vaistai.lt

SAM laukia iš gydymo įstaigų žinių apie pasirengimą naudotis e. sveikata (1316/0) 

SAM laukia iš gydymo įstaigų žinių apie pasirengimą naudotis e. sveikataSveikatos apsaugos ministerija (SAM) kreipėsi į visas mūsų šalies gydymo įstaigas, prašydama įvertinti ir informuoti, kaip jos yra pasirengusios naudotis e. sveikatos sistema. Gavus jų duomenis apie pasiruošimą prisijungti prie e. sveikatos ir pradėti teikti paslaugas, bus įvertinta reali situacija, jei reikia, sprendžiama dėl konkrečios pagalbos joms prisijungiant prie šios sistemos. Taip pat laukiama gydymo įstaigų patarimų ir pasiūlymų, kaip tobulinti šiuo metu veikiančias e. paslaugas.

SAM primena, kad jau nuo šių metų kovo 1 dienos tiek viešosiose, tiek privačiose gydymo įstaigose duomenys, susiję su paciento ambulatorinio apsilankymo aprašymu, stacionaro epikrize, e. recepto išrašymu, vaiko gimimo pažymėjimu, medicininiu mirties liudijimu, vairuotojo sveikatos patikrinimo medicinine pažyma turės būti tvarkomi elektroniniu būdu.

SAM žiniomis, daugelis gydymo įstaigų jau šiandien yra pasirengusios pilnu pajėgumu teikti e. paslaugas. Tačiau yra ir tokių gydymo įstaigų, kurios dar nesinaudoja e. paslaugomis, tad joms gali būti šiek tiek sunkiau. Stengsimės padėti visoms įstaigoms, kurioms to prireiks, kad perėjimas prie elektroninio duomenų apdorojimo būtų kuo paprastesnis tiek gydymo įstaigų darbuotojams, tiek pacientams.

Šiuo metu apie 500 gydymo įstaigų jau yra prisijungusios prie e. sveikatos. SAM ragina to dar nepadariusias gydymo įstaigas prisijungti prie e. sveikatos arba kreiptis į ministeriją pagalbos. Visos gydymo įstaigos, kurioms to prireiks, gali drąsiai konsultuotis.

Tiek viešosios, tiek privačios gydymo įstaigos turi teisę ir galimybę naudoti jau sukurtas e. sveikatos informacines sistemas. Duomenų mainų sutartį gali pasirašyti kiekviena to pageidaujanti įstaiga.

Dėl sutarties pasirašymo sveikatos priežiūros įstaigos gali kreiptis telefonu: 8-5-236-4577 arba el. paštu . Svarbu žinoti, kad gydymo įstaigos pasirašiusios sutartis su VĮ Registrų centru, gali naudotis ESPBI IS duomenų mainų posisteme arba portalu www.esveikata.lt nemokamai.

SAM Ryšiai su visuomene

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos