vaistai.lt

Ministrė R. Šalaševičiūtė siūlo perimti Respublikinės Kauno ligoninės patirtį trumpinant eiles (1534/0) 

Ministrė R. Šalaševičiūtė siūlo perimti Respublikinės Kauno ligoninės patirtį trumpinant eilesSveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, viešėdama Respublikinėje Kauno ligoninėje, pabrėžė, kad įgyvendinant pokyčius Lietuvos gydymo įstaigose būtina veikti racionaliai, vengti teikiamų paslaugų dubliavimosi bei optimaliai išnaudoti turimus resursus.

„Respublikinė Kauno ligoninė yra pirmoji, kurią tapusi ministre aplankiau šiame mieste. Norėjau realiai pamatyti ne tik vienos iš didžiausių Laikinosios sostinės gydymo įstaigos skaudulius, bet ir susipažinti su gerosiomis patirtimis, sužinoti apie tolesnius planus“, – akcentavo ministrė R. Šalaševičiūtė.  

Ministrė R. Šalaševičiūtė su Respublikinės Kauno ligoninės generaliniu direktoriumi doc. dr. Linu Vitkumi aptarė pacientų laukimo eilių pas gydytojus konsultantus trumpinimo svarbą. Pasak ministrės, tai viena opiausių sveikatos sistemos problemų, kai pacientas pas gydytoją konsultantą negali patekti greitai ir sulaukti jam reikalingos pagalbos. Vis dėlto, kaip pastebėjo R. Šalaševičiūtė, kai kurios ligoninės stengiasi išspręsti šią problemą.

„Manau, jog ne viena sveikatos priežiūros įstaiga gali perimti Respublikinės Kauno ligoninės patirtį, kuomet įdarbinus naujų gydytojų specialistų konsultantų, prailginus Konsultacijų poliklinikos darbo laiką bei priėmus kitus vadybos sprendimus pavyko sutrumpinti laukimo eiles“, – teigė ministrė.

Ligoninėje veikiančioje Konsultacijų poliklinikoje pas daugelį gydytojų konsultantų galima patekti per kelias dienas.

Apsilankiusi Respublikinės Kauno ligoninės Psichiatrijos klinikos Marių sektoriuje ministrė R. Šalaševičiūtė pritarė ligoninės administracijos pasiūlymams kurti vyresnio amžiaus žmonių su psichikos sutrikimais gydymo ir slaugos skyrių, plėtoti psichosocialinės reabilitacijos paslaugas ir prevencines programas.

„Pacientai,  sergantys psichikos sveikatos ligomis, po aktyvaus gydymo ir dėl savo ligos ypatybių dažnai praranda tam tikrus socialinius įgūdžius. Psichosocialinės reabilitacijos pagalba ligoninėse turėtų padėti pacientams iš naujo suformuoti prarastus įgūdžius, atstatyti darbingumą, sugrįžti į visavertį gyvenimą,“ – pastebėjo  R. Šalaševičiūtė.

Ministrė taip pat akcentavo būtinybę baigti jau daugiau nei 17 metų nesibaigiančius remonto darbus Respublikinės Kauno ligoninės Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose. „Žinoma, mus visada riboja ekonominiai resursai, tad iš karto skirti 8 mln. Lt, kurių trūksta šiems darbams pabaigti – sudėtinga. Be abejonės, bus ieškoma kitų išeičių, gal net reiktų pabandyti pritraukti privačias lėšas, nes nesutvarkytos patalpos nėra efektyviai išnaudojamos.“

Sveikatos apsaugos ministrė taip pat palaikė idėją iškelti Respublikinės Kauno ligoninės Vaikų tuberkuliozės skyrių iš Kulautuvos, kadangi 5500 kv.m. pastate  vidutiniškai per mėnesį gydoma tik 50 – 60 vaikų, kurie serga tuberkulioze. „Šį ligoninei priklausantį pastatą žiemos metu reikia šildyti, prižiūrėti, tad verta pagalvoti, apie kitų medicininių paslaugų teikimą ir plėtojimą šiose erdvėse“, – sakė ministrė. Ji pritarė ligoninės generalinio direktoriaus doc. dr. Lino Vitkaus siūlymui į Kulautuvą perkelti Vertebroneurologijos skyrių, kuriame būtų gydomi nugaros skausmų kamuojami pacientai. Be to, čia planuojama teikti reabilitacinę pagalbą pacientams.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos