vaistai.lt

20 minučių rytinis ritualas svoriui numesti (1569/0) 

20 minučių rytinis ritualas svoriui numestiPabudusios paraudusiomis akimis ieškote kavos puodelio, o nuo rytinės saulės, visa jėga tvieskiančios jums į akis, stengiatės pasislėpti užsidėdamos juodus akinius?

Mokslininkai jums turi patarimą – liaukitės taip dariusios ir švytėkite! Žurnale „Plos One“ publikuoti Northwestern universiteto Feinbergo medicinos mokyklos tyrimai atskleidžia įdomių rezultatų – saulės spinduliai gali padėti numesti svorio.

Mokslininkai apklausė 54 žmones, kurių amžiaus vidurkis buvo apie 30 metų. Jie septynias dienas turėjo dėvėti specialų prietaisą ant riešo, kuris fiksavo, kiek laiko jie praleidžia saulės šviesoje. Taip pat šie žmonės fiksavo savo suvartotų kilokalorijų kiekį. Paaiškėjo, jog ilgiau besidžiaugiantys saulės spinduliais turėjo mažesnį KMI (kūno masės indeksą) nei tie, kurie saulės gaudavo mažiau. Ir tai nebuvo susiję nei su jų amžiumi, nei su aktyviu gyvenimo būdu ar tuo, ką jie valgė.

Kodėl gi tuomet tie, kurie mėgaujasi saulės spinduliais, sveria mažiau? Tikinama, kad tam gali būti net kelios priežastys. Pirma, tai susiję su vidiniu laikrodžiu, kuris atsakingas už tai, kada mes keliamės ir einame miegoti. O miegas, kaip visi puikiai žinome, turi įtakos tokiems kūno procesams kaip medžiagų apykaita, kuri veikia puikiai, jeigu laikomasi tam tikro režimo.

Kita priežastis atskleidžia, kad rytinė saulė yra kur kas stipresnė savo spalva negu popietinė. Joje yra mėlynos šviesos, kuri daro didžiulę įtaką mūsų ritmams, atsakingiems už vykstančius biologinius procesus per visą dieną.
 
Mokslininkai sako, kad reikia vos 20–30 minučių kasdien pasivaikščioti saulės spinduliuose maždaug tarp 8 ryto ir vidurdienio, kad pasiektume rezultatų. Manome, kad dėl gražesnių kūno formų tai padaryti tikrai privaloma, tuo labiau, kad rudeninės saulės nutviekstas kraštovaizdis dovanoja dar ir puikių emocijų...

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos