vaistai.lt

Žarnyno valymas natūraliomis priemonėmis (14961/0) 

Žarnyno valymas natūraliomis priemonėmisDėl šiuolaikinio gyvenimo skubotumo ir sumaišties dažnas iš mūsų pamiršta reguliarų ir sveiką maitinimąsi. Valgome bet kada, bet kur ir bet kaip. Dėl to smarkiai nukenčia mūsų virškinimo sistema.

Pilvo pūtimas, nereguliarus tuštinimasis ir kitų sveikatos problemų gali kilti dėl užsiteršusio žarnyno. Daugelis ligų yra tiesiogiai susijusios su užterštu žarnynu. Visa tai paveikia ne tik fioziologinę, bet ir psichologinę sveikatos būklę: nuolat jaučiamės pavargę, pablogėja savijauta, sumažėja darbingumas. Todėl kartais tiesiog būtina išvalyti žarnyną, atlikti jo „generalinį valymą“.

Kodėl tai naudinga?

Tinkamai atliktas virškinamojo trakto valymas suteikia lengvumo pojūtį, pagerėja apetitas, miegas ir bendra savijauta, o žarnynas pradeda veikti it laikrodis.

Žarnyno valymo procedūra turi būti veiksminga, saugi, neturi sukelti diskomforto ar, tuo labiau, sutrikdyti įprasto gyvenimo ritmo.

Specialistai rekomenduoja pradėti valyti žarnyną nuo 30–ties metų, o jeigu propaguojate nesveiką gyvenimo būdą, tai galima daryti ir anksčiau. Bet, ypač jeigu sergate kokiomis nors lėtinėmis ligomis, pasitarkite su gydytoju, kad neišprovokuotumėte ligų paūmėjimo ir dar labiau nepakenktumėte sveikatai.

Norint išvalyti žarnyną, nebūtina skubėti pas daktarus ir imtis brangių procedūrų. Šią procedūrą galima atlikti ir namie, pasitelkus tradicinius ir visiems prieinamus metodus.

Sėlenos

Dėl didelio kiekio ląstelienos sėlenos ne veltui yra vadinamos „žarnyno šluota“. Gavusios drėgmes, sėlenos, dėl ląstelienos, kurios mūsų organizmas nevirškina, smarkiai išbrinksta, todėl stimuliuoja žarnyno darbą ir gerina jo peristaltiką. Be to, sėlenos pasižymi tulžį varančiomis savybėmis, jos absorbuoja toksinus, šalina šlakus, mikrobų gyvybinės veiklos produktus bei maisto likučius. Sėlenų galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje ar vaistinėje, jos nebrangios ir paprastai vartojamos:

  • Tris kartus per dieną, maždaug 15 min. prieš valgį, suvalgykite 2 šaukštus sėlenų ir gausiai užgerkite vandeniu (1–2 stiklinėmis). Nedidinkite sėlenų porcijos – 6 šaukštai per dieną yra maksimali dozė. Procedūrą reikia atlikti kasdien visą mėnesį ir kartoti šį mėnesinį žarnyno valymo kursą kasmet.

Vanduo

Žarnyno valymas ypač rekomenduojamas tiems, kurie kenčia nuo vidurių užkietėjimo. Šiuo atveju puikiai tiks stiklinė šilto negazuoto vandens. Tiesiog reikia kasdien iš ryto, kai išsivalysite dantis, tuščiu skrandžiu išgerti stiklinę vandens.

Sviestas

Dar vienas populiarus žarnyno valymo metodas – šaukštas sviesto tuščiu skrandžiu. Reguliarumas yra šio metodo sėkmės garantas, tad daryti tai reikia kiekviena mielą dieną.

Raugintų kopūstų sunka

Stiklinė šilto kopūstų sūrymo iš ryto tuščiu skrandžiu – lengvas būdas padėti jūsų žarnynui.

Džiovintos slyvos

Išvalyti žarnyną padės gėrimas, pagamintas iš 0,5 litro drungno vandens ir 2 stiklinių vandens, kuriame prieš tai buvo mirkytos džiovintos slyvos. Slyvas reikia užpilti vandeniu, leisti pastovėti, o tada gerai nuspausti. Šį gėrimą reikia gerti bent dvi savaites iš eilės, kiekvieną rytą tuščiu skrandžiu.

Bulvių sultys

Puiki žarnyno valymo priemonė, šalinanti toksinus ir šlakus – bulvių sultys. Pusę stiklinės šių sulčių reikia gerti mažais gukšneliais per pusę paros.

Linų sėmenys

Paprasta ir veiksminga priemonė žarnyno valymui – linų sėmenų antpilas. Jų reikės vos vieno arbat. š. per dieną. Užpilkite sėmenis viena stikline verdančio vandens, palikite pastovėti 4–5 val. ir išgerkite prieš miegą.

Pienas

Pienas, pagamintas pagal specialų receptą, taip pat veiksmingai valo šlakus. Užvirinkite stiklinę pieno ir laikykite jį parą laiko šiltai, kartais pamaišydami, kad išeitų į rūgpienį panaši masė. Vėliau į masę įpilkite šaukštą aliejaus, išmaišykite ir išgerkite prieš miegą.

Žarnynui naudingi patiekalai

Yra maisto produktų, kurie puikiai valo žarnyną, stimuliuoja jo peristaltiką, gelbsti nuo vidurių užkietėjimo ir palaiko sveiką virškinamosios sistemos funkciją. Pasigaminti žarnyną valančias košes ir salotas labai paprasta:

Kopūstų salotos. Jums reikės: 300 g baltagūžio kopūsto, 100 g morkų, 100 g šviežių burokėlių, 100 g salierų. Smulkiai supjaustykite kopūstus, visas likusias daržoves sutarkuokite smulkia tarka. Viską išmaišykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir mėgaukitės į sveikatą, bet darykite tai be druskos. Jeigu turite bėdų dėl padidėjusio skrandžio rūgštingumo, šviežius kopūstus galite pakeisti raugintais, o burokėlius išvirti.

Obuolių salotos. Jums reikės: 2 obuolių, virtų burokėlių, skiltelės česnako. Viską susmulkinkite smulkia tarka, pagardinkite aliejumi ir valgykite į sveikatą.

Sveikuoliška košė. Jums reikės: 0,5 stiklinės avižų kruopų ir tiek pat ryžių. Viską nuplaukite, užpilkite 2,5 stiklinės vandens ir virkite, kol sutirštės. Košę valgykite be sviesto tris dienas iš eilės, geriausia – pusryčiams ar vakarienei.

Šie patiekalai šalina iš organizmo šlakus, mikrobų ir maisto likučius, atkuria žarnyno gleivinę. Be to, šie receptai yra ypač naudingi po įvairių švenčių, per kurias dažnai piktnaudžiaujama riebiu, nesveiku maistu ir alkoholiu.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos