vaistai.lt

Valyti reikia ne tik kūną! 5 dvasios švarinimo būdai (926/0) 

Valyti reikia ne tik kūną! 5 dvasios švarinimo būdaiDabar madinga valyti organizmą nuo toksinų, badauti, laikytis vienokios ar kitokios dietos, tačiau ar žinote, kad mūsų savijauta daug labiau priklauso nuo dvasinių dalykų. Neigiamos emocijos mus neigiamai veikia labiau nei prastas maistas. Kaip išvalyti savo vidų?

Savo kūnui paprastai skiriame kur kas daugiau dėmesio nei dvasiai, tačiau juk išties esame dvasia, kuri gyvena kūne, taigi ja turime labiau rūpintis. Dabar vis daugiau kalbama apie minčių ir jausmų higieną. Pagalvokite, kada pastarąjį kartą analizavote, kaip gaunama informacija, santykiai, aplinkybės veikia jūsų asmenybę, kaip ją keičia. Gyventume kur kas geriau, būtume laimingesni ir net išvengtume kai kurių ligų, jei savo dvasiniam gyvenimui skirtume kur kas daugiau dėmesio. Taigi pradedame! Ši detoksikacija privers jus atkreipti dėmesį į savo emocijas. Skirkite jai pakankamai laiko – savaitę, o gal net ir dvi. Per šį laiką atidžiai stebėkite, kas jus veikia teigiamai, kas neigiamai, paanalizuokite, kodėl taip jaučiatės. Toliau rasite 5 detoksikacijos būdus, kurie padės jums išvalyti savo emocijas ir labiau valdyti savo gyvenimą.

Pailsėkite nuo technologijų

Be išmaniųjų telefonų ir kompiuterio dažnas nebeįsivaizduoja savo gyvenimo. Išties šios technologijos atvėrė mums duris į pasaulį ir suteikė daug galimybių, tačiau, kita vertus, jos ir visiškai užvaldė gyvenimą – valanda be telefono mums tampa tragedija. Nepaslaptis, kad vis daugiau ligų siejama kaip tik su nuolatiniu technologijų naudojimu. Tai ir nutukimas, depresija, diabetas, netgi vėžys. Todėl vertėtų išmokti bent šiek tiek laiko praleisti be telefono ir kompiuterio. Pabandykite savaitgalį ar bent vieną jo dieną atsisakyti šių įrenginių ir daugiau laiko praleisti su artimaisiais, pabūti gamtoje. Tikrai nieko nenutiks, jei vieną dieną nebūsite pasiekiami, tačiau tokia detoksikacija padės jums naujai pažvelgti į savo gyvenimą ir suprasti, kiek daug prarandate nuolat įnikę į telefonus ar kompiuterius.

Socialiniai tinklai apraizgo lyg voratinklis

Ar nors vieną dieną per savaitę neatsidarote savo feisbuko puslapio? Tikrai vertėtų tai padaryti, kad įsitikintumėte, jog tikrai nieko neatsitiks, jei nesužinosite, kokią savo augintinio ar vaiko nuotrauką įkėlė jūsų draugai ar kur šiuo metu atostogauja kolegos. Visa ši nereikalinga informacija nusėda mūsų smegenyse, ją apsvarstome, analizuojame, aptarinėjame, nors mūsų asmeniniam gyvenimui ji nedaro jokios įtakos. Be to, tai užima vietą mūsų smegenyse, kelia nerimą. Laikas, praleistas internete, prabėga visai nejučiom, o paskui stebimės, ką veikėme, kad diena taip greitai prabėgo, o mes nieko nespėjome. Pabandykite kurį laiką atsisakyti šio įpročio, vietoj to imkitės kokios nors kūrybos, ir stebėkite, kaip keičiasi jūsų mąstymas, kaip mažėja nerimas. Tyrėjų duomenimis, socialinius tinklus jau galima prilyginti priklausomybei, kurios labai sunku atsisakyti. Bet ar jūs norite būti priklausomi?

Liaukitės vartoti neiginius

Ar kada nors pabandėte analizuoti savo mintis ir kalbą? Kiek pasakote ir pagalvojate teigiamų dalykų ir kiek neigiamų. Žmonės, sąmoningai bandę liautis vartoti neiginius, teigia, kad tai padaryti yra labai sunku, nes neigiami dalykai mūsų visuomenėje yra gerokai labiau įprasti nei teigiami. Blogos naujienos sulaukia kur kas didesnio dėmesio nei geros. Pabandykite bent dieną kalbėdami nesiskųsti ir nevartoti neiginių. Tai ne tik pagerins jūsų savijautą, bet ir sveikatą, santykius su aplinkiniais. Mokslininkai nustatė, kad neigiamas nusiteikimas smegenyse skatina išsiskirti streso hormoną kortizolį, kuris yra susijęs su daugeliu negalavimų, pavyzdžiui, insultu ir dideliu cholesterolio lygiu. Jei neigiamo nusiteikimo jums pavyks išvengti bent savaitę, pamatysite akivaizdžius požymius, kaip į gera pasikeitė jūsų gyvenimas.

Venkite nemalonių žmonių

Dažnai elgiamės labai nesąmoningai bendraudami su tais žmonėmis, kurie yra mums nemalonūs ir kelia vien neigiamas emocijas. Žinoma, neišvengsime nemėgstamų kolegų, jei reikia atlikti bendrą darbą, tačiau nebendrauti su nemaloniais draugo ar draugės draugais, giminaičiais tikrai galima. O juk labai dažnai einame ten, kur nenorime, ir bendraujame su tais, kurių nemėgstame net ir savo noru, nes „taip reikia“, „ką žmonės pagalvos“ ir pan. Venkite tokių jus nuodijančių santykių, nes jie jums kenkia.

Išorinė tvarka lemia vidinę tvarką

Kad ir kaip būtų keista, tačiau išorinė netvarka lemia sumaištį ir galvoje. Taigi jei išgyvenate sunkų laikotarpį, kai niekaip negalite rasti tinkamo sprendimo ar atsakymo į kokį nors klausimą, daugiau dėmesio skirkite tvarkai namuose ar ant savo darbo stalo. Išoriniai dalykai lemia vidinius, o vidiniai – išorinius.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos