vaistai.lt

Rudenį daugiau traumų patiria mokyklinio amžiaus vaikai (810/0) 

Rudenį daugiau traumų patiria mokyklinio amžiaus vaikaiNe gyvybės draudimo bendrovės BTA duomenimis, išmokų už patirtas traumas skaičius auga kasmet. Ypač jų daugėja mokyklinio amžiaus vaikų grupėje. Taip pat pastebima, kad gyventojai vis labiau domisi sportu, aktyviu gyvenimo bei laisvalaikio praleidimo būdu.

„Bėgimo maratonai, orientaciniai sportai, dviračių lenktynės sulaukia didelio visuomenės dėmesio ir įtraukia vis daugiau žmonių, o jaunimas mėgsta ekstremaliojo gatvės sporto šakas, tokias kaip riedučiai, riedlentės, BMX dviračiai ir kiti. Visa tai atsiliepia traumų skaičiui, ypač daugėja kaulų lūžių bei čiurnos patempimų“, – teigia BTA Turto ir specialiųjų rizikų žalų reguliavimo skyriaus specialistė Irina Paleckienė.

Pasak specialistės, daugiausiai traumų patiria vaikai, dažniausiai – mokyklinio amžiaus berniukai, tačiau jie ir draudžiami yra kur kas dažniau nei mergaitės. Suaugusių žmonių tarpe dažniausiai traumų patiria vidutinio amžiaus vyrai.

Kaip teigė specialistė, rugsėjį – spalio pradžioje, kaip ir pavasarį, išauga suaugusiųjų patiriamų traumų dėl atliekamų ūkio darbų. O prasidėjus pirmosioms rudeninėms šalnoms išauga kaulų lūžių skaičius. Suaugę dažniau susižaloja namuose, tuo tarpu vaikai dažniau patiria traumų leisdami laiką lauke: važinėdami riedučiais, dviračiu ar riedlente.

Pasak I. Paleckienės, vaikams rudenį dažniau fiksuojami minkštųjų audinių pažeidimai (kaktos, smakro audinių žaizdos), stipinkaulio distalinės dalies lūžiai. Suaugę žmonės rudenį patiria daugiau rankų, kojų pirštų lūžių, taip pat delnakaulių bei padikaulių lūžių. Čiurnos patempimai dažnai pasikartoja visose amžiaus grupėse.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos