vaistai.lt

Kaip savo svorį vertina lietuviai, latviai ir estai (875/0) 

Kaip savo svorį vertina lietuviai, latviai ir estaiBaltijos šalyse atlikta apklausa atskleidė, kad 53 proc. Lietuvos gyventojų yra nepatenkinti savo svoriu.

Tyrimas parodė, kad Lietuvoje savo svoriu yra susirūpinę tiek vyrai (54 proc.), tiek moterys (52 proc.), o 69 proc. Lietuvos gyventojų yra kada nors bandę kontroliuoti savo svorį. Be to, 45 proc. pripažino, kad visiškai atsisakė mėginimų sumažinti svorį, nes visi bandymai iki tol buvo nesėkmingi.

„Herbalife“ mokslinės-konsultacinės tarybos ekspertas, dietologas, terapeutas, gastroenterologas iš Ukrainos Aleksandras Martynčiukas pastebi, kad pradėti kontroliuoti savo svorį dažniausiai nusprendžiama būtent pavasarį, artėjant šiltajam sezonui.

„Pasaulyje, taip pat ir Baltijos valstybėse, antsvoris kasmet vis labiau žaloja žmonių sveikatą. Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos duomenimis,  beveik 20 proc. Lietuvos gyventojų kenčia nuo antsvorio.

Žmonės kritiškiau ima vertinti savo svorį ir aktyviai stengiasi jį sumažinti artinantis vasarai, kad pasiektų tinkamą „paplūdimio formą“, – tendencijas ir svorio kontroliavimo įpročius Lietuvoje komentuoja gydytojas A. Martynčiukas.

Tyrimo Baltijos valstybėse rezultatai parodė, kad savo svoriu patenkintų žmonių Lietuvoje yra daugiausia – 44 proc., mažiausiai savo svoriu yra patenkinti Latvijos gyventojai (35 proc.), antrojoje vietoje – Estijos gyventojai (40 proc.). Latviai geriausiai iš visų Baltijos šalių gyventojų žino apie nekenksmingus sveikatai svorio mažinimo būdus – subalansuotą mitybą (47 proc.) ir reguliarų fizinį aktyvumą (42 proc.).

„Sveika ir subalansuota mityba kaip svorio kontrolės metodas, palyginti su kitomis Baltijos šalimis, Lietuvoje yra mažiau populiarus: tik – 34 proc. apklausos respondentų pripažino, kad  geriausias būdas kontroliuoti svoriui yra sveika mityba ir sportas“, – pastebi gydytojas A. Martynčiukas.

Bendrovės mokslinės-konsultacinės tarybos ekspertų atliktų bandymų išvados parodė, kad svarbi saugaus ir efektyvaus svorio mažinimo sąlyga yra kasdienis baltymų normos suvartojimas (vidutiniškai 80 g per dieną) ir reguliaraus valgymo režimas, ypač svarbu valgyti pusryčius.

„Baltymai – svarbi ląstelių statybinė medžiaga, būtina normaliai medžiagų apykaitai užtikrinti. Baltymai reikalingi formuojant raumenų masę, o raumenys „degina“ kalorijas. Reguliariai valgant visavertį maistą per pusryčius, pasirengiama prasidedančiai dienai, sukuriamas valgymo režimas, išvengiama žalingų užkandžiavimų ir persivalgymo prieš miegą.

Tai itin svarbu žmonėms, kurie kontroliuoja savo svorį. Efektyviai ir saugiai svorio kontrolei būtinas valgymo režimas, užtikrinantis reikiamą kiekį maisto medžiagų, papildant jį funkciniais produktais, praturtintais organizmui svarbiomis maistinėmis medžiagomis“, – sakė gydytojas A. Martynčiukas.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos