vaistai.lt

V. P. Andriukaitis ragina Europos regiono valstybes aktyviau plėtoti aplinkos sveikatinimo politiką (797/0) 

V. P. Andriukaitis ragina Europos regiono valstybes aktyviau plėtoti aplinkos sveikatinimo politiką Aplinkos sveikatos skatinimas vienijant transporto, aplinkos ir sveikatos sritis artimiausiais metais Lietuvoje išlieka viena iš prioritetinių sričių. Taip teigė sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis kalbėdamas diskusijoje Jungtinių Tautų Europos ekonominės komisijos ir Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono biuro organizuotame aukšto lygio Europos regiono transporto, sveikatos ir aplinkos ministrų susitikime Paryžiuje. Būdamas Europos aplinkos ir sveikatos ministrų tarybos nariu, Lietuvos sveikatos apsaugos ministras sveikino susitikimo metu priimtą Paryžiaus deklaraciją, kurioje išdėstyti konkretūs veiksmai, padėsiantys taip pat paspartinti ir Europos aplinkos ir sveikatos proceso darbotvarkę.

Ministras V. P. Andriukaitis, kartu su Gruzijos aplinkos ministre, Prancūzijos energetikos ir klimato generaliniu direktoriumi, Tarptautinės geležinkelių sąjungos ir Tarptautinės automobilių federacijos vadovais dalyvavo apskritojo stalo diskusijose apie Europos programos „Transportas, sveikata ir aplinka“ tikslų įgyvendinimą galinčias paspartinti teisines priemones.

Pristatęs Seime svarstomą Lietuvos sveikatos 2014–2023 metų programos projektą, ministras V. P. Andriukaitis atkreipė dėmesį, kad vienas šios programos tikslų – sukurti sveikatai palankią fizinę darbo ir gyvenamąją aplinką. Ministro teigimu, „yra aišku, kad vienas sektorius nepajėgus išspręsti visų iškylančių iššūkių. Todėl būtini suderinti kelių sektorių tarpinstituciniai veiksmai regioniniu, nacionaliniu bei savivaldybių lygmeniu, siekiant aukštesnio lygio sveikatos ir gerovės mūsų žmonėms“.

Ministras V. P. Andriukaitis, kalbėdamas Europos aplinkos ir sveikatos ministrų tarybos, kuri kartu su Europos aplinkos ir sveikatos darbo grupe vadovauja ir prižiūri Europos aplinkos ir sveikatos procesą, nario vardu, pabrėžė Paryžiaus deklaracijos svarbą. Ši deklaracija yra Europos regiono transporto, sveikatos ir aplinkos ministrų bei Jungtinių Tautų Europos ekonominės komisijos ir Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono biuro įsipareigojimus vystyti darnų mobilumą miestuose pažymintis dokumentas.

Susitikimo Paryžiuje metu ministrui V. P. Andriukaičiui ir kitiems Lietuvos delegacijos nariams buvo įteikta simbolinė tarptautinio seminaro aplinkai ir žmogui palankaus transporto tema organizavimo Lietuvoje estafetės lazdelė. Pastarąjį kartą toks seminaras 2013 metais vyko Almatoje, o šių metų rudenį bus organizuojamas Kaune.

Lietuvos delegacijos vardu ministras V. P. Andriukaitis pasveikino Paryžiaus deklaraciją ir išreiškė Lietuvos paramą įgyvendinant šios deklaracijos įsipareigojimus Kaune organizuojant vieną iš Europos programos „Transportas, sveikata ir aplinka“ įgyvendinimo priemonių – tarptautinį seminarą darnaus mobilumo mieste tema.

„Mums garbė pirmiems po Paryžiaus deklaracijos organizuoti tarptautinį Europos programos „Transportas, sveikata ir aplinka“ seminarą,“ – pažymėjo ministras V. P. Andriukaitis.

V. P. Andriukaitis pakvietė Europos regiono valstybes aktyviai prisidėti prie sėkmingo seminaro organizavimo ir diskusijų, pasidalinti gerąją praktika ir idėjomis. „Mes visi žinome, kad darbas kartu suteikia gerą impulsą ir duoda gerų rezultatų,“ – pabrėžė Lietuvos sveikatos apsaugos ministras.

 

SAM Ryšių su visuomene skyrius

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos