vaistai.lt

Maisto produktai, atitolinantys senatvę (1192/0) 

Maisto produktai, atitolinantys senatvęSenėjimas – negrįžtamas fiziologinis procesas. Tačiau kiekvienas žmogus nori kuo ilgiau išsaugoti jaunystę ir grožį, būti sveikas bei nepasenti anksčiau laiko.

Žinoma, jaunystės eliksyro dar niekam nepavyko išrasti, tačiau visiems suprantama, kad tam tikri maisto produktai suteikia žvalumo ir energijos, o juk energingi žmonės visada atrodo jaunesni. Dietologai sudarė sąrašą maisto produktų, kurie sulėtina senėjimo procesą ir padeda jaustis žvalesniems.

Pieno produktai

Jogurte gausu gerųjų bakterijų, kurios sumažina žarnyno ligų riziką. Kefyre yra daug probiotikų ir vitaminų, kurie normalizuoja žarnyno veiklą. Varškė, pienas, grietinė – produktai, kurių sudėtyje daug kalcio, kuris yra atsakingas už audinių ir kaulų formavimąsi. Per dieną suvartojant bent 100–200 g šių produktų, galima pastebimai pagerinti odos būklę.

Žuvis ir jūrų gėrybės

Žuvį ir jūrų gėrybes rekomenduojama valgyti bent du kartus per savaitę. Juose yra svarbių riebalų, vitaminų ir mineralų, padedančių mūsų odai išsaugoti elastingumą ir stangrumą. Šie produktai taip pat mažina širdies ligų riziką. Žuvų taukai – polinesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis, padedantis iš organizmo pašalinti cholesterolį.

Brokoliniai ir bruseliniai kopūstai

Šios žalios daržovės yra nepamainomos mūsų odos sveikatai. Jos vertingos dėl didelio kiekio vitaminų, mineralų ir ląstelienos. Brokolių ir bruselinių kopūstų vartojimas sumažina insulto, kraujagyslių ligų ar net vėžio riziką. Šuose produktuose gausu sulforafano, šalinančio iš organizmo toksinus.

Žalioji arbata

Apie teigiamas žaliosios arbatos savybes žinoma nuo gilios senovės. Šiame gėrime yra antioksidantų, apsaugančių nuo širdies ligų ir mažinančių krūties vėžio riziką. Išgeriant bent vieną puodelį žalios arbatos per dieną, užkirsite kelią naujoms raukšlėms.

Riešutai

Riešutuose gausu vitaminų, mineralų, antioksidantų bei nesočiųjų riebalų. Pastarieji suteikia odai elastingumo. Graikiniai riešutai ypač vertingi moterims: mažina nevaisingumo problemas bei krūties vėžio riziką.

Kiaušiniai

Jeigu nėra alergijos kiaušinio baltymui,  reikėtų suvalgyti 1–2 kiaušinius per dieną. Kiaušiniai – baltymų šaltinis, padedantis formuotis naujoms ląstelėms. Dėl baltymų trūkumo oda tampa plona, o raumenys – suglebę ir silpni. Kiaušinuose tai pat yra omega-3 riebalų rūgščių, kalcio ir lecitino. Pirmasis būtinas širdžiai, o kalcis ir lecitinas stabdo odos senėjimą.

Vyšnios ir mėlynės

Šios uogos suteikia veidui sveiką raudonį, stiprina plaukus, palaiko širdies darbą bei yra labai naudingos esant mažakraujystei. Tiek vyšniose, tiek mėlynėse gausu geležies, magnio bei organinių rūgščių, kurios gerina kapiliarų kraujotaką. Vos sauja vyšnių ar mėlynių per dieną padės išlaikyti sveiką veido spalvą.

Pomidorai

Likopenas – pigmentas, suteikiantis pomidorams raudoną spalvą – apsaugo nuo tam tikrų vėžio rūšių bei mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Likopenas išlieka net termiškai apdorojant pomidorus. Pomidorai taip pat yra geri antidepresantai, juose  gausu antioksidantų.

Moliūgai, morkos, batatai

Šias daržoves sieja vienoda spalva. Oranžinės daržovės turi didelį kieki beta karoteno, kuris būtinas odai ir akims bei atlieka svarbų vaidmenį vitamino A gamyboje. Vitamino A trūkumas sukelia osteoporozę – kaulų trapumą.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos