mažiau dėmesio, o gyvendami nuolatiniame lėkime ir patirdami stresą taip pat neprisidedame prie sveikatos puoselėjimo. Nors dažnas žmogus galvoja, kad sveikatos būklė yra visiškai nulemta genetikos, iš tiesų ji gali slypėti ir mūsų gyvenimo būde. 

daugiau

Kaip atpažinti, kad jūsų santykiai išgyvena krizę? Keli paprasti patarimai padės jas įveiktiIlgą laiką santykiuose esantys žmonės gali patvirtinti – viskas tikrai nėra rožėmis klota. Susituokę ar vienas kitam įsipareigoję žmonės nuolat išgyvena įvairiausias krizes, o jų priežastys gali būti įvairios – finansai, prasta komunikacija ar suprastėjęs seksualinis gyvenimas. Tad šiandien aptarsime, su kokiomis problemomis dažniausiai susiduria poros ir kaip jas geriausia spręsti. 

daugiau

Paprikos ne tik papuoš lėkštę, bet ir bus naudingos sveikataiSaldžios, aštrios, žalios, raudonos ar geltonos, šviežios bei džiovintos – paprikos yra vienas universaliausių virtuvės produktų ir esminė Viduržemio jūros regiono mitybos dalis. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, sveikatai palankioje mityboje svarbi spalvų bei skonių įvairovė, todėl ji rekomenduoja į racioną įtraukti įvairių spalvų paprikų. Šios skanios daržovės ne tik papuoš lėkštę, bet ir bus naudingos sveikatai.

daugiau

Dietologės patarimai: ilgalaikę sveikatą užtikrina saikasŽmogui būtina mitybos įvairovė, todėl mėsos produktų išbraukti iš mitybos raciono nevalia. Mėsos vartojimas kartu su augaliniais produktais organizmą aprūpina visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir mikroelementais. Tačiau svarbu neperlenkti lazdos, o ir mėsa mėsai nelygu, – pranešime žiniasklaidai perspėja Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė. 

daugiau

Spanguolės – ne tik kisieliui gaminti: nedaug kalorijų, o nauda neišmatuojamaTarp maistingomis medžiagomis turtingų uogų tik nedaugelis gali varžytis su spanguolėmis, kurios pasižymi išskirtine nauda sveikatai. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, vienoje šių uogų porcijoje galima rasti bene ketvirtadalį rekomenduojamos vitamino C paros normos.

daugiau

Andrea Piacquadio iliustracija iš pexels.comXXI amžiaus patogumai, sėdimas darbas, mažas fizinis aktyvumas ir viršsvoris –  dažniausiai atveda pas medikus. Kodėl? Dėl daugelio priežasčių, tačiau viena dažniausių – nugaros skausmai. Nors kai kurie su jais kovoja „namų sąlygomis“, pavyzdžiui, išbando įvairius vaistus arba močiučių pagamintus kompresus, tačiau pati pirma pagalba turėtų būti kineziterapeutas, kuris ne tik nustatys skausmo priežastį, tačiau ir pasiūlys labiausiai tinkamą jo malšinimo metodą.

daugiau

Kopūstai – naudinga daržovė, bet kai kuriems juos vartoti reikia privengtiKopūstai – viena populiariausių lietuvių auginamų daržovių, kuri dažnai papuošia tiek Lietuvos tradicinės virtuvės patiekalus, tiek kitų šalių virtuvių šedevrus. Rudenį kopūstus naudojame įvairioms salotoms, o žiemą juos valgome troškintus ar raugintus. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pranešime žiniasklaidai teigia, kad apie kopūstų naudą organizmui žinojo dar mūsų protėviai, todėl šie ne veltui yra mūsų tradicinės virtuvės dalis. Anot jos, šios daržovės yra tikras naudingųjų medžiagų ir vitaminų šaltinis.

daugiau

Kaip atitolinti senatvę – padės antioksidantai, naudingi riebalai ir saikasVisais laikais žmonės ieškojo stebuklingų priemonių, galinčių padėti atitolinti senatvę, ilgiau išlikti jaunatviškais, energingais ir sveikais. Sveikatos specialistai sako, kad stebuklingų priemonių nėra, o tai, kokiu greičiu sensta organizmas, daug priklauso ir nuo mūsų. Tad artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems – šventėms, kurių metu neretai mėgaujamės ne itin sveiku maistu ar persivalgome, jie primena, kad tai, ką ir kiek valgome, taip pat veikia senėjimo procesą.

daugiau

Kad šventės nesibaigtų skubios pagalbos skyriuje: gydytojos dietologės patarimaiŠventiniai stalai jau netrukus bus nukrauti ne visada lengvai virškinamais ar sveikais patiekalais. Prisėdęs prie tokio stalo retas kuris pagalvoja apie saiką ir pasijunta blogai. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Konsultacijų centre dirbanti gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė sako, kad pirmiausia reikia daryti viską, kad apsinuodijimo būtų išvengta: tinkamai laikyti ir ruošti maistą, valgant jausti saiką, valgyti mažomis porcijomis, vengti sunkiai virškinamo maisto, nepiktnaudžiauti alkoholiu, nepamiršti judėti. Taip pat gydytoja dalinasi patarimais, ką daryti, jei apsinuodijimo išvengti nepavyko.

daugiau

Arbatos ne tik sušildo: kokią rinktis – juodąją, žaliąją, baltąją, ulongo, lietuviškų žolelių?Žiema – arbatų laikas: daugelio namuose tamsiais vakarais garuoja kvapnios žaliosios, juodosios, baltosios bei vaisinės arbatos, kurios ne tik sušildo, bet ir suteikia jaukumo. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tokiais vakarais vertėtų atidžiau atsirinkti geriamos arbatos rūšį, mat kai kurios savyje turi nemažai kofeino ir gali sutrikdyti miegą.

daugiau
71 - 80 iš 2851 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos