vaistai.lt

Kodėl nagų kramtymas nėra vien tik blogas įprotis? (4206/0) 

Kodėl nagų kramtymas nėra vien tik blogas įprotis?Nagų rakinėjimas ir kramtymas, sutikite, yra šlykštus įprotis. Jis sugadina ir nago formą, silpniną jį, deformuoja. Nagų kramtymas – nerviniu pagrindu susiformavęs įprotis, kuris vis dėlto turi įtakos jūsų sveikatai, tikina specialistai.

Pirmiausia, nagų kramtymas padidina riziką pasigauti kokią nors ligą, nes į burną kišate neplautas rankas. O jei dar nagus neišspjaunate, o nuryjate... Žodžiu, blogai. Antra, taip pat padidėja rizika atsirasti paronichijai (pūlinis nago rantelių uždegimas), huffingtonpost.com tvirtina dermatologė Rochelle Torgerson. Kuo daugiau atvirų, pažeistų vietų jūsų odoje, tuo didesnė infekcijų rizika.

Taip pat jei turite karpų, nagų kramtymas turėti įtakos karpų išplitimui į kitas vietas. Taip yra dėl to, kad karpas sukelia viena iš daugelio žmogaus papilomos viruso rūšių.

Be to, šis žalingas įprotis gali laikinai ar ilgam paveikti pačius nagus. R. Torgerson aiškina, jog nagas formuojasi šviesioje pusmėnulio pavidalo dalyje (prie nago šaknies). Taigi, jei infekcija paveikia būtent šią nago dalį, tuomet ir nagų forma gali būti keista ir nelygi (smaila ar gūbriuota). Toks ydingas nago formavimasis gali būti laikinas, kuomet infekcija tęsiasi savaitę ar dvi, tačiau kartais žala gali būti padaryta visam laikui.

Dauguma žmonių mėgsta ne tik kramtyti nagus, bet ir krapštyti odeles prie nagų, dažniausiai nykščių. Kai kurie žmonės taip įninka plėšyti odeles, jog lieka žymės. Taigi vėl padidėja infekcijų tikimybė, gali formuotis pūliniai.

Specialistė tikina, jog įprotis kramtyti nagus daro blogą įtaką ne tik jūsų nagams, bet ir dantims. Dantys gali iškrypti, emalis irgi gali būti pažeidžiamas. Taigi, ką daryti, jei norite atsikratyti šio bjauraus įpročio?

Torgerson teigia, jog daugumai žmonių nagų kramtymas ir rakinėjimas yra priemonė stresui numalšinti. Reikėtų pagalvoti apie kitokias alternatyvas, kurios padėtų sumažinti stresą ir nesukeltų grėsmės sveikatai, pavyzdžiui, pasukiokite žiedą ant piršto.

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos