vaistai.lt

6 klaidos, kurias darote po sporto treniruočių (1472/0) 

6 klaidos, kurias darote po sporto treniruočiųNesvarbu, kad ir kiek prakaito išliejate sporto salėje, norimų rezultatų nepasieksite, jei nesilaikysite būtino režimo po treniruočių.

Jei ryte ar po darbo intensyviai paminate dviratį, o vakare ar iškart po treniruotės susitikę su draugais pamaloninate save alkoholiniu kokteiliu, nėra ko tikėtis, kad ant kūno nesikaups kilogramai. Šis ir kiti blogi įpročiai po sporto treniruočių ne tik nepadės pasiekti norimų formų, bet ir pakenks jūsų sveikatai. Pateikiame jums tinklalapyje womenshealthmag.com išvardytas didžiausias klaidas, kurias galbūt darote po treniruočių.

Klaida: neturite kada pailsėti

Išlieję devynis prakaitus sporto salėje iš karto bėgate namo ruoštis į darbą? Sustokite! Leiskite sau šiek tiek pailsėti, kad susinormalizuotų širdies ritmas ir kraujo spaudimas. Intensyvią treniruotę geriausia užbaigti kiek lengvesniais pratimais (trumpu pasivaikščiojimu ar negreitu bėgimu ant takelio), o po jos šiek tiek atsipalaiduoti ir giliai pakvėpuoti.

Klaida: pamirštate pratampyti raumenis

Atminkite, kad raumenis pratampyti derėtų ne tik prieš, bet ir po treniruočių. Taip išvengsite raumenų skausmų kitą dieną, ypač jei nesate patyręs sportininkas. O juk kuo mažiau skausmų – tuo didesnė tikimybė, kad apsilankymas sporto salėje nebus vienadienis!

Klaida: neužkandžiaujate po treniruočių

Žinoma, nesiūlome jums iš sporto salės iš karto bėgti valgyti mėsainių (to šiukštu nedarykite!), tačiau organizmą aprūpinti maistu derėtų ne tik prieš treniruotes, bet ir po jų. Dietologai pataria po treniruočių valgyti daugiau produktų, kuriuose būtų naudingųjų angliavandenių ir baltymų – tam puikiai tiks graikiškas jogurtas ir sauja mėgstamų riešutų.

Klaida: po treniruotės nepersirengiate

Kad ir kokios lengvos ir patogios tos tamprės bebūtų, nesumąstykite su jomis grįžti namo. Persirenkite vos pasibaigus treniruotei ir kiekvieną kartą išskalbkite savo aprangą, mat drabužiuose susikaupęs prakaitas ir nešvarumai neretai gali sukelti odos infekcijas.

Klaida: po treniruotės nesimaudote po dušu

Iš karto po treniruotės lįsti po dušu rekomenduojama ne vien dėl higienos sumetimų, bet ir dėl jūsų sveikatos. Ant kūno naudojami dezodorantai ar perspirantai treniruočių metu susimaišę su prakaitu tampa puikia terpe įvairioms bakterijoms veistis, tad jei norite išvengti odos sudirginimų ar bėrimo, po treniruotės pasimėgaukite gaivinančiu dušu.

Klaida: piktnaudžiaujate alkoholiu

Alkoholio vartojimas iškart po treniruočių veikia tarsi uždelsta bomba jūsų sveikatai, tai, anot gydytojų, netgi gali baigtis insultu. Po intensyvaus sporto vartojamas alkoholis gali užkišti kraujagysles ir visiškai išsekinti organizmą. Praėjus maždaug 30 minučių po treniruotės, verčiau išgerkite stiklinę vandens ir į barą eikite tik po kelių valandų, kai organizmas bus kiek pailsėjęs ir atsigavęs po sporto. Tik atminkite, kad alkoholiniuose gėrimuose taip pat yra daug kalorijų, tad prieš tai gerai pamąstykite – ar vienas kokteilis tikrai vertas taip sunkiai sporto salėje sudegintų kalorijų?

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos