vaistai.lt

Teritorinės ligonių kasos: sutartys su gydymo įstaigomis pasirašytos (1196/0) 

Teritorinės ligonių kasos: sutartys su gydymo įstaigomis pasirašytosTeritorinių ligonių kasų (TLK) duomenimis, sutarčių sudarymas su gydymo įstaigomis šiais metais vyko sklandžiai, tad visos sutartys pasirašytos laiku.  Šiemet  buvo gauta 1460 paraiškų sutartims sudaryti, pasirašytos 1367 sutartys, o tai daugiau nei praėjusiais metais, kai jų buvo pasirašyta 1325.
 
Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ir TLK duomenimis, suderintos ir pasirašytos 1367 sutartys su gydymo įstaigomis dėl paslaugų teikimo ir apmokėjimo Privalomojo sveikatos draudimo fondo  (PSDF) lėšomis. „Sutarčių pasirašymas šiais metais vyko sklandžiai, tad šiuo metu dirbame pagal naująsias sutartis", – teigia VLK Draudimo plėtros departamento direktorius, laikinai einantis VLK direktoriaus pareigas Gintaras Kacevičius.
 
Kaip ir anksčiau, gydymo įstaigoms, norinčioms pasirašyti sutartį su ligonių kasomis dėl paslaugų apmokėjimo PSDF biudžeto lėšomis, keliamas reikalavimas turėti licenciją paslaugoms ir licencijuotus specialistus. Šiais metais yra ir naujovių – PSDF lėšomis kompensuojamos sveikatos priežiūros paslaugos, teikiamos gydymo įstaigoje, turi atitikti Vyriausybės nustatytus kriterijus, pavyzdžiui, tokius kaip gebėjimas suteikti tam tikras paslaugas per nustatytą terminą, gebėjimas suteikti nustatytą  paslaugų skaičių, gebėjimas teikti paslaugas nustatytą valandų skaičių per savaitę ir kt. Be to, jei gydymo įstaiga nori teikti paslaugas, kurios ankstesniais metais nebuvo apmokamos PSDF lėšomis, sutartis dėl šių paslaugų gali būti pasirašoma tik tuomet, jei šių paslaugų trūksta.

Laikinasis VLK vadovas G. Kacevičius pastebi: „Daugiau nei pernai gydymo įstaigos pageidauja teikti naujas ambulatorines konsultacijas, dienos stacionaro ir ambulatorinės chirurgijos paslaugas, kurios pastaraisiais metais populiarėja, nes yra patogios pacientams, o gydymo įstaigoms – ekonomiškai efektyvios, leidžiančios trumpinti eiles. Manome, kad tai perspektyvi tendencija“.
 
Iš viso 2015 m. asmens sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti skiriama apie 963,9 mln. eurų, t. y. 66,3 mln. eurų (7,4 proc.) daugiau nei praėjusių metų pradžioje. Atsižvelgiant į gyventojų skaičių, didžiausia šių lėšų dalis tenka Vilniaus TLK zonos (Vilniaus ir Alytaus apskričių) apdraustųjų sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti – 308,3 mln. eurų, Kauno TLK (Kauno ir Marijampolės apskričių) – apie 245,6 mln. eurų, Klaipėdos TLK (Klaipėdos ir Tauragės apskričių) – 143,2 mln. eurų, Šiaulių TLK (Šiaulių ir Telšių apskričių) – apie 140,6 mln. eurų, o Panevėžio TLK (Panevėžio ir Utenos apskričių) – 126,2 mln. eurų.
 
Šiais metais PSDF lėšomis apmokamas paslaugas Lietuvoje teiks 821 asmens sveikatos priežiūros įstaigos.

Sutarčių skaičius pagal TLK  

Sutarčių skaičius pagal TLK

Kol naujos sutartys nebuvo pasirašytos, už gyventojams suteiktas gydymo paslaugas buvo  atsiskaitoma, vadovaujantis praėjusių metų sutarčių sąlygomis.
 
Kiek PSDF lėšomis ligonių kasos moka gydymo įstaigoms galite sužinoti leidinyje „Sveikatos priežiūra Lietuvoje: tai, ką svarbu žinoti kiekvienam".
 
VLK Ryšių su visuomene skyrius

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos