vaistai.lt

Pigesni vaistiniai preparatai į Lietuvos rinką pateks paprasčiau (1263/0) 

Pigesni vaistiniai preparatai į Lietuvos rinką pateks paprasčiauSeimas plenariniame posėdyje priėmė Farmacijos įstatymo pataisas, kuriomis nutarta nustatyti trumpesnį vaistinio preparato lygiagretaus importo leidimo išdavimo terminą. Pasak teisės akto pakeitimų iniciatorių, 45 dienų terminą sutrumpinus iki 30 dienų siekiama sudaryti palankesnes sąlygas pigesniems vaistiniams preparatams patekti į Lietuvos rinką ir gerinti vaistinių preparatų prieinamumą pacientams.

Priimtomis pataisomis taip pat nutarta atsisakyti reikalavimo Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai kiekvienu atveju prieš priimant sprendimą dėl vaistinio preparato lygiagretaus importo leidimo išdavimo kreiptis į Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybės, iš kurios ketinama lygiagrečiai importuoti vaistinį preparatą, kompetentingą instituciją dėl duomenų ir informacijos, susijusios su vaistinio preparato registracija, pateikimo.

Atsižvelgiant į tai, kad lygiagrečiai importuojamo vaistinio preparato priedai, pakuotės ženklinimas ir pakuotės lapelis yra skelbiami Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos interneto svetainėje, atsisakyta reikalavimo tarnybai kartu su lygiagretaus importo leidimu išduoti šiuos priedus.

Už šias naujas nuostatas, kurios įsigalios 2015 m. liepos 1 d., balsavo 75 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 3 parlamentarai.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos