vaistai.lt

Serumas ar kremas: ką rinktis (1194/0) 

Serumas ar kremas: ką rinktisVienos moterys teigia, kad nėra nieko geresnio už serumą, kitos mano, kad tik naudojant abi priemones galima pasiekti geriausią rezultatą, dar kitos yra įsitikinusios, kad viskas yra labai individualu.

Kaip yra iš tikrųjų? Pabandykime sudėlioti visus taškus virš „i“.

Veido serumas

Tenka pripažinti – serumas retai būna daugiafunkcis. Jis būna skirtas vienai konkrečiai odos problemai spręsti. Todėl atidžiai rinkitės priemonę, priklausomai nuo jūsų odos poreikio: pigmentinėms dėmėms, spuogams, drėkinimui. Jeigu ant pakuotės užrašyta, kad tai drėkinamasis serumas, nereikia tikėtis, jog jis kovos su spuogais.

Serumo sudėtyje biologiškai aktyvių medžiagų koncentracija yra žymiai didesnė negu kremo. Tai reiškia, kad serumas įsiskverbia į gilesnius odos sluoksnius ir taip greičiau atlieka savo darbą.

Serume yra specialių medžiagų, kurios padeda aktyviosioms medžiagoms patekti į giliausius odos sluoksnius, bet jis neapsaugos paviršinio odos sluoksnio. Be to, serumas neapsaugo nuo UV spindulių.

Serumas neužtikrins ilgalaikio drėkinamojo poveikio ir odos apsaugos. Todėl tai ne kasdienio naudojimo priemonė. Dažnai naudoti serumo nepatariama, nes galima perdozuoti aktyviųjų medžiagų. Be to, ir tepti jį reikia plonu sluoksniu.

Veido kremas

Pagrindinė kremo funkcija – drėkinti, maitinti, atkurti drėgmės ir riebalų balansą, apsaugoti nuo neigiamo aplinkos poveikio. Veido kremas dažniausiai būna daugiafunkcis, todėl vienu metu jis geba drėkinti, minkštinti, nuraminti ir atgaivinti odą.

Kremas patogesnis tuo, jog jį, dėl jo kreminės konsistencijos, lengviau tepti masažuojamaisiais judesiais. Tai, kaip žinia, labai patinka mūsų odai. Serumo pagrindas – vanduo, jis greičiau įsigeria, todėl su juo neišeis palepinti veido masažu.

Skirtingai negu serumas, kremas gali turėti skirtingą tekstūrą – priklausomai nuo jūsų poreikių. Be to, kremą galite rinktis priklausomai nuo odos tipo.

Specialistai nerekomenduoja naudoti serumo be kremo (nebent oda labai riebi), nes serumai savo sudėtyje dažniausiai neturi lipidų. Naudokite arba abu produktus, arba tik kremą. Ir nepamirškite, kad serumai visada tepami prieš kremą.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos