vaistai.lt

Sėkmingos derybos dėl vaistų Lietuvai leido sutaupyti apie 2,4 mln. eurų (866/0) 

Sėkmingos derybos dėl vaistų Lietuvai leido sutaupyti apie 2,4 mln. eurųTarpinstitucinės derybų dėl vaistų ir medicinos pagalbos priemonių nustatymo komisijos vykdomos derybos, kurioms vadovauja sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, praėjusiais metais Lietuvai padėjo sutaupyti apie 2,4 mln. eurų. Tokios derybos, kai sveikatos apsaugos ministro sudaryta komisija derasi su vaistų gamintojais dėl įvairių vaistų kainų mūsų šaliai, vyksta nuo 2013-ųjų.

„Daugelyje Europos Sąjungos šalių yra vykdomos derybos dėl vaistų kainų. Ne vienerius metus jos vyksta ir Lietuvoje. Rezultatai išties džiugina, nes už sutaupytas Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšas galime padėti pacientams, kompensuodami daugiau jų gydymui būtinų vaistų. Dalis jų yra perkama centralizuotai, dalis – kompensuojami. Tai reiškia, kad daugiau vaistų gali gauti tiek ligoninėse gydomi pacientai, tiek besigydantys namuose. Neabejotinai, tai yra svarbus laimėjimas“, – sako ministras A. Veryga.

Pernai Tarpinstitucinė derybų komisija, kurią sudaro Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės ligonių kasos (VLK) ir kitų atsakingų institucijų atstovai, derėjosi su 50 gamintojų atstovų dėl 67 vaistų ir 11 medicinos pagalbos priemonių kainų.

Suderėjus su gamintojų atstovais vaistų kainą Lietuvai, buvo vykdomi vaistų centralizuoti pirkimai. Tuo tarpu dėl vaistų, kurie yra kompensuojami ir įtrauktų į Kompensuojamųjų vaistų sąrašą, su vaistų gamintojais yra sudaromos gydymo prieinamumo gerinimo ir rizikos pasidalijimo sutartys. Jomis siekiama nustatyti tinkamas brangių vaistų įsigijimo išlaidų kompensavimo sąlygas, taip užtikrinant šių vaistų prieinamumą pacientams, ir kartu subalansuoti Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto išlaidas.

Sėkmingos derybos pernai padėjo sutaupyti beveik 2 kartus daugiau nei užpernai, kai derybų metu buvo sutaupyta 1,3 mln. eurų. Už šias PSDF biudžeto lėšas buvo įsigyta daugiau vaistų, būtinų sunkiomis ligomis sergančių pacientų gydymui. Dažniausiai tai buvo vaistai nuo vėžio, insulto, vaistai, būtini neišnešiotiems naujagimiams ir kt.

 

SAM Ryšiai su visuomene

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos