vaistai.lt

5 būdai greitai ir efektyviai išvalyti organizmą (10125/0) 

5 būdai greitai ir efektyviai išvalyti organizmąŽiemą, kai rūbai staiga susitraukia, o patys jaučiamės gerokai apsunkę, ateina metas įvertinti priaugtus kilogramus. Dažnas tada griebiasi už galvos – ką daryti, kad vėl sugrįžtų buvusios formos, ir savijauta pagerėtų?

Siūlome jums penkis efektyvius ir paprastus būdus, kaip išvalyti savo organizmą. Nuo ko pradėti?

Valgykite avižinę košę

Ji puikiai valo organizmą, užkerta kelią inkstų akmenų susidarymui, gerina virškinimo procesus. Tik ruoškite be jokių papildomų priedų, t. y. virkite vandenyje, negardinkite nei druska, nei cukrumi (tačiau įvairios žolelės puikiai tinka). Verta paminėti, kad avižinė košė dargi ir puikiai kovoja su padidėjusiu cholesterolio kiekiu, taigi, skanaukite į sveikatą. Tik nesirinkite avižinių dribsnių, košę reikia ruošti iš neskaldytų avižų kruopų.

Sėlenos puikiai valo žarnyną

Ne veltui jos vadinamos tikra žarnyno šluota, kadangi puikiai išvalo mūsų organizmą nuo susikaupusių toksinų ir šlakų. Kaip jas vartoti? Galite berti į įvairius maisto produktus, pavyzdžiui, jogurtą, pasukas. Tačiau specialistai sako, kad didesnį efektą pasieksite, jeigu jas vartosite su vandeniu. Per dieną patariama neviršyti 40 g sėlenų (1 dalis sėlenų ir 4 dalys vandens). Užpylę palaukite ir išgerkite.

Burokėlių stebuklas

Ši labai gardi daržovė dažnai nuvertinama, tačiau iš tikrųjų burokėliai kaip tik suteikia itin daug energijos, puikiai valo užsiteršusį organizmą. Žinoma, nereikia galvoti, kad visą dieną būtina valgyti tik burokėlius, tačiau bent pusdieniui rinkitės burokėlių patiekalus: salotas, liesą sriubą ir pan. Pamatysite, kaip greitai pasijusite lengvesni. Tik venkite šalia vartoti druską, marinuotus, sūdytus produktus.

Prisiminkite agurkus

Jei nevengiame kepto, riebaus maisto, mėsos, organizme sutrinka rūgščių ir šarmų pusiausvyra. Kaip susigrąžinti organizmo sveikatos balansą? Specialistai siūlo paskanauti agurkų, kadangi juose yra daugiausia medžiagų, padėsiančių pasijausti geriau. Taigi, kramsnokite į sveikatą, darykite įvairias salotos, maišykite su kitomis daržovėmis – morkomis, burokėliais. Pavyzdžiui, sutrinkite dvi morkas ir agurką iki vientisos masės ir išpauskite sultis. Toks kokteilis puikiai valo inkstus ir kepenis.

Skanaukite daugiau žalėsių ir salotų

Specialistai efektyviausia organizmo šluota vadina salotas iš 300 g  šviežių kopūstų, 100 g šviežių morkų, 100 g šviežių burokėlių, 100 g saliero. Viską smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Skanaukite į sveikatą ir mėgaukite gražesnėmis kūno linijomis bei geresne savijauta.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos