vaistai.lt

Menopauzę gaubiantys mitai: liaukitės jais tikėti (3957/0) 

Menopauzę gaubiantys mitai: liaukitės jais tikėtiMenopauzė. Jos arba laukiate, arba bijote, kol ji jus užklups, viskas priklauso nuo jūsų požiūrio. Staiga užplūstančios karščio bangos ir padidėjęs prakaitavimas naktimis išties nedžiugina, tačiau bent jau nereikia rūpintis, kad laiku nespėjote išgerti kontraceptikų ar kartą per mėnesį kentėti siaubingus pilvo skausmus.

Moterys menopauzės labiausiai baiminasi jau vien dėl ją gaubiančių mitų, kuriuos tinklalapis huffingtonpost.com nusprendė sugriauti. Pateikiame 4 dažniausiai menopauzę gaubiančius mitus, kuriai derėtų nustoti tikėti.

Menopauzė užklumpa per naktį

Menopauzė yra perėjimas, ir ji tikrai neateina per vieną naktį. Remiantis Nacionalinio sveikatos instituto atliktais tyrimais, moters organizmas menopauzei ruoštis gali net iki 12-os mėnesių, o per šį laiką menstruacijų ciklas gali sutrikti itin nežymiai. Menopauzė visų pirma prasideda tuomet, kai moters kiaušidės nustoja gaminti estrogeną, būtent dėl sutrikusio hormonų balanso daugelis moterų ir pajunta nemalonius menopauzės simptomus: nuotaikų kaitą, atsiradusią nemigą ar vaginos išsausėjimą.

Menopauzė prasideda sulaukus 50-ies

Jei su baime laukiate savo vidurio amžiaus jubiliejaus, nes manote, kad jo proga motulė gamta apdovanos jus menopauze, galite liautis nerimauti. Kaip ir menstruacijos, taip ir menopauzė, kiekvienai moteriai prasideda skirtingai. Tiesa, vidutiniškai ji tikrai prasideda sulaukus maždaug 50 metų, tačiau tai dar nereiškia, kad būtinai taip nutiks ir jums. Būna moterų, kurioms menopauzė prasideda sulaukus vos 40-ies, būna ir tokių, kurioms ji prasideda gerokai po 50-ies.

Gydytojai tikina, kad jei norite sužinoti, kada jums prasidės menopauzė, paklauskite savo mamos, anot jų, būtent genetika yra geriausias menopauzės pradžios indikatorius. Tik nepamirškite, kad yra daug faktorių, galinčių atitolinti ar paspartinti menopauzės procesą, pavyzdžiui, rūkymas, chemoterapija ar įvairūs vartojami vaistai.

Sulaukus menopauzės apie seksą galima pamiršti

Tiesa, kad hormonų pokyčiai išties gali sumažinti jūsų norą mylėtis ir tikrai retkarčiais gali būti sunku susijaudinti, tačiau nebijokite, tai dar nereiškia, kad niekuomet nepatirsite orgazmo. Kai kurios moterys po menopauzės tikina sekso metu jaučiančios netgi didesnį malonumą, gali būti, kad taip yra jau vien dėl to, jog nebelieka jokios baimės pastoti.  Išvengti menopauzės sukeliamų bėdų (vaginos išsausėjimo ar dingusio libido) juk galima šiek tiek paeksperimentavus su lubrikantais!

Menopauzės simptomai – tėra išsigalvojimas

Kai pagalvojate apie menopauzę, nenuostabu, kad jus išmuša prakaitas. Mintis, kad jau nebegalėsite turėti vaikų išties kelia baimę ir verčia paprakaituoti, o kur dar nuolatiniai nuotaikų pokyčiai... Vis dėlto netikėkite tais, kurie sako, jog šiuos simptomus tiesiog išsigalvojate. 

Dėl hormonų pokyčių moters organizme, jai išties gali pablogėti nuotaika, atsirasti nemiga, o neretai ir užklupti depresija. Taigi nelaikykite šių problemų savyje, pasikonsultuokite su savo gydytoju, jis išrašys tinkamų nemigą gydančių ir depresijos simptomus mažinančių vaistų.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos