vaistai.lt

Eksperimentiniai vaistai nuo Ebolos karštinės vis dar pradiniame kūrimo etape (1423/0) 

Eksperimentiniai vaistai nuo Ebolos karštinės vis dar pradiniame kūrimo etapeEuropos vaistų agentūra (toliau - EVA) praneša, kad dar nėra pakankamai duomenų, įrodančių eksperimentinių vaistų Ebolos hemoraginei karštinei  gydyti veiksmingumą ir saugumą. Tačiau EVA ir toliau stebės visų eksperimentinių vaistų Ebolos hemoraginei karštinei gydyti kūrimą bei nuolat papildys savo apžvalgą naujausiais duomenimis.

Šioje tarpinėje EVA Žmonėms skirtų vaistų komiteto apžvalgoje pateikiama informacija apie septynis eksperimentinius vaistus, skirtus Ebolos virusu užsikrėtusiems pacientams gydyti:

  • BCX4430 (Biocryst);
  • Brincidofovir (Chimerix);
  • Favipiravir (Fujifilm Corporation/Toyama);
  • TKM-100802 (Tekmira);
  • AVI-7537 (Sarepta);
  • ZMapp (Leafbio Inc.);
  • Anti-Ebola F(ab’)2 (Fab’entech)

Turimų duomenų kiekis apie kiekvieną šių vaistų skiriasi. Kai kurių junginių poveikis žmonėms dar netirtas. Kitų vaistų Dabartinio Ebolos viruso karštinės protrūkio metu šie eksperimentiniai vaistai pacientams buvo skirti kaip vilties vaistai, t.y. . Kai kurių iš šių vaistų poveikis žmonėms buvo tirtas gydant ne Ebolos, o kitų virusų sukeltas ligas.

Vakcinos, skirtos apsisaugoti nuo Ebolos viruso, ir vaistai, kurie nėra tiesiogiai skirti Ebolos hemoraginei karštinei gydyti, nebuvo įtraukti į šią apžvalgą.

EVA vaidmuo Ebolos karštinės protrūkio metu

Ši apžvalga yra tik dalis viso EVA indėlio reaguojant į Ebolos karštinės protrūkį Vakarų Afrikoje. EVA bendradarbiauja su kitomis vaistų priežiūros institucijomis visame pasaulyje, siekdama padėti Pasaulio sveikatos organizacijai bei patarti, kaip geriau vystyti, vertinti bei registruoti vaistus Ebolos karštinei gydyti.

Daugiau informacijos pateikta čia:

http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/news_and_events/news/2014/12/news_detail_002235.jsp&mid=WC0b01ac058004d5c1

http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/regulation/general/general_content_000624.jsp&mid=WC0b01ac0580841e30

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos