vaistai.lt

Seimas įtvirtino administracinę atsakomybę už nepilnamečių rūkymą ir tabako gaminių turėjimą (2232/0) 

Seimas įtvirtino administracinę atsakomybę už nepilnamečių rūkymą ir tabako gaminių turėjimąSeimas plenariniame posėdyje priėmė Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas (projektas Nr. XIIP-2095(2), kuriomis nutarta įtvirtinti administracinę atsakomybę už jaunesnių kaip 18 metų asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių rūkymą (vartojimas) ar jų turėjimą. Už naujas nuostatas balsavo 72 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 2 parlamentarai.

Kodekse įtvirtinama, kad nepilnamečių asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas) ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtrauks baudą nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu. Bauda už jaunesnių kaip 16 metų asmenų nusižengimą bus skiriama tėvams arba globėjams (rūpintojams).

Už pakartotinius nusižengimus bauda sieks nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

Priimtos pataisos įsigalios nuo gegužės 1 d.
 
Rimas Rudaitis
Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

Lietuvos Respublikos Seimas

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos