vaistai.lt

Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai! (1062/0) 

Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!Tokiu šūkiu Aplinkos ministerija vilniečius ir miesto svečius rugsėjo 19 dieną, penktadienį, Tautų mugės renginių metu, nuo 12 val. iki 16 val., kviečia aplankyti Kudirkos aikštėje įsikūrusią informacinę akcijos apie geriamąjį vandenį palapinę, o miesto maitinimo įstaigas – prisijungti prie akcijos ir visuomet pasiūlyti savo lankytojams geriamojo vandens iš čiaupo nemokamai.

Informacinėje palapinėje lankytojai galės pasikalbėti su specialistais apie geriamojo vandens iš čiaupo kokybę, jo savybes, naudą organizmui, gauti konkrečius atsakymus į rūpimus klausimus. Taip pat palapinėje Tautų mugės renginių lankytojai bus vaišinami geriamuoju vandeniu iš čiaupo, kviečiami jo skonį ir savybes palyginti su vandeniu buteliuose. Lankytojams bus suteikta galimybė specialiomis indikatorinėmis juostelėmis išmatuoti vandens pH, kietumą, fluoro ir kitų elementų koncentraciją. Norintieji šiems tyrimams gali atsinešti savo namų vandens iš čiaupo mėginį. Tiesa, šis tyrimo būdas nėra tikslus ir negali būti laikomas oficialiu, kadangi geriamasis vanduo tikrinamas laboratorijose su specialia įranga. Tokie tyrimai su juostelėmis tiesiog padės Jums susipažinti su vandens savybėmis ir, esant didesniems netikslumams galėsite svarstyti galimybę išsitirti vandenį specialiose laboratorijose.

Mažieji akcijos lankytojai galės pažinti vandens savybes edukacinių žaidimų pagalba, o vyresniuosius kviesime pademonstruoti savo žinias apie vandenį sprendžiant kryžiažodį ar žaidžiant klausimų smiginį.

Vilnius – paskutinioji keliaujančios akcijos „Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!” stotelė.

Rugsėjo mėnesį informacinė palapinė ir specialistai jau lankėsi Kaune, Panevėžyje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Apie akciją „Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!“

Lietuvoje geriamasis vanduo ruošiamas iš saugiausio – požeminio – vandens išteklių. Tokio vandens ištekliai šalyje – dideli, tačiau per metus jų sunaudojame vos apie 13-15 proc., o jo kaina – 300 kartų mažesnė nei fasuoto vandens (1 l geriamojo vandens iš čiaupo kaina Vilniuje – apie 0,00437 Lt).

Akcija „Geriamasis vanduo iš čiaupo nemokamai!“ siekiama padėti gyventojams įsitikinti, kad jų vandentiekio vanduo saugus gerti, paneigti nuo seno įsigalėjusius mitus apie vandenį iš čiaupo, nušviesti aplinkosauginius geriamojo vandens iš čiaupo vartojimo aspektus.

Prie šios iniciatyvos kviečiamos prisijungti ir maitinimo įstaigos. Kavinės, restoranai, barai, viešbučiai, dalyvaujantys akcijoje, galės gauti lipduką, kuris nurodys, jog čia lankytojai ir svečiai vaišinami nemokamu vandeniu iš čiaupo.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos