vaistai.lt

Kas nutiktų, jei nesigydytumėte nagų grybelio? (12409/0) 

Kas nutiktų, jei nesigydytumėte nagų grybelio?Stipriai išplitusį nagų grybelį gali būti išties sunku išgydyti. Rinkoje egzistuoja gausybė vaistų gydyti šiai grybelinei infekcijai, o kur dar begalė patarimų internete, gydantis šią ligą namų sąlygomis...

Vis dėlto ne visi metodai yra veiksmingi, o kai kurie vaistai nuo nagų grybelio gali pakenkti kepenims, tad nenuostabu, kad kai kurie žmonės tiesiog užsimauna kojines ir apsimeta, kad ligos kaip nebūta. Šis būdas, deja, yra pati blogiausia išeitis, mat jei nagų grybelis neišgydomas laiku, jo pasekmės gali būti itin skaudžios, rašo nytimes.com.

Ignoruojant ligą, iš pradžių tenka taikstytis tik su tarpupirščių niežuliu, tačiau kai grybelis persimeta į nagą, diskomfortas būna dar didesnis. Verta žinoti, kad dažniausia grybelinės infekcijos suvešėjimo vieta – didžiojo kojos piršto nagas: iš pradžių jo šonai pagelsta, atsiranda nedidelės dėmelės, vėliau nagas gali pradėti irti ir galiausiai visiškai sunyksta. Ilgai negydyto nagų grybelio pasekmės gali jaustis visą gyvenimą – net ir ataugęs naujas nagas dažnai būna pakitusios formos, storesnis arba kiek tamsesnis nei įprasta.

Anot Alabamos universiteto dermatologijos profesorės Boni E. Elewski, ilgai negydomas grybelis gali išplisti ir į kitas kūno vietas, pavyzdžiui, į rankas, kojas ar nugarą: „Jeigu grybelis negydomas, jis pradeda plisti. Dažniausiai grybelis plinta žmonėms, kurie turi silpną imuninę sistemą arba tiems, kuriems dėl taikomos chemoterapijos imuninė sistema yra gerokai susilpnėjusi, taip pat senyvo amžiaus žmonėms."

Negana to, medikai perspėja, kad ilgai negydant grybelio, ant odos gali atsirasti įvairių įtrūkimų, kurie atveria laisvą kelią infekcijoms patekti į kraują, o žmonėms, kurių prasta kraujo cirkuliacija, šios infekcijos gali sukelti dar didesnes ligas.

Taigi kad ir koks nemalonus ir ilgas nagų grybelio gydymo procesas (jis gali trukti net iki 6 mėnesių) šią ligą įveikti būtina ir tą pradėti daryti reikėtų kiek įmanoma anksčiau, mat kuo ilgiau delsite, tuo infekcijos bus sunkiau atsikratyti.

Jeigu pastebėjote pirmuosius požymius (paraudusius, suskeldėjusius tarpupirščius) iš karto kreipkitės į gydytoją, jis jums diagnozuos ligą, paskirs reikiamus vaistus ir patars, ką daryti, kad grybelis ir vėl neatsinaujintų.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos