vaistai.lt

Gripas iš Lietuvos traukiasi (539/0) 

Gripas iš Lietuvos traukiasiUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2015 m. 15 sav. (balandžio 6 - 12 d.) siekė 43,2 atv./10 tūkst. gyventojų. 14-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 48,8 atv./ 10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 15 savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus.

Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 68,1 atv./10 tūkst. gyventojų.

Palyginus 15 savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 14 savaitės duomenimis, mažesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas visose administracinėse teritorijose.

Šių metų  15-ąją savaitę dėl gripo į ligonines paguldyta 16 asmenų: 2 – iki 2 m. amžiaus, 10– 2 – 17 m ir 4 – virš 18 m.; 2 asmenys gydomi intensyvios terapijos skyriuje (1 – iki 2 m., 1 – 2-17 m.).

 

Sergamumo gripu ir ŪVKTI rodikliai apskrityse

Sergamumo gripu ir ŪVKTI rodikliai apskrityse 

Parengė
Imunoprofilaktikos skyriaus visuomenės sveikatos specialistė
Eglė Orechovienė

Sergamumą gripu ir ŪVKTI galima stebėti dinaminiame žemėlapyje, kurį jau penktus metus kartu rengia VVSPT ir UAB „HNIT-BALTIC“ (HB). Žemėlapis atnaujinamas kiekvieną pirmadienį.

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos