vaistai.lt

Alkoholio vartojimo mažinimo klausimai svarstomi ir ES mastu (1015/0) 

Alkoholio vartojimo mažinimo klausimai svarstomi ir ES mastuEuropos Sąjungos (ES) sveikatos apsaugos ministrų susitikime, kuriame Lietuvą atstovauja sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, aptariamos su žalingu alkoholio vartojimu susijusios problemos ir galimi jų sprendimo būdai. Lietuvoje jau imtasi priemonių, siekiant mažinti žalingą alkoholio vartojimą, kitos ES šalys taip pat ieško sprendimo būdų.

„Žalingas alkoholio vartojimas turi neigiamų pasekmių ne tik alkoholiu piktnaudžiaujančiųjų sveikatai bei jų šeimoms, bet ir visuomenei. Vis globalesniame pasaulyje kai kurios su alkoholiu susijusios problemos nėra lengvai išsprendžiamos vien tik nacionalinėmis priemonėmis. ES šioje srityje taip pat gali atlikti tam tikrą vaidmenį“, – sako ministras A. Veryga.

Neformalaus sveikatos ministrų susitikimo metu vyksta diskusija apie naujausius su alkoholio politika ES lygmeniu susijusius žingsnius. Ministrai kviečiami įvardinti jų šalims svarbiausius ES lygmens alkoholio politikos aspektus, ypač atsižvelgiant į klausimus, turinčius tarpvalstybinį aspektą.

„Yra klausimų, kur pavienių valstybių narių pastangų nepakanka. Tarp svarbiausių spragų ir iššūkių, su kuriais susiduriama, galima būtų paminėti alkoholinių gėrimų apmokestinimo, tarpvalstybinės prekybos alkoholiniais gėrimais klausimus“, – sako ministras A. Veryga.

Siekiama identifikuoti svarbiausias spragas ir iššūkius, su kuriais susiduriama, ir kokie galėtų būti kiti žingsniai sprendžiant tarpvalstybinį aspektą turinčius alkoholio politikos klausimus ES lygiu kitais metais.

Šias problemas padėtų spręsti nauja ES strategija, kuri remtų visapusišką alkoholio politiką, būtų pagrįsta „sveikatos visose politikose“ principu ir skatintų tarpsektorines įrodymais grįstas veiklas bei priemones. Taip pat Lietuva pasisako už dalinimąsi gerąja praktika alkoholio prevencijos ir ankstyvosios intervencijos klausimais, stebėseną, paremtą patikimais ir palyginamais duomenimis, siekiant geriau įvertinti valstybių narių alkoholio politikos įgyvendinimą.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos