vaistai.lt

8 gėdingos kūno bėdos: kaip su jomis kovoti? (1280/0) 

8 gėdingos kūno bėdos: kaip su jomis kovoti?Kartais tam tikri negalavimai mus priverčia rausti, pavyzdžiui, lyg sniegas pažirusios pleiskanos ar staiga nuo prakaito permirkę marškinėliai.

Natūropatė Mim Beim tikina, kad tam tikri nemalonūs kūno ženklai, siunčiami mums, iš tikrųjų susiję su mūsų vidinės ir išorinės harmonijos stoka ir gali būti išspręsti pakeitus dietą, išvarius stresą ir pasirinkus natūralias gelbėjimosi priemones. Štai ką ji siūlo.

Pleiskanos

Pleiskanos gali kamuoti tuomet, kai netinka plaukų priežiūros priemonės, nemokame tinkamai prižiūrėti šukuosenos, išsausėja galvos oda, kamuoja grybeliniai odos susirgimai. Todėl rinkitės tokį šampūną, kuriame būtų antigrybelinių komponentų.

Taip pat galvos odą gerai įtrinkite ir skalaukite vėsia čiobrelių arbata. Taip pat natūropatė pataria kartą per savaitę galvos odą įtrinti kokosų aliejumi (1 arbat. š.) sumaišytu su 3 lašais arbatmedžio ir rozmarinų eterinio aliejaus.

Padidėjęs prakaitavimas

Stebėkite savo nervinę sistemą ir visais įmanomais būdais stenkitės atrasti vidinę pusiausvyrą, harmoniją. Tam galite pasitelkti įvairias žoleles, taip pat mokykitės kvėpuoti „pilvu“ (dar kitaip, diafragma). Tai ne tik taisyklingiausias kvėpavimas – tai padeda ir nuraminti nervų sistemą.

Dujų kaupimasis

Išsipūtęs pilvas ne tik gadina nuotaiką – jaučiamės apsunkę, taigi, pirmiausia peržvelkite savo racioną. Ką valgote? Patariama daugiau skanauti maisto, kuriame yra probiotikų, rinktis fermentuotus produktus: tinka kefyras, įvairios fermentuotos daržovės, miso pasta.

Taip pat maistu mėgaukitės – ilgai kramtykite, o prieš maistą išgerkite šilto vandens su šlakeliu ekologiško obuolių acto.

Blogas kvapas

Blogas burnos (dar kitaip halitozė) kvapas gali būti susijęs su jūsų mitybos įpročiais, taip pat dantų, dantenų problemomis, todėl pirmiausia pasirūpinkite burnos higiena. Taip pat nosį skalaukite jūros vandeniu, nes blogas burnos kvapas dažnai siejamas ir su užnosiniu lašėjimu.

Grybelinės infekcijos

Norite atsikratyti įkyriojo ir bjauraus grybelio? Pirmiausia gaudykite cukrų savo mityboje. Grybelis išties dievina saldžias terpes ir ten tarpsta su didžiausiu malonumu...

Pažeistus nagus galite tepti arbatmedžio aliejumi, o visas kitas subtilesnes vietas arbatmedžio aliejaus losjonu. Saulė taip pat daro stebuklus, tik mėgaukitės ja saikingai.

Pūslelės ant lūpų

Pasistenkite jautrias vietas atvėsinti, pavyzdžiui, priglausti ledo gabalėlius, atšaldytus juodosios arbatos pakelius. Pūsleles galite patepti ir obuolių acto bei vandens tirpalu (sumaišyti 1:1). Kad išvengtumėte šios bėdos ateityje, vartokite vitamino C, cinko turinčius maisto produktus, ežiuolės papildus.

Viduriavimas

Vartokite probiotinius produktus, papildus, turinčius specialiųjų bakterijų, kurios pagerins jūsų savijautą. Tinka valgyti tarkuotus obuolius kartu su žievele. Taip pat gerkite vandenį su žiupsneliu druskos ir medaus.

Vidurių užkietėjimas

Jeigu nepadeda įprasta triada – vanduo, daugiau ląstelienos, judėjimas, tuomet įtraukite į racioną džiovintas slyvas, magnio turinčius produktus arba patį magnį. Itin gerai organizmą išvalo ir ispaninio šalavijo sėklos, kurias galima vartoti su įprastais produktais, maišyti su vandeniu.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos