vaistai.lt

Žalioji arbata – ne tik puikus gėrimas, bet ir natūrali priemonė grožiui puoselėti (3771/0) 

Žalioji arbata – ne tik puikus gėrimas, bet ir natūrali priemonė grožiui puoselėtiŽalioji arbata – ne tik puikus tonizuojantis gėrimas, bet ir natūrali priemonė grožiui puoselėti. Ar žinote, kokiomis savybėmis ji pasižymi ir kaip naudoti?

Žalioji arbata – ne tik skanus ir troškulį puikiai malšinantis gėrimas. Dar senovės Kinijoje arbatmedžiai buvo žinomi ir kaip gydomieji augalai, iš kurių pagaminti preparatai galėdavo pašalinti daugybę negalavimų.

Taip pat kaip kosmetikos priemonė, puikiai veikianti odą, ją jauninanti ir užtraukianti žaizdas. Receptai su žaliąja arbata ilgai buvo laikomi paslaptyje, pagamintais preparatais naudojosi tik kilmingieji. Dabar, mūsų laimei, kosmetika su žaliosios arbatos ekstraktu yra prieinama kiekvienai.

Kosmetikoje dėl didelio kiekio antioksidantų žalioji arbata yra vertinama kaip priemonė kovoti su priešlaikiniu odos ląstelių senėjimu. Todėl jos ekstraktas dažnai naudojamas gaminant jauninamuosius kremus ir serumus. Jis taip pat saugo odą nuo UV spindulių, slopina pigmentacijos procesus. Žalioji arbata – puikus pagalbininkas kovojant su spuogais ir užsikimšusiomis poromis. Verta paminėti ir šio gėrimo savybę gelbėti nuo uždegimų ir neutralizuoti daugelį virusų. Arbatos ekstraktas skatina negyvų odos ląstelių atsiskyrimą ir naujo odos sluoksnio formavimąsi. Ką jau kalbėti apie joje esančias biologiškai aktyvias medžiagas. Žaliojoje arbatoje yra daugiau nei dešimt rūšių vitaminų, įvairių mikroelementų ir aminorūgščių.

Losjonas plaukams

Jeigu plaukai išsausėjo, nusilpo ir atsirado pleiskanų, išbandykite žaliosios arbatos losjoną. Stiklinėje vandens išmaišykite 4 šaukštus stiprios arbatos nuoviro. Įlašinkite po kelis lašelius A ir E vitamino, kelis lašus citrinos sulčių. Mišiniu įtrinkite galvos odą ir plaukus, uždėkite polietileninę plėvelę, ant jos – rankšluostį. Po pusvalandžio išplaukite šampūnu.

Kompresas akims

Atgaivinti pavargusias akis ir panaikinti juodus ratilus po jomis galima ne tik nepigiai kainuojančiomis kosmetikos priemonėmis. Pakeiskite jas paprastais ir pigiais žaliosios arbatos kompresais.

Užplikykite žaliosios arbatos. Po kurio laiko išgriebkite lapus ir, suvyniojusi į marlę, uždėkite ant akių. Palaikykite 15 min. ir nusiplaukite šaltu vandeniu.

Arbatos kubeliai

Norite, kad oda būtų skaisti ir sveika? Pasiruoškite arbatos ledo kubelių. Užsiplikykite žaliosios arbatos, supilstykite ją į ledo formeles ir sudėkite į kamerą sušalti. Ryte nusipraususi veidą, jį švelniai patrinkite kubeliu. Ši procedūra ypač naudinga riebiai, porėtai, linkusiai į raudonį, senstančiai odai, sergant uždegimu. Kad poveikis būtų stipresnis, prieš šaldant į arbatą įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių.

Savaiminio įdegio priemonė

Arbatos nuovirą galima naudoti ir kaip savaiminio įdegio priemonę – suteiksite žavų atspalvį per žiemą išbalusiai odai. Tereikia į 100 ml verdančio vandens įmesti 2 šaukštelius arbatžolių ir pakaitinti 2–3 minutes. Nukoštu ir atvėsusiu skysčiu ištrinkite odą ryte ir vakare. Kambario temperatūroje laikomą nuovirą galima naudoti ne ilgiau kaip parą.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos