vaistai.lt

Gripo epidemiją paskelbė 32 šalies savivaldybėsUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje sumažėjo, tačiau medikai ragina neprarasti budrumo. Iš 60 šalies savivaldybių gripo epidemiją skelbia 32.

daugiau
Akcijos „Minios balsas“ iniciatoriai kviečia dalytis patirtimiKasmet diagnozę – krūties vėžys išgirsta daugiau kaip 2000 moterų. Nors šiuolaikinės gydymo technologijos neretai garantuoja pasveikimą, krūties vėžys yra iššūkis ir susirgusiai moteriai, ir jos artimiesiems – slauga, visuomenės požiūris, galimybių stoka tampa didesniu iššūkiu nei gydymas. Susibūrusi iniciatyvinė grupė inicijuoja socialinę akciją „Minios balsas“ ir kviečia Lietuvos žmones vienytis, kad būtų išsiaiškintos pagrindinės sergančioms moterims ir jų artimiesiems svarbios problemos, o vėliau surasti būdai, kaip jas įveikti.
daugiau

Uodų platinamos parazitozės dažnai lieka nediagnozuotosUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai primena, kad uodų platinamos ligos daugiau būdingos tropinio klimato šalims, bet yra ligų, paplitusių ir vidutinio klimato juostos šalyse. Tai uodų platinami encefalitai, filiariazė. Lietuvos gamtinės sąlygos taip pat tam tinkamos. Nuo uodų pernešamų parazitų galima apsisaugoti naudojant repelentus ir saugantis uodų įkandimų.

daugiau
Neatsakingas elgesys didina tymų susirgimų skaičiųSveikatos apsaugos ministerija (SAM) reiškia susirūpinimą dėl dažnėjančių susirgimų tymais ir ragina žmones imtis atsargumo priemonių. Šiemet Lietuvoje užregistruota jau 26 šios ligos atvejai, o visi susirgę žmonės nebuvo skiepyti nuo tymų arba šis faktas nėra žinomas. Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, skiepai yra efektyviausia priemonė, apsauganti nuo šios ligos. Tymais daugiausia sergama šalyse, kur skiepijimų apimtys nepakankamos.
daugiau

Lietuvos atopinio dermatito pacientų asociacijos įkūrėjai: ši liga dažnai tampa psichologiniais spąstaisAtopinis dermatitas – tai lėtinė uždegimą sukelianti odos liga, nuo kurios dažniausiai kenčia maži vaikai. Nors manoma, kad iš šios ligos „išaugama“, sergančiųjų patirtis rodo priešingai. Būtent asmeniniai patyrimai Kauno technologijos universiteto (KTU) studentę, absolventą ir darbuotoją paskatino įkurti Lietuvos atopinio dermatito pacientų asociaciją, vienijančią atopiniu dermatitu sergančius asmenis bei jų artimuosius. Asociacija padės ieškoti tinkamos ir lengviau pasiekiamos pagalbos.

daugiau

Parazitinių susirgimų pernai užregistruota mažiauUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, 2018 m. palyginti su 2017 m.  parazitinių susirgimų skaičius Lietuvoje sumažėjo 11,2 proc. Iš viso pernai buvo užregistruoti 1197 parazitiniai susirgimai, iš jų – 799 atvejai (66 proc.) enterobiozės, 194 atvejai (16 proc.) askaridozės, 59 atvejai (5 proc.) toksokarozės, 50 atvejų (4 proc.) echinokokozės, 45 atvejai žarnyno pirmuonių sukeltų ligų atvejai, 50 atvejų kitų parazitinių susirgimų. 

daugiau
Sumuštinis gali būti sveikatai palankus užkandis?Ar sumuštinis gali būti sveikatai palankus užkandis? Anot sveikos mitybos specialistės, el. knygos šeimos mitybos gidas autorės  Ramintos Bogušienės – taip, jei jis pagamintas iš kokybiškų, mūsų kūnui naudingų ir tinkamų produktų. Specialistė dalijasi patarimais apie tai, kaip teisingai pasirinkti duoną ir ką ant jos tepti bei dėti.
daugiau

Septyni įgimto sifilio atvejai per penkis metus LietuvojeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, per penkis metus (2013–2017 m.) Lietuvoje sifilis diagnozuotas 79 nėščiosioms bei gimė septyni vaikai, kuriems diagnozuotas įgimtas sifilis. Nėščiųjų, kurioms nustatytas sifilis, amžiaus vidurkis siekė 26,7 m., tarp kurių trys nepilnametės. Pagal gyvenamąją vietą, šešios iš dešimties gyveno mieste, likusios – kaime bei dauguma turėjo pagrindinį arba vidurinį išsilavinimą. Nėščiųjų, kurioms diagnozuotas sifilis, per penkis metus Lietuvoje sumažėjo nuo 22 atvejų 2013 metais iki 9 atvejų 2017 metais.

daugiau
Skaičiai stulbina: kiek vaistų Lietuvoje tiesiog išmetama?19,4 tonų – tiek pernai iš gyventojų surinkta pasenusių ar nebereikalingų vaistų. Tai yra net 5 tonomis daugiau nei užpernai ir kone 3,5 karto daugiau nei prieš keletą metų. Specialistai džiaugiasi, kad Lietuvos gyventojai atsakingiau rūšiuoja atliekas, tačiau kyla klausimas: ar jie racionaliai įsigyja vaistus?
daugiau

Didžiausias sergamumas gripu ir peršalimo ligomis – KlaipėdojeUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje sumažėjo. Šeštąją šių metų savaitę (2019 m. vasario 4–10 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 159,9 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai (2018 m.) tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 182,7 atv./10 tūkst. gyventojų.

daugiau
2381 - 2390 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos