vaistai.lt

Alergenai maisto patiekaluose – kokiu būdu geriausia informuoti vartotoją? (1632/0) 

Alergenai maisto patiekaluose – kokiu būdu geriausia informuoti vartotoją?Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtas susitikimas su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos ir Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos atstovais. Aptarta kaip geriau informuoti kavinių ir restoranų lankytojus apie  patiekaluose esančias netoleravimą ar alergiją sukeliančias medžiagas. Sveikatos apsaugos ministerijos tinklapio lankytojus kviečiame dalyvauti apklausoje dėl informacijos apie maisto patiekaluose esančius alergenus pateikimo būdo SAM interneto svetainėje.

Susitikimui pirmininkavusi sveikatos apsaugos viceministrė dr. J. Zinkevičiūtė akcentavo, kad viešojo maitinimo įstaigos turi aktyviau bendradarbiauti siekiant bendro tikslo – tinkamo vartotojų informavimo ir jų sveikatos apsaugos, todėl turėtų būti įvertinti visoms suinteresuotoms pusėms priimtini sprendimo būdai.

Pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (ES) Nr. 1169/2011 Dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams privaloma nurodyti informaciją apie maisto patiekaluose esančias alergiją ar netoleravimą sukeliančias medžiagas. Europos Sąjungos valstybės narės turi teisę pačios nuspręsti dėl konkretaus tokios informacijos pateikimo būdo ir formos.

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo, kad būtų įvardyti konkrečiame patiekale esantys alergenai raštu bent vienoje informacijos apie patiekalus teikimo vartotojui vietoje (meniu, lentoje ar kt.). Tokiu būdu vartotojai būtų informuojami tiesiogiai, turėtų galimybę apsisaugoti nuo galimų nepageidautinų reakcijų. 

Pasitarime dalyvavusių asociacijų atstovai pasiūlė, kad viešojo maitinimo įstaigose meniu matomoje vietoje būtų pateiktas užrašas: „Jei esate alergiškas, informuokite mus“ (taip būtų siekiama užmegzti aktyvų dialogą su lankytoju). Jie mano, kad toks informacijos pateikimo būdas ir komunikacija pagerintų jautrių vartotojų apsaugą.

 

SAM Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos