vaistai.lt

Sėkmės filosofo Briano Tracy tiesos, keičiančios gyvenimą (748/0) 

Sėkmės filosofo Briano Tracy tiesos, keičiančios gyvenimąVienam sėkmė – aukštas postas, kitam – solidi sąskaita banke, trečiam – meilė ir darni šeima. Trumpai tariant, tai, kas leidžia jausti pasitenkinimą gyvenimu ir džiaugsmą. Tai turėti gali kiekviena iš mūsų, tereikia surasti savąjį kelią į sėkmę.

Iš pažiūros paprastos, bet veiksmingos tiesos, kurias sukūrė vienas garsiausių šių dienų sėkmės filosofijos propaguotojų amerikietis Brianas Tracy, tūkstančiams žmonių padėjo įgyvendinti didžiausias svajones: praturtėti, rasti vietą gyvenime, pajusti pilnatvę.

Svajokite apie didelius dalykus. Ką nuveiktumėte, jei žinotumėte, kad sėkmė – garantuota? Sudarykite savo norų ir svajonių sąrašą. Pagalvokite, ką galėtumėte įvykdyti be jokių papildomų sąlygų – pinigų, pažinčių ir pan., ir pradėkite veikti.

Nusibrėžkite aiškią judėjimo kryptį. Mąstykite popieriuje. Surašykite savo tikslus ir sukurkite planą, kaip jų siekti. (Vien tik šis patarimas ne vienam B. Tracy sekėjui padėjo tapti milijonieriumi.)

Už savo gyvenimą atsakykite pati. Garsiai išvardykite dažniausiai kartojamus pasiteisinimus bei priežastis, kodėl nesate visa širdimi atsidavusi siekti savo pačios finansinių tikslų. Ar jūsų gyvenime yra kas nors, kas trukdo tobulėti? Būkite atsakinga už savo gyvenimą ir jau šiandien pradėkite veikti.

Darykite tik tai, ką iš tiesų mėgstate. Išsiaiškinkite, koks darbas jums teikia didžiausią malonumą, kokia veikla iki šiol buvo sėkmingiausia. Jeigu turėtumėte galimybę dirbti kitokį darbą, kokį pasirinktumėte? Tebūnie tai jūsų tikslas ir jo neatidėliodama pradėkite siekti.

Tobulėkite. Atkreipkite dėmesį į esmines savo veiklos sritis, nuo kurių priklauso galutinis darbo rezultatas. Kokius elementus turite atlikti kuo geriau, kad pirmautumėte? Kuo esate stipri? Pagalvokite, kaip tapti pačia geriausia, nepakeičiama savo srities žinove, ir siekite šio tikslo.

Dirbkite ilgiau ir atkakliau. Bent dviem valandomis pailginkite darbotvarkę. Ateikite į darbą valanda anksčiau ir išeikite vėliau. Arba padirbėkite per pietų pertrauką. Šis laikas nebus iššvaistytas veltui – sugrįš dviguba ar net triguba nauda.

Nenustokite mokytis visą gyvenimą. Išsirinkite dalyką, kuris jums iš tiesų padėtų našiau dirbti. Užsibrėžkite tikslą kuo giliau jį išanalizuoti ir pradėkite veikti. Skaitykite tam skirtą literatūrą, klausykitės paskaitų, lankykite kursus. Įdėkite tiek pastangų, tarsi nuo to priklausytų jūsų ateitis, todėl, kad taip ir yra.

Iš pradžių mokėkite pati sau. Atsidarykite banke specialią sąskaitą, kurioje kaupsite lėšas. Paskui ieškokite bet kokios galimybės ją papildyti. Pradėkite studijuoti literatūrą apie finansus, tarkitės su žinovais, kad suprastumėte, kaip „auginti“ pinigus, ir nė minutei nesiliaukite taupiusi.

Lavinkite įgūdžius. Nubrėžkite esmines savo darbo gaires. Kokių žinių ar įgūdžių jums trūksta, kad taptumėte geriausia specialistė? Šiandien pat pradėkite lopytis šias spragas ir darykite tai kiekvieną dieną.

Tarnaukite kitiems. Kiekvieną darbą atlikite su meile. Ypač jei dirbate aptarnavimo sferoje ir akis į akį susiduriate su klientais. Pagalvokite, ką ir kaip galėtumėte padaryti, kad suteiktumėte jiems dar kokybiškesnių paslaugų?

Būkite sąžininga sau ir kitiems. Beveik kiekvieną problemą išspręsite, jei remsitės esminėmis savo vertybėmis. Kokios jos? Kuo tikite ir kas jums svarbiausia? Kiekvieną kartą, kai patiriate stresą, atsiranda galimybė paminti kurį nors savo principą arba juo suabejoti. Nepriklausomai nuo to, kuo visa tai baigsis, nė akimirkai neišduokite to, kas, giliu jūsų įsitikinimu, yra svarbiausia gyvenime.

Tapkite gera ir patikima darbuotoja. Nesistenkite išsisukti nuo tiesioginio savo darbo, netinginiaukite ir neatidėliodama vykdykite naujas užduotis. Jeigu sunku pradėti, kartokite sau keturis stebuklingus žodžius, kurie suteikia stiprią motyvaciją: „Padaryk tai tuoj pat!“

Būkite pasiruošusi pokyčiams. Niekas nestovi vietoje – bėga metai, keičiasi rinka, technologijos, informacija. Koja kojon ženkite su naujovėmis ir visada galvokite, ką turėtumėte padaryti šiandien, kad rytoj galėtumėte pasinaudoti naujojo pasaulio pranašumais.

Mokykitės disciplinos. Keiskitės pamažu. Jeigu yra tokia sritis, kur disciplinos trūkumas trukdo siekti tikslo, šiandien pat rimtai susiimkite. Galite ir kitiems pranešti apie savo ketinimus – jausite didesnę atsakomybę.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos