vaistai.lt

Ministrė R. Šalaševičiūtė: integruojant BPC ir GMP pacientai negali nukentėti (1064/0) 

Ministrė R. Šalaševičiūtė: integruojant BPC ir GMP pacientai negali nukentėtiSveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė įsitikinusi, kad sprendimą dėl Bendrojo pagalbos centro (BPC) ir Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybų integracijos galima rasti operatyviai. Ministrės manymu, svarbiausia baigti kaltinti vieniems kitus tuo, kas nepadaryta, o imtis ryžtingų sprendimų atsižvelgiant į pacientų ir visos valstybės interesus.

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengtame pasitarime dalyvavę SAM, Vidaus reikalų ministerijos (VRM), BPC, GMP asociacijos atstovai svarstė BPC ir GMP tarnybų integracijos planą. 

Sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė pabrėžė atsiribojanti nuo Sveikatos apsaugos ministerijai metamų kaltinimų dėl neįgyvendinamos BPC ir GMP tarnybų integracijos.

„Tačiau šiandien mūsų tikslas nėra grįžti atgal ir ieškoti kaltų, - susitikimo dalyviams sakė ministrė R. Šalaševičiūtė. – Mūsų tikslas rasti išeitį iš 12 metų tebesitęsiančios aklavietės“.

Ministrės R. Šalaševičiūtės teigimu, SAM pasisako už racionalią BPC ir GMP sistemų integraciją, galinčią užtikrinti kokybiškas paslaugas pacientams. SAM įgyvendinus GMP sistemos pertvarką, kuomet iš 56 dispečerinių liko 8, operatyviau valdomi automobiliai gali greičiau pasiekti pacientą. BPC šiuo metu to negali garantuoti, todėl negalima aklai siekti prijungti veikiančią sistemą prie neveikiančios.

„Mes kviečiame VRM tartis, ieškoti geriausio sprendimo, – pabrėžė ministrė R. Šalaševičiūtė. – Dabar mūsų uždavinys rasti kelią kaip turi vykti sistemų jungimo ir derinimo procesas. Manau mūsų visų siekiamybė labai aiški – kuo daugiau žmonių turi pradėti naudotis telefonu 112, tačiau nereikia skubėti atsisakyti ir sėkmingai veikiančio trumpojo numerio 033. SAM neprisiima finansinės atsakomybės dėl BPC nuotolinių darbo vietų steigimo, taip pat manome, kad veikiančias sistemas reikia integruoti panaudojant sukurtą gerą patirtį, o ne naikinant. Visa tai turi būti daroma operatyviai, kad būtų ir paslaugos pacientams garantuotos, ir valstybė nepatirtų finansinių nuostolių“.

Ministrė SAM specialistams pavedė, o kitų institucijų vadovų paprašė kuo skubiau parengti suderintą BPC ir GMP tarnybų integracijos planą, kad jį galėtų kartu su Vidaus reikalų ministru patvirtinti jau pirmadienį.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos