vaistai.lt

9 laimingo ir sveiko gyvenimo taisyklės (1294/0) 

9 laimingo ir sveiko gyvenimo taisyklėsKartais tam, kad gyvenimas nušvistų kitomis spalvomis, tereikia visiškai mažų dalykų: gurkšnio vandens, gero miego ar akimirkos, kurią skirtumėte pasigrožėjimui gamta.

Tai suteiks peno ne tik jūsų širdžiai ir fantazijai, bet ir išeis į naudą jūsų sveikatai. Pateikiame jums visiškai paprastus patarimus, kurie padės savo gyvenimą paversti sveikesniu ir laimingesniu.

Išsimiegokite. Geras ir kokybiškas miegas yra sveikatos garantas. Tai įrodo ir mokslininkų atlikti tyrimai, pabrėžiantys, kad miego trūkumas gali labai stipriai paveikti bendrą organizmo sveikatą. Jei kiekvieną naktį gerai išsimiegosite, anot mokslininkų, išvengsite įvairių svorio, nuotaikos ir netgi imuninės sistemos pokyčių, o kad tai padaryti būtų lengviau, nusistatykite miego režimą ir atleiskite sau, jei kai kuriomis naktimis dėl svarbių priežasčių nepavyks jo laikytis.

Išmokite emocinio intelekto. Emociškai intelektualus žmogus moka valdyti savo jausmus ir emocijas, jis pasitiki savimi, yra ambicingas ir mokantis prisitaikyti. Toks žmogus moka greitai atsitiesti po nesėkmių ir neleidžia, kad jį stipriai veiktų stresas. Anot psichologo Danielio Golemano, emocinis intelektas susidaro iš penkių dalykų: socialinių įgūdžių, empatijos, motyvacijos, savimonės ir savireaguliacijos. Laimė, visų šių dalykų galite išmokti kiek pasipraktikavę ir domėdamiesi aplinkiniu pasauliu – pasistenkite atkreipti dėmesį į visus jus supančius žmones ir aplinką.

Akimirkai sustokite. Šiuolaikiniame skubančiame pasaulyje viską darome labai greitai: greitai vaikštome, greitai valgome, greitai kalbame, galiausiai, greitai ir gyvename. Dėl perdėto skubėjimo dažnai pamirštame pasimėgauti gardžiais pietumis, pasigrožėti saulėlydžiu ar tiesiog užuosti vasarišką gaivą. Nepamirškite bent kartais pasimėgauti akimirka ir pailsėti nuo pernelyg įtempto gyvenimo tempo, šios akimirkos išmokys jus dėkingumo ir sugebėjimo vertinti savo gyvenimą.

Jei įmanoma, atsisakykite cukraus. Keksiukai, ledai, pyragėliai ir įvairūs šokoladukai – visose šiose gėrybėse yra apstu jums ne itin naudingo cukraus, o ką dar kalbėti apie kas rytą geriamą kavą ar kelis arbatos puodelius per dieną. Cukraus suvartojame išties daug, tad vertėtų bent kiek įmanoma sumažinti jo kiekį. Pradėkite nuo mažų dalykų: pratinkitės arbatą ar kavą gerti be cukraus, o įvairius saldžius gėrimus ar limonadus verčiau keiskite į vandenį. Stenkitės kuo mažiau pirkti įvairių pyragėlių, kad nekiltų pagunda jais pasigardžiuoti vakarais prieš einant miegoti.

Sportuokite, bet tik tai, kas tikrai patinka. Jei vien tam, kad palaikytumėte savo fizinę formą kas rytą ar vakare save per prievartą verčiate bėgioti, verčiau to nedarykite. Atraskite jums tikrai širdžiai mielą ir patinkančią sporto šaką – galbūt už bėgimą kur kas labiau mėgstate plaukioti, žaisti tenisą ar tiesiog pasivažinėti dviračiu? Malonumą teikianti sporto šaka padės kur kas lengviau ir greičiau atsikratyti nereikalingų kilogramų, tai įrodė ir mokslininkų atlikti tyrimai. Nemanykite, kad vien dėl to, jog nemėgstate bėgioti, negalite sportuoti, - taip tikrai nėra!

Retkarčiais pamirškite, kad turite telefoną. Nesvarbu, ar susiruošėte atostogauti, ar nusprendėte vakarą praleisti su savo antrąja puse, atminkite, kad tokiomis akimirkomis telefonas neturėtų tapti jums prioritetu. Stenkitės išnaudoti laiką darbui ir nemaišykite jo su savo laisvalaikiu, net ir tokiu atveju, jei pietaudami tiesiog tikrinatės savo socialinius tinklus ar elektroninį paštą. Visų pirma tai nemandagu jūsų palydovų atžvilgiu, antra – jums išeis į naudą šiek tiek atsikvėpti nuo įvairių technologijų.

Gerkite daugiau vandens. Ir darykite tai ne tik karštomis vasaros dienomis, kai jūsų organizmas tiesiog reikalauja vandens, bet ir prieš kiekvieną valgį. Vanduo didina sotumo jausmą, tad jei prieš kiekvieną valgį išgersite bent stiklinę vandens, nerizikuosite persivalgyti ir vėliau priaugti daugiau nereikalingų kilogramų.

Gaminkite maistą patys. Taip, valgyti salotas išties sveika, tačiau kai kuriuose restoranuose net ir jos yra gerokai kaloringesnės už tas, kurias galėtumėte pasidaryti namuose – taip yra dėl įvairių pagardų ar užpilų. Tas pats galioja ir kitiems restoranuose gaminamiems patiekalams. Taigi, jei turite laiko, bent jau vakarienę stenkitės gamintis patys, tuomet bent tiksliai žinosite, kiek ir kokių prieskonių naudojate ir ar gaminamas maistas nebus pernelyg kaloringas.

Nustokite jaudintis ir nerimauti. Jei esate vienas iš tų žmonių, kurie visuomet ir dėl visko turi pasiruošę planą A, B ir netgi C, jums vertėtų bent retkarčiais atsipalaiduoti. Pernelyg didelė įtampa ir organizuotumas neleidžia mėgautis visais gyvenimo malonumais. Pasistenkite bent retkarčiais pasielgti spontaniškai, negalvodami ir nieko neplanuodami, tai į jūsų gyvenimą įneš bent lašelį azarto.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos