vaistai.lt
Triskart atsinaujinusi mielominė liga nepalaužė: silpniems pečiams išbandymų neduodaĮ VUL Santaros klinikas 64-erių Bronė iš Kupiškio atvykdavo pati – vairavimas jai yra ir didelis malonumas, ir pomėgis. Tiesa, šį kartą moterį atvežė dukra, nes Bronės automobilis sugedo. Į hematologo konsultacijas kupiškietė važinėja jau dešimt metų – prieš tiek laiko buvo nustatyta mielominė liga. Įvairūs gyvenimo išbandymai, kurie Bronę ir užgrūdino, lydėjo nuo vaikystės.
daugiau
Nėštumo ir kūdikio netektis: kaip tai paveikia tėvus ir kokia siūloma pagalba tėvams Lietuvoje?Spalio 15 d. pasaulyje yra minima Kūdikių netekties diena (Baby Loss Awarness Day), kuri buvo pradėta minėti JAV 1983 metais. Šią dieną prisimenami visi mažyliai, išėję per anksti – tai šeimų netektys persileidimo metu, negyvagymiai ar mirę kūdikiai, kurie išvydo šį pasaulį. Tą dieną sutartą valandą negimusių kūdikių atminimui pagerbti ant palangių uždegamos žvakutės. Tai būdas parodyti pasauliui, jog esame neabejingi kitų skausmui, kuriant tarpusavio palaikymo tinklą, siekiant nepalikti gedėti vienų negimusio kūdikio tėvų. Pasauliui pranešama, kad šie vaikučiai yra, buvo ir toliau gyvena savo artimųjų mintyse ir širdyse.
daugiau
Per Pasaulinę artrito dieną antrus metus iš eilės kampanija: „Nedelsk, prisijunk šiandien“Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras primena, kad spalio 12-oji minima kaip Pasaulinė artrito diena. Pasaulio sveikatos organizacija ir įvairių šalių specialistai – reumatologai, ortopedai, chirurgai-traumatologai, pediatrai, imunologai ir kiti – bei jų tarptautinės profesinės draugijos ragina atkreipti dėmesį į lėtinių reumatinių bei kaulų ir raumenų sistemos ligų grupę, kuriai būdingas žemas mirtingumo lygis, bet kuri pasižymi aukštu sergamumo bei neįgalumo lygiu ir dažnai sukelia ilgalaikius lėtinius skausmus, kurie labai pablogina žmogaus gyvenimo kokybę, sutrikdo normalų judėjimą, darbą bei apsitarnavimą.
daugiau
Nekaltas kosulys gali reikšti rimtą ligąKamuoja sausas kosulys naktį, krenkštimas rytais, svetimkūnio pojūtis ryklėje? Atsikeliate užkimę, o „prasikalbate“ tik dieną? Specialistai skatina nenumoti į šiuos simptomus ranka ir neversti kaltės ankstyvam rytui. Gali būti, kad tai – pirmieji signalai, rodantys laringofaringinio refliukso ir pepsino sukeltą uždegimą. Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų gydytojas Darius Rauba pasakoja, kaip jį atpažinti ir kaip sau padėti.
daugiau
Priešmenstruacinis sindromas: veido odos būklę lemia estrogeno pokyčiaiPrieš menstruacijas iškylantys spuogeliai – dažną merginą ar moterį varginanti problema. Veido odos būklė keičiasi dėl menstruacinio ciklo metu vykstančių hormonų pokyčių, o spuogai ypač vargina jaunas moteris iki 35 metų amžiaus. Nors spuogeliai dažniausiai pranyksta po kelių dienų, visai ignoruoti jų nereikėtų, bet dar labiau nepatartina savo veiksmais juos pažeisti.
daugiau
Peršalote? Kaip kovoti su virusais darbeStaigūs temperatūros pokyčiai, perkaitęs kūnas, išėjus iš sporto salės, neužrištas šalikas - nebespėjame apsidairyti, kaip pradedame sloguoti, kosčioti. Šie iš pažiūros lengvi peršalimo simptomai dirbti netrukdo, tad ir toliau einame į darbą, negalvodami, kad galime užkrėsti savo kolegas. Kada yra ta riba, kai turėtume likti ir gydytis namuose, ir kaip elgtis, jeigu aplink – sirguliuoti pradedantys kolegos? Patarimais dalijasi BENU vaistininkas Marius Lukštaraupis.
daugiau

Naujas gripo sezonas: sergamumas mažesnis nei pernai tuo pačiu metuUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai skelbia naujo gripo sezono pradžią. 40-ąją šių metų savaitę (spalio 1-7 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 64,8 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai (2017 m.) tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 67,6 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Nusideginimai buityje: nuo randų gelbsti žaibiška reakcijaNusideginimas ugnimi, verdančiu vandeniu ar karštais garais – vienas dažniausių nemalonių nutikimų buityje. Atvėsus orams, dažnas išsitraukia ir šildytuvus arba užsikuria židinį, tad nusideginimų tikimybė dar padidėja. Pasak specialistų, kad nudegintos odos skausmas praeitų greičiau, neliktų randų ir neatsirastų komplikacijų, tereikia žaibiškai sureaguoti. Ką dar turėtume žinoti apie nudegintos odos priežiūrą?
daugiau
Santaros klinikos rekomenduoja naujagimių patikrą dėl 30 gydomų paveldimųjų ligųVisi Lietuvoje gimę naujagimiai 3-5-ą dieną po gimimo nemokamai tikrinami tik dėl 4-ių įgimtų medžiagų apykaitos ligų: fenilketonurijos, įgimtos hipotireozės, galaktozemijos ir įgimtos antinksčių hiperplazijos. Dauguma pasaulio šalių kompensuoja naujagimių ištyrimą ne tik dėl paminėtų 4 įgimtų ligų, bet ir dėl kitų retų, sveikatai labai pavojingų ligų. Šių ligų požymiai paprastai yra nepastebimi ar neatpažįstami iš karto po gimimo, tačiau negydoma liga gali sukelti žalą sveikatai jau po kelių savaičių ar mėnesių ir netgi lemti staigią kūdikio mirtį.
daugiau
Po operacijos atsiradusi žaizda negijo pusę metų: moteris jau ruošėsi mirčiaiZarasų rajono Suvieko kaime gyvenančiai Valdai Černiauskienei 2017 metų gruodžio 17 diena ilgai įstrigs atmintin – tą dieną moteriai buvo pranešta, kad ji serga gimdos vėžiu. Tačiau ne vienerius metus medicinos srityje dirbusi Valda nė neįtarė, jog vargai prasidės jau visai netrukus: pašalinus gimdą atsivėrė niekaip negyjanti žaizda.
daugiau
2511 - 2520 iš 5511 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos