vaistai.lt

Bus kompensuojami nauji vaistai sudėtingoms ligoms gydyti (1431/0) 

Bus kompensuojami nauji vaistai sudėtingoms ligoms gydytiArtimiausiu metu pacientus pasieks vaistai, skirti gydyti išsėtinei sklerozei, pažengusiam prostatos (priešinės liaukos) vėžiui ir virusiniam hepatitui C, kuriuos nuspręsta įtraukti į kompensuojamų vaistų sąrašą. Taigi jau greitai šie vaistai pasieks pacientus, kuriems reikalingas gydymas minėtais preparatais, ir jie bus 100 procentų kompensuojami Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.
 
Tokia naujovė įtvirtinama sveikatos apsaugos ministro įsakyme. Šiam siūlymui pritarta Privalomojo sveikatos draudimo taryboje, kuri yra reikšmingas patariamas instrumentas sveikatos apsaugos ministrui. Tokį sprendimą sveikina ir pacientų bei medikų organizacijos, nes tai didelis žingsnis į priekį gydant pacientus moderniais ir efektyviais vaistais.

Kaip tik šiuo metu yra baigiamos derinti sutartys su vaistų tiekėjais, dėl šių vaistų kainų ir pristatymo Lietuvai. Pasibaigus šioms procedūroms Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos pasirašys sutartis su minėtų vaistų tiekėjais. Tuomet šiuos medicininius preparatus gydytojai galės skirti savo pacientams.
 
Rūpimus klausimus visi gyventojai gali pateikti el. pašto adresu arba ligonių kasų informacijos telefono numeriu 8 700 88888

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos