vaistai.lt

Kremas ar aliejus: ką rinktis? (1920/0) 

Kremas ar aliejus: ką rinktis?Ar naudinga vietoj kremo naudoti augalinį – argano, kokosų, migdolų ir pan. – aliejų? Paplitusios dvi skirtingas nuomones – vieni teigia, kad tai puiki veido drėkinimo priemonė, kiti – kad užkemša poras. Kuo tikėti? Atsako estetinės medicinos centro „Laiko klasė“ medicinos kosmetologė Monika Launikaitytė.

Augaliniai aliejai – tai natūralūs, gausūs nepakeičiamųjų nesočiųjų riebalų rūgščių aliejai, kuriuose dar yra ir kitų biologiškai veiklių junginių, vitaminų, fosfolipidų ir fitosterolių, kurie teigiamai veikia odos būklę.

Tačiau augaliniai aliejai pasižymi didele molekuline mase bei netirpia vandenyje molekule, todėl ant odos paviršiaus sudaro plėvelę, kuri neleidžia veikliosioms medžiagoms prasiskverbti į odą, tad jie gali atlikti tik apsauginę funkciją.

Kosmetikos pramonė stipriai išsivysčiusi, todėl aliejai apdirbami ir naudojami kosmetikos priemonių pagrindu.

Tai nulemia ne tik preparatų pavidalą, bet, svarbiausia, jie padeda odai pasisavinti visas aliejuose ištirpusias maitinamąsias medžiagas ir vitaminus. Todėl geriau naudoti kremą, o ne gryną augalinį aliejų, ypač probleminei odai.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos