vaistai.lt
Trūksta labai nedaug, kad ir pas mus ligoniai būtų gydomi kaip VakaruoseLietuvos žmonėms, kurie serga išplitusiu inkstų vėžiu, šiuolaikinis gydymas neprieinamas – tai buvo konstatuota Seime vykusioje konferencijoje-diskusijoje „Kas laukia susirgus inkstų vėžiu?“, kurią organizavo Lietuvos asociacija „Gyvastis“. Inkstų ligomis sergančius žmones vienijanti organizacija Pasaulinę inkstų dieną, kuri pasaulyje minima kovo pradžioje, ir Kovos su inkstų vėžiu mėnesį ragino šalies žmones susimąstyti, kaip lengva prarasti sveikatą ir koks sudėtingas tampa gyvenimas susirgus inkstų liga.
daugiau
Sveikos akys – didelė vertybėSveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras primena, kad kasmet kovo 12 d. minima Pasaulinė glaukomos diena. Jūsų akys gali atrodyti gerai, ir regėjimas gali būti geras, bet tai nebūtinai reiškia, kad jūsų akys yra sveikos. Nors tikslių duomenų nėra, manoma, kad Lietuvoje yra apie 32 tūkst. sergančiųjų glaukoma. Prognozuojama, kad 2020 m. pasaulyje bus net 80 mln. kenčiančių nuo šios ligos žmonių. Glaukoma – lėtinė akių liga. Ją sukelia padidėjęs akies vidinis spaudimas, dėl kurio sutrinka skysčių tekėjimas akyje ir todėl pažeidžiamas regos nervas ir tinklainės ląstelės, silpsta regėjimas.
daugiau
Užburtas ratas, iš kurio išeiti – sudėtinga„Geriausias būdas atsikratyti priklausomybės – pakeisti ją kita“, – lyg susitarę sako psichoterapeutas, psichiatras Mindaugas Jasulaitis bei vaikų ir paauglių psichologė Jurga Raudienė. Specialistai dalinasi tiesomis apie priklausomybes, pataria, kaip padėti nuo jų kenčiantiems artimiesiems, ir aptaria jaunosios kartos skaudžias priklausomybių tendencijas.
daugiau
3. Atrankos dalyvio mokesčiaiKas bendro tarp dantenų, kraujavimo iš dantenų, burnos higienos ir diabeto, paklausite. Niujorko universitete atliktas tyrimas gali atsakyti į šį klausimą. Mat dantenų būklė, konkrečiau, kraujuojančios dantenos su odontologų pagalba ateityje galėtų tiksliau ir greičiau pasitarnauti diagnozuojant diabetą nei vizitas pas šeimos gydytoją. Apie tyrimą pasakojama American Journal of Public Health. Tokia netikėta diabeto diagnozės hipotezė iškelta po to, kai atrasta, jog kraujas iš dantenų gali būti panaudojamas hemoglobinui A1c identifikuoti, o tai gana dažnas ir gydytojų praktikoje mėgstamas diabeto diagnozavimas kartu su cukraus kiekio kraujyje nustatymu, naudojant gliukozės matuoklius.
daugiau
Nepatogūs pokalbiai: 4 hemorojaus stadijosYra nemažai sveikatos negalavimų, apie kuriuos žmonės vengia kalbėti ne tik su artimaisiais, bet ir su gydytojais. Vienas tokių – hemorojus. Nors ši liga dažniausiai nekelia pavojaus gyvybei, negydoma ji gali komplikuotis ir gerokai apkartinti gyvenimą.

Kas tai yra?
Kai kurie žmonės įsitikinę, kad hemorojus – tai nusileidusios ir iš išangės iškritusios žarnos. Iš tiesų tai yra odos maišeliai, kuriuos sudaro išsiplėtusios išangės kraujagyslės. Paprastai kalbant, hemorojus panašus į venų varikozę ‒ abi ligos atsiranda dėl panašių ar tokių pačių veiksnių.

daugiau
Suvaldyti stresą įmanomaŠių metų Vilniaus knygų mugėje Vytauto Didžiojo universiteto Teorinės psichologijos katedros specialistai pristatė knygą „Efektyvūs streso mažinimo būdai: biogrįžtamuoju ryšiu paremta relaksacija ir progresuojančioji raumenų relaksacija“. Joje analizuojamas stresas, jo įtaka mūsų sveikatai bei įvertinami du atsipalaidavimo būdai – grįžtamuoju ryšiu paremta relaksacija ir progresuojančioji raumenų relaksacija.
daugiau
Naujų gerklų operacijų privalumas – tikslumas ir greitesnis sveikimasLietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų gydytojai pirmą kartą Baltijos šalyse atliko dalies gerklų pašalinimo operaciją, naudodami lazerį. Tai pirma tokios didelės apimties operacija, atlikta be išorinių pjūvių. LSMU Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos vadovas prof. Virgilijus Ulozas pasakoja, kad lazerinė gerklų mikrochirurgija yra pasaulyje plačiai taikomas radikalus ir tausojantis pradinių gerklų vėžio stadijų gydymo metodas. Kauno klinikose šis metodas taikomas nuo 2006 metų. „Lazerinės mikrochirurginės operacijos jau tapo mūsų klinikos kasdienybe. Dažniausiai jos atliekamos pacientui sergant pirma, rečiau – antra gerklų vėžio stadija, – pasakojo prof. V. Ulozas.
daugiau
Psichiatro patarimai. Kaip atprasti nuo migdomųjų ir pagerinti miegą?Kai pradeda kankinti nemiga, dažnas kreipiamės į šeimos gydytoją, prašydami pagalbos. Ne paslaptis, kad šeimos gydytojas šių vaistų išrašo lengva ranka, ir tabletė prieš miegą tampa metų metus trunkančiu įpročiu. Ar įmanoma jo atsikratyti? Kur ta riba, už kurios jau prasideda priklausomybė? Kaip sau padėti be vaistų? Šįsyk į klausimus atsakė Klaipėdos psichikos sveikatos centro vadovas gydytojas psichiatras Aleksandras Slatvickis.
daugiau
Nauja, agresyvesnė ŽIV padermėNe per seniausiai rašėme apie tai, kad kai kurie žmonės yra tikri laimingieji, mat turi imunitetą prieš ŽIV. Ir štai mus pasiekė kitos naujienos, susijusios su ŽIV ir AIDS. Tiesa, jau nebe tokios džiuginančios. Praėjo kone 30 metų, kai AIDS pripažinta mirtingiausia žmonijai žinoma liga. Nuo to laiko padaryta daug – kasmet ieškoma vis tobulesnių antivirusinių vaistų nuo viruso ir jo sukeliamų komplikacijų, preparatų ligai pažaboti, imunitetui, nuvargintam ŽIV, stiprinti, gyvenimo trukmei ilginti. Be to, vykdoma daugybė kampanijų, projektų, žmonėms suteikiančių informacijos ne tik apie ligą, bet ir apie pagrindines prevencijos priemones, kaip, pavyzdžiui, apsisaugoją lytinių santykių metu, asmens higienos priemones, prevencijos priemones vartojantiems narkotikus ir pan.
daugiau
Ruoškitės, slaugykite, gyvenkiteVšĮ Inkocentre konsultuojanti slaugytoja Jolita Šukienė ne vienerius metus bendrauja su žmonėmis, slaugančiais savo artimuosius. Ji sako, jog kas kartą žmogui susidūrus su sunkia liga ir faktu, jog teks slaugyti, įvyksta didžiulis sumišimas. Slaugytoja įsitikinusi, kad pasiruošti savo ir savo artimų žmonių senatvei įmanoma, savo paskaitose vyresnio amžiaus žmonėms ji pataria, kaip slaugant nugalėti vidinį pervargimą bei mokėti paprašyti kitų pagalbos.
daugiau
841 - 850 iš 1155 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  81 82 83 84 85 86 87 88 89 90  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos