vaistai.lt

Badavimo žala organizmui (2741/0) 

Badavimo žala organizmuiDažna moteris, pastebėjusi, kad priaugo kelis papildomus kilogramus, griebiasi badavimo. Taip, badavimo rezultatai akivaizdūs ir pastebimi iš karto, bet, deja, tokia svorio mažinimo priemonė yra nėra ilgalaikė.

Kai sugrįžtama prie įprastinio maitinimosi režimo, numesti kilogramai dažniausiai sugrįžta, kartais netgi su kaupu. O svarbiausia tai, jog badavimas gali atnešti daugiau žalos negu naudos, pakenkti sveikatai, grožiui ir sukelti rimtų, ilgalaikių pasekmių. 

Sulėtėja medžiagų apykaita ir nyksta raumenų masė

Badavimo metu organizmas patiria tikrą šoką. Paprastai tariant, jis įjungia „badavimo režimą“. Tai tokia apsauginė reakcija, kai organizmas, gaudamas labai mažai maistingųjų medžiagų, energijos poreikiams patenkinti eikvoja mažiau kalorijų. Tokiu būdu sulėtinama medžaigų apykaita (metabolizmas).

Be to, trūkstamą energijos kiekį organizmas pasiima ne tik iš riebalų, bet ir iš raumeninių darinių – baltymų, todėl nyksta raumenų masė. Taigi, jūs džiaugiatės, kad mažėja svoris, bet iš tikrųjų mažėja raumenų masė, o ne riebalų sankaupos.

Sušlubuoja sveikata ir sumažėja imunitetas

Problemos su tūlžies pūsle, kasa, disbakteriozė, lėtinis vidurių užkietėjimas, sutrikusi kepenų ir inkstų veikla – visa tai badavimo pasekmės. Jau nekalbant apie tokius mitybos sutrikimus, kaip nervinė anoreksija ar bulimija.

Badaujant organizmui ima trūkti maistinių medžiagų, todėl silpsta imuninė sistema. Organizmas tampa neatsparus virusams ir infekcijoms.

Suprastėja nuotaika ir mažėja darbingumas

Badaujant jaučiamas nuolatinis alkis, o tai kelia stresą, irzlumą, dirglumą. Be to, badavimas mažina seksualinį geismą.

Kai atsisakoma įprasto mitybos režimo ir gaunama minimaliai kalorijų, mažėja darbingumas ir energingumas. Išsekimas, nuovargis ir mieguistumas tampa nuolatiniu palydovu.

Numestas svoris sugrįžta

Badavimas yra saviapgaulė, o visos pastangos sulieknėti gali nueiti perniek, nes numesti kilogramai gali labai greitai sugrįžti. Organizmas badavimą suvokia kaip kalėjimą, ir kai imatės maitintis kaip įprasta, jis tarsi ištrūksta į laisvę ir susigrąžina viską, kas iš jo buvo atimta.

Taigi, norint pasiekti ilgalaikių svorio mažinimo rezultatų, nereikia pulti į kraštutinumus ir sukelti pavojų sveikatai. Verčiau pasirinkite tokią dietą, kurios režimo galėsite laikytis nuolatos, kurį taptų gyvenimo būdu. Kasdienė subalansuota mityba ir sportas veikia kur kas geriau negu radikalus badavimas.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos