vaistai.lt

Akinių formos šiaudeliuose nustatyta kenksmingų medžiagų (634/0) 

Akinių formos šiaudeliuose nustatyta kenksmingų medžiagųAkinių formos šiaudeliuose, skirtuose gerti, nustatyta neleistinų medžiagų ftalatų. Manoma, kad jos gali neigiamai veikti endokrininę sistemą, kenkti kepenims, trikdyti medžiagų apykaitą ir silpninti imuninę sistemą.

Pranešimą dėl nesaugių šiaudelių Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF), kai Vokietijoje paėmus šių gaminių mėginius ir atlikus laboratorinius tyrimus paaiškėjo, kad ftalatų di-2-propilheptilftalatų kiekis – 31 g/100 g produkto.

Iš Kinijos į Europą šias prekes importavo įmonė „Out of the blue KG“ (adresas Beim neuen Damm 28, Lilienthal, Vokietija), o išplatino – „Woolworth GmbH“ (adresas Schlossmacherstrasse 1, Radevormwald, Vokietija).

Produkcija išplatinta ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Belgijoje, Čekijoje, Danijoje, Jungtinėje Karalystėje, kitose Europos šalyse.

Šių prekių yra įsigijusi Lietuvos įmonė „MG Partneriai“ (adresas T. Masiulio g. 18a, Kaunas).

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija, kuri Lietuvos rinkoje vykdo su maistu besiliečiančių medžiagų ir gaminių kontrolę, pradėjo tyrimą.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos