vaistai.lt

Sveikatos apsaugos ministro vadovaujama delegacija lankosi Singapūre ir JaponijojeSveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio vadovaujama delegacija kovo 18-29 d. su darbo vizitu lankysis Singapūre ir Japonijoje. Vizito metu suplanuoti susitikimai su vietos institucijų, agentūrų, asociacijų ir ligoninių atstovais, per kuriuos bus aptarti pandemijos ir užkrečiamųjų ligų valdymo, dirbtinio intelekto ir inovacijų diegimo medicinoje, senėjančios visuomenės iššūkių klausimai.

daugiau

Pagalbinis apvaisinimas: šia galimybe pasinaudoja tūkstančiaiPagalbinio apvaisinimo paslaugų apmokėjimas – didelė finansinė parama poroms, siekiančioms susilaukti kūdikio. Iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) ligonių kasos šias paslaugas ir reikalingus vaistus kompensuoja jau septynerius metus. Per šį laikotarpį dėl pagalbinio apvaisinimo paslaugų į gydytojus kreipėsi daugiau nei 14 tūkst. Lietuvos gyventojų. Tam prireikė 17,5 mln. eurų PSDF lėšų.

daugiau

Krizinių įvykių psichologinės pagalbos skambučių centras nuo šiol konsultuos ir dėl savižudybės grėsmėsPsichologinių krizinių įvykių skambučių centras (Skambučių centras) jau teikia psichologinę pagalbą asmenims, kurie patiria savižudybės grėsmę arba savižudybės grėsmė kyla jų aplinkoje.

daugiau

Tyrimas: kas antras gyventojas mano, kad medikų atlyginimai yra per mažiDaugiau nei pusė turinčių nuomonę gyventojų mano, kad gydytojai Lietuvoje gauna per mažus atlyginimus. Tai atskleidžia viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenys. Didžioji dalis respondentų sveikatos paslaugų kokybę tiesiogiai sieja su medikams mokamais atlyginimais. 

daugiau

Ligonių kasos pasirašė sutartis su gydymo įstaigomis: skyrė papildomų lėšųŠiais metais Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis apmokamas sveikatos priežiūros paslaugas Lietuvos gyventojams teiks 812 gydymo įstaigų. Ligonių kasų pasirašytose sutartyse su įstaigomis šįkart paskirstyta net 2,32 mlrd. eurų. Dar 33,5 mln. eurų papildomai skirta suplanuotų sutartinių sumų padidinimui.

daugiau

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys dalyvauja Baltijos politikos dialoge, skirtame pirminės sveikatos priežiūros transformacijaiKovo 7-8 d. sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio vadovaujama delegacija dalyvauja 18-ajame Baltijos politikos dialoge tema „Skaitmeniniu būdu įgalintos integruotos pirminės sveikatos priežiūros link“  Rygoje (Latvija). Šių metų Baltijos politikos dialoge daugiausia dėmesio skiriama pirminės sveikatos priežiūros pertvarkai.

daugiau

Plečiamas psichologinės gerovės paslaugų spektras – bus prieinamos emocinės gerovės konsultantų ir meno terapijos specialistų paslaugosSveikatos apsaugos ministerijai atnaujinus Psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo paslaugų teikimo tvarką, išplečiamos pagalbos galimybės gyventojams, numatant, kad paslaugas visuomenės sveikatos biuruose pradės teikti emocinės gerovės konsultantai ir meno terapeutai. Taip pat paslaugos taps labiau orientuotos į tikslines grupes, pavyzdžiui, depresiją po gimdymo patiriančias mamas, bus išplėstas pagalbą teikiančių specialistų spektras.

daugiau

GMP tarnybos darbuotojams pradėta taikyti vieninga atlygio sistemaSujungus šalies greitosios pagalbos stotis į Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybą, jos darbuotojams siekiama užtikrinti vienodas darbo sąlygas. Nuo šių metų pradžios tarnyboje pradėta taikyti vieninga darbo užmokesčio politika. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad įdiegus vieningą atlygio sistemą, GMP tarnybos darbuotojai jau sulaukė pirmųjų darbo užmokesčių pagal naująją sistemą. 

daugiau

Kokios nemokamos pagalbos gali sulaukti klausos sutrikimų turintys pacientai?Minint Tarptautinę klausos dieną, ligonių kasų specialistai primena, kokios sveikatos priežiūros paslaugos ir medicinos priemonės klausos sutrikimų turintiems žmonėms yra kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis. 

daugiau

NKC žengia dar vieną žingsnį saugant kraujo donorų sveikatą: dalins geležies papildusNacionalinis kraujo centras (NKC) skaičiuoja, kad maždaug kas dešimtas šalies gyventojas, atvykęs dovanoti kraujo, to padaryti negali dėl geležies kraujyje trūkumo. Tad siekiant didinti kraujo donorų gretas, šalies gyventojams, kurie ateis dovanoti kraujo, tačiau to padaryti negalės dėl netinkamų rodiklių – per žemo hemoglobino ar feritino kiekio, NKC pirmasis Lietuvoje iš donorystės centrų pristato išskirtinę naujovę. Jau nuo šiandien, š. m. kovo 4 d., gyventojams, kurie nori, bet negali aukoti kraujo, bus dovanojami maisto papildai su geležimi. Suvartojus dalį papildų kurso, pakartotiniam tyrimui ar donacijai į vieną iš NKC padalinių gyventojai galės sugrįžti jau po mėnesio.

daugiau
1 - 10 iš 4712 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos