vaistai.lt

Dovanų – krūties naviko žymekliai (1491/0) 

Dovanų – krūties naviko žymekliaiNacionaliniame vėžio institute viešėjo Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos prezidentė Sarah Hunt (Didžioji Britanija) su aktyviomis asociacijos tarybos narėmis Marti Miles (JAV), Diana Zarembiene, Liana Štariene ir įteikė onkologams dovanų krūties žymeklių, kurie naudojami prieš operaciją pažymėti krūtyje naviką.

Šios 6 707,44 eurų kainavusios priemonės nupirktos už tradiciniame Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos labdaros renginyje „Sužydėjusi viltis“ surinktas lėšas. 1998 m. įsteigta asociacija vienija Vilniuje dirbančių užsienio šalių diplomatinių atstovybių Lietuvoje darbuotojas, Lietuvoje gyvenančias užsienietes ir lietuves moteris, norinčias įsitraukti į šios organizacijos veiklą.

„Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija labai džiaugiasi galėdama ir šias metais padėti įsigyti būtiniausias priemones Nacionaliniam vėžio institutui, – pasakė Sarah Hunt, Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos prezidentė. – Kasmet mūsų asociacijos nariai deda daug pastangų, kad galėtų surinkti lėšas likimo nuskriaustiems žmonėms Lietuvoje. Mums buvo nepaprastai malonu ir įdomu pamatyti ir sužinoti apie svarbų ir puikų darbą, kurį vykdo institutas. Tikimės tęsti ir plėtoti mūsų partnerystę ir remti instituto veiklą ateityje“.

„Jau šeštą kartą tradiciškai Jūsų asociacija dovanoja kasdieniniame onkologų darbe labai reikalingų priemonių, – pasakė dėkodamas už nuolatinį dėmesį ir prasmingą tęstinį labdaros projektą Nacionalinio vėžio instituto direktorius prof. Narimantas Evaldas Samalavičius. – Medicinoje nepaprastai greitai kuriamos ir diegiamos į praktiką naujos technologijos bei metodikos, o mes pagal galimybes stengiamės dirbti pagal pasaulinius standartus. Nacionalinis vėžio institutas, kaip ir daugelis pasaulio vėžio centrų ir institutų, su dideliu dėkingumu ir dėmesiu priima socialinių partnerių labdarą.“

Pasak prof. N. E. Samalavičiaus, per praėjusius metus Institutas ne tik gavo Europos vėžio institutų organizacijos akreditacijos sertifikatą, bet ir tapo Nacionaliniu vėžio institutu, o krūties vėžį diagnozuojanti ir gydanti įvairių Instituto padalinių ir kitų medicinos įstaigų specialistų komanda, vadinamoji daugiadisciplininė medikų komanda, tapo Aukščiausio lygio kompetencijos krūties ligų centru.

NVI Krūties ligų chirurgijos skyriaus vedėjas prof. Valerijus Ostapenko papasakojo apie tai, kaip šiandien dirba gydanti daugiau nei pusę Lietuvos moterų, sergančių krūties vėžiu, daugiadisciplininė medikų komanda.

„Teko nemažai padirbėti, kad atitiktume Tarptautinės senologijos draugijos keliamus reikalavimus ir gautume Aukščiausio lygio kompetencijos krūties ligų centro sertifikatą, – pasakė prof. V. Ostapenko. – Šiandien esame vienintelis toks centras Baltijos šalyse.“

Po pokalbio su Nacionalinio vėžio instituto onkologais, kuriame dalyvavo Instituto direktoriaus pavaduotojas dr. Renatas Tikuišis, Radiologijos skyriaus vedėja dr. Rūta Grigienė ir šio skyriaus gydytoja radiologė doc. dr. Rūta Briedienė, Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos delegacija lankėsi Radiologijos skyriuje, kur susipažino, kaip atliekamas mamografinis krūtų tyrimas, kaip, jeigu reikia, paimama biopsija, kokiais atvejais naudojami krūties naviko žymekliai.

Nacionalinio vėžio instituto informacija

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos