vaistai.lt
Kai gyvena Anglijoje, o gydytis nori LietuvojeNeretai sunku susivokti informacijos srautuose sprendžiant įvairius gydymosi klausimus, ypač tarpvalstybinėje erdvėje. Kauno teritorinėje ligonių kasoje (TLK) buvusiam Marijampolės gyventojui svarbi informacija suteikta per 45 minutes. Tačiau – ne veltui. Žmogus liko labai dėkingas ir patenkintas išsamiais atsakymais, kurių dėka jam pavyko išspręsti savo problemą. Žmonėms, kurie migruoja tarp Lietuvos ir kitų Europos valstybių dirbdami, studijuodami, prireikus gydymo paslaugų, neretai iškyla problemų. Dažna jų priežastis – pamiršta prievolė deklaruoti išvykimą iš Lietuvos arba reikalingos informacijos trūkumas.
daugiau
Pedikuliozė. Nelauktų svečių priešas – švaraNors pastarųjų metų duomenimis, vilniečių sergamumo pedikulioze (užsikrėtimas utėlėmis) padidėjimo nepastebėta, visgi atkreipti dėmesį į šią problemą būtina, kadangi liga kelia grėsmę kolektyvus lankantiems vaikams, egzistuoja rizika užsikrėsti viešajame transporte ir kitose žmonių susibūrimo vietose. 2012 m. Vilniuje užregistruoti 385 pedikuliozės atvejai, 2013 m. – 497 asmenys, 2014 m. (iki spalio mėn.) – 303 asmenys. Didžiąją dalį šių atvejų sudaro prastomis higienos sąlygomis gyvenantys asmenys, t.y. benamiai. Jie sudaro apie 40 proc. Kolektyvus lankantys vaikai vidutiniškai sudaro apie 11 proc. visų užsikrėtusiųjų pedikulioze asmenų.
daugiau
Ką daryti, kai kraujuoja dantenos?Kraujuojančios dantenos – labai nemalonus ir varginantis reiškinys. Dantenos gali kraujuoti dėl stomatologinių bei kitų sveikatos problemų. Nenumokite į tai ranka! Kraujuojančios dantenos gali sukelti rimtas dantų ir dantenų ligas: gingivitą (dantenų uždegimas), periodontitą (išsivysto, kai negydomas gingivitas: uždegimas pažeidžia ne tik dantenas, bet ir kaulinį danties audinį), parodontozę.
daugiau
Kaune atlikta unikali čiurnos sąnario operacijaLietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius, Kauno klinikų ortopedas traumatologas ir Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas į čiurnos sąnario kremzlės defektą be pjūvių endoskopiškai įsodino išmaniąją membraną. Jau kitą dieną 29-erių kaunietė išvyko namo. Ši operacija atlikta pirmąkart Lietuvoje.
daugiau
Vaikų epilepsija: ar įvairialypė liga gali praeiti?Epilepsija – liga, dažniausiai siejama su kūno traukuliais. Tačiau visas ligos mechanizmas yra kur kas sudėtingesnis. Paprastai paaiškinus, mūsų smegenyse yra milijonai nervų ląstelių, neuronų. Šie neuronai sąveikauja vieni su kitais bei perduoda nervinį signalą tarpusavyje per elektrinius impulsus. Epilepsijos priepuolis pasireiškia tuomet, kai didelis nervinių ląstelių skaičius siunčia nervinius signalus tuo pat metu. Tokia neįprasta, galinga elektrinių impulsų iškrova pasireiškia traukuliais, raumenų spazmu, sąmonės netekimu, keistu elgesiu ir kitais simptomais.
daugiau
Medicinos naujovė, apversianti mūsų gyvenimus aukštyn kojomis (Video)„Kiekvienas žmogus yra unikalus“ – frazė, kurią nuolat girdime tiek iš psichologų, tiek iš anatomijos specialistų... Vis dėlto, sunegalavus ir keturiolikmetis paauglys, ir aštuoniasdešimtmetė senutė griebiasi tų pačių vaistų. Tačiau, argi niekam tai nekelia nuostabos? Ar tikrai tie patys gydymo metodai tinka tokiems skirtingiems organizmams? Atsakymas – ne. Tačiau šį faktą mūsų visuomenė yra linkusi tiesiog ignoruoti. Farmacininkai preparatus vis dar kuria statistiniam gyventojui, nepaisydami to, kad daugelis iš mūsų gerokai nukrypstame nuo mokslininkų apibrėžtų „vidutinio“ organizmo normų.
daugiau

Danijoje atlikti tyrimai atveria kelią naujiems širdies gydymo būdams Ar įmanoma apsaugoti širdies ligomis sergančius pacientus nuo ankstyvos mirties, padidinus energijos gamybą širdies raumenyje? Neseniai paskelbto tarptautinio tyrimo, kuriam vadovavo Danijos tyrėjai, rezultatai palaiko šią naują strategiją. Gana intriguojantys tyrimo rezultatai atskleidė širdies nepakankamumu sergančių pacientų simptomų palengvėjimą ir beveik perpus mažesnį mirčių skaičių, todėl gali būti, kad šis danų atliktas tyrimas nutiesė kelią geresnio būsimo lėtinio širdies nepakankamumo gydymo link.

daugiau
Priklausomybė nuo vaistų: išsivadavimo galimybėsLietuva neretai vadinama įvairių negatyvių reiškinių rekordininke. Viena iš sričių – perdėtas vaistų ypač psichotropinių, t.y. veikiančių centrinę nervų sistemą, vartojimas. Priklausomybės ligų specialistams ypač didelį nerimą kelia didėjantis piktnaudžiavimas raminamaisiais ir migdomaisiais vaistais, priskiriamais benzodiazepinų grupei.
daugiau

Kalėdinis pasiūlymas! Krūtų didinimas ,,AllerganKrūtų didinimas implantais yra viena populiariausių estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos GROŽIO PASAULIS operacijų, rekomenduojama moterims ir merginoms, kurios nori:

  • padidinti krūtis,
  • pakoreguoti įgimtą ar su laiku pakitusią krūtų formą,
  • ištaisyti dydžio ar formos asimetriją,atstatyti vieną ar abi krūtis po amputacijos dėl onkologinio susirgimo.
daugiau
Neuroendokrininiai navikai: užuot gydžius tenka susirašinėtiItin retiems neuroendokrininiams navikams gydyti Lietuvoje sąlygos tarsi ir yra: gydytojams žinių pakanka, veikia kompetencijos centrai bei daugelio specialistų komandos, tobulinama diagnostika ir pan. Tačiau medikams tenka įveikti ne vieną biurokratinę kliūtį, o patiems pacientams ieškoti alternatyvų užsienyje. Valdininkai teisinasi negalį nieko padaryti dėl mažo biudžeto, nors popieriniai retų ligų įveikimo planai yra parengti.
daugiau
861 - 870 iš 1155 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  81 82 83 84 85 86 87 88 89 90  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos