vaistai.lt

“Bėganti” ar “užgulta” nosis. Ką daryti kiekvienu atveju. (261231/46) 

Visai nesvarbu, dėl ko jūsų nosis” bėga” ar yra “užsikimšusi”, jūs galite puikiai susitvarkyti su šiais negalavimais.
 
Sloga gali kamuoti peršalus, sergant gripu ar alergine sloga. Pasveikus nuo šių ligų, praeis ir sloga. Siūlome keletą patarimų, kaip palengvinti slogą ir kvėpavimą per nosį ligos metu.

“Bėganti” nosis: iš kur atsiranda tiek išskyrų
Nosies gleivinė išklota virpamuoju epiteliu, t.y. joje yra mažų plaukelių, pačioje gleivinėje gaminamas sekretas – gleivės, kurios tarsi paklodė iškloja visą nosies ertmės paviršių. Per dieną pasigamina apie 1 – 2 l gleivių. Plaukeliai juda tokia kryptimi, kad gleivės slenka nosiaryklės link ir po to jas žmogus tiesiog praryja. Kartu su gleivėmis iš nosies pasišalina įkvėptos dulkės, žiedadulkės, bakterijos ir virusai. Taigi nosis atlieka valomąją funkciją, kuriai labai svarbus oro drėgnumas. Plaukeliai geriausiai juda tuomet, kai oro drėgmė viršija 50 proc. Kai ji būna mažesnė, gleivių pasišalina mažiau ir jos tirštėja. Todėl ir nesergant sloga, jei esant patalpų oras sausas, nosies gleivinėje gali kauptis pridžiūvęs sekretas.

Ar tai rimta
Paprastai sloga kelia tik nemalonius pojūčius, tačiau tai gali būti ir rimtos ligos požymis. Kreipkitės į gydytoją, jeigu:

  • Sloga nepraeina ilgiau nei tris savaites arba kartu kamuoja ir aukšta temperatūra.
  • Nosies išskyros yra tirštos, žalsvos arba geltonos spalvos, atsiranda skausmas sinusų srityje. Tai gali būti bakterinės infekcijos požymis.
  • Nosis nepaliaujamai “bėga”( gali būti tik iš vienos šnervės). Jeigu taip atsitiko vaikui, tai reikia pagalvoti ir apie tai, ar jis į nosytę neįsikišo smulkaus daikto.
  • Nosies išskyrose pasirodo kraujas arba atsiranda bespalvės išskyros po galvos skausmo.
  • Sergate astma arba geriate imuninę sistemą slopinančius vaistus.

Kas pagelbės “bėgančiai”nosiai
Pirmiausiai reikia atsargiai išsipūsti nosį. Tačiau jeigu kamuoja gausios ir vandeningos išskyros, gali padėti antihistamininiai vaistai.

Nosies išskyrų “kelionė” žemyn – į gerklę
Sloguojant nosies išskyros pradeda tekėti užpakaline ryklės sienele. Į gerklę su išskyromis kartu patenka ir mikroorganizmai bei alergenai. Paprastai net nejuntame, kaip išskyras praryjame, bet jeigu jų susikaupia daugiau ir jos sutirštėja, jaučiame nemalonų “kąsnį” gerklėje.

Kas padės
Tekančios ryklės sienele nosies gleivės gali sukelti kosulį, gerklės skausmą  ar dirginimą, tuomet nuolat norisi atsikrenkšti. Šiuos negalavimus padės sumažinti šie patarimai:Physiomer Baby Spray

  • Venkite dirgiklių. Nosis gali pradėti dar labiau “bėgti” rūkant arba staiga išėjus iš šiltos patalpos į šaltą.
  • Gerkite skysčių. Geriant daug vandens ar kitų skysčių, gleivės suskystėja ir jas pasidaro lengviau nuryti.
  • Naudokite drėkiklius. Sausas aplinkos oras tirština išskyras ir džiovina nosies bei gerklės gleivinę. 
  • Išbandykite jūros vandens purškalus ( Pvz. Physiomer baby spray 115ml). Praplovimai arba inhaliacijos jūros vandeniu ar druskos tirpalu skystina gleives ir sumažina gerklės dirginimą. Jūros vandens purškalai nesutraukia gleivinės, todėl kvėpavimo pro nosį labai smarkiai nepagerina. Tačiau jų paskirtis yra šiek tiek kitokia - jūros vandens preparatai labiau skirti išplauti iš nosies gleivėms, su kuriomis kartu pašalinami virusai, bakterijos, todėl sumažėja nosies užgulimas. Vartojant jūros vandenį reikia mažiau gleivinę sutraukiančių vaistų, todėl abu preparatus rekomenduojama vartoti kartu. Jūros vandens purškalai visai neturi šalutinio poveikio ir juos galima vartoti ilgai, taip pat jie tinka vaikams bei kūdikiams.  Reiktų atkreipti dėmesį, kad Physiomer vienintelis jūros vandens preparatas, kuris turi  srovinius purškiklius. Plaunant srove yra geriau pašalinamos gleivės.

Naujagimiams rekomenduojame naudoti Physiomer 5ml N24- tai vienintelis preparatas, kuri galima naudoti naujagimiams.

“Užkimšta” nosis: kai nosies “koridoriai” užsiveria
Physiomer Strong JetKai nosis užsikemša, jaučiamės lygiai taip pat nemaloniai, kaip ir jai “bėgant”, tačiau šio negalavimo priežastys yra tos pačios: peršalimas, gripas, alergija dulkėms, žiedadulkėms arba sergant nealerginiu nosies kraujagyslių uždegimu( vazomotoriniu rinitu). Taip pat nosis užsikemša, kai nosies ertmėje esančios kraujagyslės sureaguoja į šaltą orą, fizinį krūvį, aštrų maistą ir netgi stresą. Kai kurie medikamentai taip pat išsausina nosies ir gerklės gleivinę, pavyzdžiui skysčius varantys vaistai, antidepresantai, kontraceptinės piliulės ir erekciją gerinantys vaistai, nosies gleivinę sutraukiantys vaistai ir t.t.
Retais atvejais nosis gali būti užsikimšusi dėl nosies pertvaros iškrypimo arba dėl nosies polipų.

 

Kas padės
Susirgus nosies gleivinės uždegimu – sloga, nosis nebegali atlikti savo funkcijų, pirmiausia ją užgula ir ima gausiai skirtis sekretas. Labiausiai vargina tai, kad negalima laisvai kvėpuoti pro nosį, todėl sutrinka miegas, pasikeičia balsas, vėliau nebeužuodžiama kvapų. Šios priemonės palengvins kvėpavimą pro nosį:

  • Garai. Vienas paprasčiausių būdų “prakimšti nosį” yra pakvėpuoti garais vonioje arba virš puodo su verdančiu vandeniu. Į puodą įpilkite 4 – 6 puodelius vandens, jį užvirinkite, užsidėkite ant galvos rankšluostį, kad garai eitų tinkama kryptimi. Dar geriau bus, jeigu įpilsite 3 lašelius eukalipto aliejaus. Bet garinkite atsargiai, ne ilgiau kaip 10 – 15 minučių.
  • Skysčiai. Gerkite daug vandens, sulčių, arbatos ir t.t. Skysčiai padeda išsivalyti gleivėms. Venkite gėrimų su kofeinu, kurie skatina skysčių pasišalinimą ir gali tik dar labiau pabloginti padėtį. 
  • Vištienos sultinys. Daugelis sultinių veikia raminančiai, bet vištienos sultinys pagerina gleivių išsivalymą per nosį. Tai padeda sumažinti nosies paburkimą. Be to su gleivėmis išsivalo ir virusai. 
  • Physiomer UnidosesJūros vandens purškalas( Pvz.: Physiomer). Vaistinėse galite įsigyti jūros vandens purškalą ( šiuo metu yra speciali akcija su Physiomer).
  • Nosies gleivinę sutraukiantys vaistai. Sergant sloga pirmiausia griebiamasi vaistų, kurie atkimštų nosį. Tokie vaistai sutraukia nosies gleivinėje esančias kraujagysles, tuomet sumažėja paburkimas ir žmogus gali lengviau kvėpuoti. Tam vartojami vietinio poveikio ir geriamieji vaistai, veikiantys nosies gleivinę per kraują. Vietiškai vartojami vaistai gali būti lašinami arba purškiami. Žmonės paprastai renkasi patys, kurios firmos vaistai jiems labiau tinka. Vaikams paprastai skiriama 0,05 proc., o suaugusiems – 0,1 proc. stiprumo vaistų. Jeigu lašiname taisyklingai, didelio skirtumo tarp purškiamojo ar lašinamojo vaisto nėra. Geriausia vaistus lašinti aukštai užvertus galvą ar netgi atsigulus, tuomet daugiau vaisto patenka ant gleivinės. Susilašinus netinkamai, vaistai nubėga į gerklę arba išbėga atgal pro nosį ir ant gleivinės beveik nepatenka. Purškiamasis vaistas geresnis tuo, kad maži lašeliai po gleivinę pasiskirsto tolygiau. Gleivinę sutraukiančių vaistų vartoti ilgiau kaip savaitę nepatariama, nes po to sutrinka nosies gleivinėje esančių plaukelių virpėjimas ir gleivių pasišalinimas.

Gyd.Valdas Mulevičius







Komentarai (Viso žinučių: 46)

Parašė Svečias 2015-04-22 14:20:50
kaip daugelis skundziasi, kad nepraeina sloga ir negali gyventi be buteliuko purskalo, manau jums jau alergija,nuo tu vaistu .Daugiau kaip savaite jei panaudojote, dabar meskit ta buteliuka ir isgerkite priesalerginiu vaistu, pav.klarinase. Bent man padejo tikrai, labai greit viskas susitvarke.
Del slogos paaugliams
Parašė Svečias 2015-02-25 07:56:21
Sveiki, pati siuo metu sergu sloga ir gerkle skauda. Prasidejo labai greitai, maziau nei per 2 dienas. Labai padejo garai, ipac kai prausiesi gali pasileisti karto vandens (tik atsargiai) ir pastoveti 5-10 ar daugiau minuciu :) 
Padeda ir kartos arbatos, nes jos garuoja ir yra geras pakaitalas vandeniui.
Del slogos paaugliams
Parašė Svečias 2015-02-25 07:55:03
Sveiki, pati siuo metu sergu sloga ir gerkle skauda. Prasidejo labai greitai, maziau nei per 2 dienas. Labai padejo garai, ipac kai prausiesi gali pasileisti karto vandens (tik atsargiai) ir pastoveti 5-10 ar daugiau minuciu :) 
Padeda ir kartos arbatos, nes jos garuoja ir yra geras pakaitalas vandeniui.
lina
Parašė Svečias 2014-03-11 21:24:40
Naujagimiams akis valyti paprasciausias metodas,naujagimio slapimas,gydytojai rekomendavo akytes operuoti,isbandyta
Simona
Parašė Svečias 2013-11-22 18:53:16
as dar nebadziau siu patarimu pet pabandysiu. O ar galima per viena ar dvi dienas isgydyti sloga?
sloga
Parašė Svečias 2013-07-20 14:19:01
galite patarti ka daryti man uzsikemsa snerve tarkim desine r tada pradeda skaudeti desine sprando puse! tai tesesi jau ilgai jei pasiprskiu vaistu pereina taspats i kita snerve
mmm
Parašė Svečias 2013-04-25 10:12:02
jei kalbama apie vaiką (ne kūdykį), jei nosyte sausa ir paburkimas matosi virš nosies tai su švirškštu (beabejo be adatos) viso mažo švirkšto turinį sušvirkšt po mažu į nosytę. Viso to turinys negazuotas mineralinis vanduo, o dar geriau nugazuotas "Vytautas". Taip iš giliau pasišalina ir suskystėja gleivės,jeigu nepadeda Quixai...
bep
Parašė Svečias 2013-03-16 06:57:41
Padėjo : skalavimai mažai druskingu šiltu vandeniu , homeopatiniai Sinupret ir Cinnabsin, Gelomyrtol, Acetilcisteinas (ACC). Gi dekongestantai kaip otrivin ar pseudoefedrinai - negydo, o tik užmaskuoja ligą, daro ją dar labiau chroniška.
charakteris, pasauleziura, liga
Parašė Svečias 2013-01-09 21:45:54
jeigu eiti giliau i energetika, tai tokios problemos - grynai malonumu vaikymasis ir skausmo nepriemimas, as pats dabar nuo to kenciu, siaip. Esme, ta, kad zmogus nera viena kunas ir samone. Zmogus savo branduolyje, savo shaknyse yra meiles jausmas, nes jis pagamintas pagal Dievo pavidala, o Dievas yra meile, bet meile duoda ir skausma, o zmogaus instinktai sako, kad begtume salin nuo skausmo, o kai begi salin, tada energija is meiles nebeateina ir prasideda problemos. Aisku, problemu visada bus, taciau yra skirtumas ar jos emociju ir jausmu lygyje ar fiziniame (kuno) lygyje. Siaip, visi kenciame ir kentesime, vieni daugiau kiti maziau, vieni emociskai, kiti kuniskai. Bet ka norejau pasakyti, kad jei zmogus vaikosi gyvenime vien tik malonumu, tai problemu pradzia yra nosis, nes nuo senu senoves pirmieji zmogaus malonumai buvo kvapai ir skonis, o atsiradus slogai sitie dalykai kaip tik blokuojami, paskui tik atsiranda kitos problemos, kaip blokavimas noru,  
sekso, paskui asmeninis gyvenimas, lemtis, vaikai ir t.t. Siuo atveju optimaliausias variantas butu pabadauti ir minimum sekso, ypac pavasari, tada dushia atgimsta, energija vel pradeda teket ir ateina sveikata. Na, bet as menkas, is tikruju, patarejas, nes pats turiu sia problema, tik gal teoriskai ismanau del ko tai atsirado pas mane.
Parašė Svečias 2012-05-21 22:16:19
Druskos tirpalo receptas: 200 ml silto vandens, 0,5 arb. saukstuko druskos, 2 lasai jodo. Sumaisot ir pilat i nosi. Ir nereikia jokio arbatinuko, pasiimkit paprasciausia klyzmute - daug patogiau. Padeda. Isbandyta.
Jurate
Parašė Svečias 2011-08-14 20:09:59
Laba diena, turiu ta pacia problema, kaip ir dauguma cia rasiusiu..."amzina sloga"... kelis patarimus uzsirasiau, reikes isbandyti. Bet noriu paklausti, gal kas turit patirties, kai yra planuojamas vaikiukas, o busimai mamytei "amzina sloga", kaip elgtis tiek planuojant, tiek besilaukiant, tiek maitinant?
Parašė Svečias 2011-05-27 21:24:30
Nezinau kaip del negalejimo praciaudet,bet mano vaikui nepadejo jokie vaistai ir taip tesesi ilgiau nei menuo.Dabar pradejome vartoti Sinupret,dar tik kelios dienos,bet sakyciau,kad jis padeda siek tiek,nors nosis vis dar uzsikimsusi,taciau pradejo valytis.
Be uosles
Parašė Svečias 2011-05-24 12:05:44
Gal zinot kaip grazinti prarasta uosle? Sloga tik praeina ir vel prasideda, visokius vaistus isbandziau, jau pavargau...
Uzsikimsusi nosis kudikiui
Parašė Svečias 2011-05-14 17:17:21
Sveiki, 
Mano dukrytei jau menuo laiko nepraeina sloga.Pries tai tie snargliai issitraukdavo,o dabar ne be.Nosis uzsikimsusi,negali nei valgiti normaliai,nei miegoti...Esu Airijoje,o cia daktarams visai ne rupi.Sake viskas tvarkoj jai.Lasinu lasiukus Vibrocil,bet jo ilgai lasinti negalima,nors jis ir hemopatinis vaistas.Geriam arbatas.Garai,juros vanduo,Physiomer,niekas nepadeda tik laikinam Vibrocil lasiukai.Cia jau gali buti veido daubu uzdeigimas.Nezinau nei ka be duot jai.
Parašė Svečias 2011-03-21 21:18:41
patarkite!!!kai mano berniukui prasideda sloga tai labiausiai kas gasdina tai kad vargselis nebegali praciaudeti ka tai galetu reiksti? ir sloga tesiasi apie 2 sav. ir ilgiau 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alergija
Parašė Svečias 2011-03-09 10:41:27
Sveiki, gal kas daretes maisto netoleraivimo testa ar alergijos testa? Kiek alergenu istyre? Ar brangu? Ir ar vertejo?
anonimas
Parašė Svečias 2011-01-13 16:50:55
sveiki,as taip pat kelis metus jau kankinuose su sloga,visada buna uzkimusi viena ar kita nosies puse,ypac kai guli,i kuria pusia pasiverti ,ta apatine pusis ir uzkimsta,jei kam taip yra buve parasyk:),laukiu atsakymo,dekui.
leta
Parašė Svečias 2010-12-18 23:31:50
As taip pat turiu problema su uzgulusia nosim jau 4 metai, tyriausi, alergijos nera, nustate vazomotorini rinita, t.y. kaip ir alergija, uzsikemsa pakitus slegiui, pasikeitus orui ir nuo kondicionieriaus taip pat. uzeina taip blogai, kad net vaistai israsyti nepadeda, o daktarai niekuo daugiau padeti negali.
siaip
Parašė Svečias 2010-12-05 18:37:02
sako,kad rytinis gerimas iš vandens ir acto netgi prarasta uoslę gražina
DĖMESIO
Parašė Svečias 2010-12-05 17:30:10
Visiems tiems ,kuriems pastoviai sunkiai užsikimšusios nosys, noriu atkreipti jūsų dėmesį. Mane taip pat kamuoja ši problema, bet nepastoviai.Tik porą kartų per metus, jau kokius 5 metus.Aš į daktarus nesikreipiu, nes žinau, kad beprasmiška.Visada iki šiol pati išsikapsčiau.Taigi noriu pasidalinti savo patirtimi,nes nemiegoti naktimis dėl užsikišusios nosies- tikrai kažkas baisaus.Aš irgi naudoju otriviną arba olintą, bet TIK NAKČIAI.Dieną kankinuosi...Tuoj pat nusiperku vaistinėj "sinupret" arba "gelomyrtol".Pastarasis skystina gleives.Ir vienas ir kitas iš žolelių,taigi nekenksmingi,bet padeda.Geriu daugiau skysčių, o rytais nevalgius du arbat. šaukštelius obuolių acto užpilu stikline kambario temperatūros vandeniu ir išgeriu.Valo gleives ir atkemša nosį.Galima keliskart per dieną gerti į tuščią skrandį.Gerai veikia badavimas savaitę arba bent maisto sumažinimas iki minimumo.Visos šios priemonės man visada padeda ir po 2 -3 jų sav. nosis atsikemša. 
BET visų su amžinai užgultom nosim noriu atkreipt dėmesį -- stebėkit ką valgot.Kažkoks vartojamas maistas jūsų organizme sudaro gleives.Kol neatrasit koks ir nenustosit jo valgyt, tol nosis neatsikiš ir jokie daktarai nepadės, nei vaistai. Man pavyzdžiui, visada po kelių dienų (3-4) nosis užsikemša suvalgius LEDŲ, ar grietinėlės,ar pieniškų arba laktozės.Joks neperšalimas ir ne gripas, o MAISTAS. Daugma žmonių to net neįtaria, ir daktarai to nepasakys.Alergijos pienui testai nerodo, bet... Tiesa, aš niekada nejaučiu jokių galvos skausmų ar prie nosies, dėl to sinusito man nepripažįsta,bet nosis būna kaip užmūryta, neprakvėpuoju visiškai. 
Taigi žmonės gelbėkit save patys, nes nieks kits nepadės.  
amzina sluoga
Parašė Svečias 2010-03-23 20:11:27
isbandziau visus vaistus,dabar einu daryti krioaplikacija azotu,kazkada esu dariusi trys metai be jokiu lasu
Physiomer
Parašė Svečias 2010-02-14 17:36:07
Visa šeima esame patenkinti Physiomer jūros vandeniu. Vaikams perkame Physiomer baby, suaugusiems physiomer normal jet. Žiemą, kai daug virusu nosi plauname kasdien profilaktiškai, tad sloga pas mus retas svečias :-). Dabar perkame internetineje parduotuvėje hiperfarma.lt
Geneta
Parašė Svečias 2010-01-30 11:06:55
Gal gerą pusmetį jaučiau kąsnį gerklėje.Vaistai nepadėjo. Padėjo šalti apsipylimai vandeniu.Didesnį dubenį šaltoko vandens pyliau ant sprando, kad padarytum gilų, staigų įkvėpimą, lyg išgąstį. Kartojau 4-5 kartus paeiliui. Ir taip savaitę. Nežinau kur dingo įstrigęs kąsnis. Manau,kad tai galėjo būti skrandžio problemos.
BUKITE ATSARGUS!!!
Parašė Svečias 2009-11-27 15:34:56
pati turiu chroniska sloga...sloguoju po kelis menesius, paskui keliom savaitem dingsta sloga, o pasalus vel ima varvet nosis...visa laika buna uzsikimsusi...brangiu vaistu nepirkau, nes daug iseitu "i ora", tad lasindavausi galazolina...laikui begant pajutau kad vis dazniau skauda galva...visai nesenai kriepiausi i gydytojus...pagulde i ligonine...padare magnetini rezonansa...ir nepatikesit nuo vaistu vartojimo didziulis, pulingas sinusitas...kaktos ir zando srytyje...viskas susikaupe ties ploniausiu kaukoles kaulu, jei butu truke viskas butu issilieje ant smegenu tipo meningitas ;( laiku pajutau galvos skausmus...negaledavau net galvos pajudinti...pragulejau savaite ligoninej...per para po 4kartus i vena leisdavo antibijotikus...keldavo net nakti, kad vaistus suleistu...dabar labai atsargiai renkuosi vaistus....o geriausia ju is vis nevartoti, o issiplauti su juros vandeniu arba pagarinti namu salygomis...TAIP, KAD BUKITE ATSARGUS SU SLOGA IR VAISTAIS... ;)
Zmogui, kuris rase apie OTRIVINA
Parašė Svečias 2009-02-22 23:27:24
Zinau, kad negalima jo ilgai vartoti, bet man, kaip ir Vida rase, uzgulus nosiai tiesiog prasideda panika, as visa nakti negaliu uzmigti, isproteti galima... taigi tuo atveju mintis viena "greiciau isilasinti otrivino"... jauciuosi, kaip koks narkomanas, bet kitos iseities nematau... Ejau pas daktarus, vieni sake, kad reikia operuoti nosies pertvara, kiti - kad reikia silto ir sauso klimato. Turiu pazystamu, kuriems sutvarke nosies pertvara, bet sloga nepranyko. Taigi ir as nesioperuoju. Isbandziau visokius juros vandenius, bet 0 sveiku...
del kasnio jausmo
Parašė Svečias 2009-02-17 20:40:57
jei jauciate kasni gerkleje patarciau pasitikrinti skarndi, gali buti kad tai refliuksas, nes tas kasnis yra vienas is simptomu...
Julius
Parašė Svečias 2008-12-03 19:49:06
Turiu lygiai tokius pacius simptomus kaip paminejo apacioje Marius, plius uzspaustas balsas. kartais lyg ir praeina, kartais uzeina isvis negali nei prakvepuot, nei prasneket. Jei kas esat tureje tokius simptomus ir issigydete parasykite cia arba i email Aciu
Marius
Parašė Svečias 2008-09-09 20:26:05
sveiki nelaimes draugai:) 
gal gali atsiliepti kas nors kas turejo simptoma -nemalonu kasni gerkleje. Nes kiek supraqtau is susirasinejimu, tai pas daug ka buvo, bet nerasoma kuo ir kaip gydesi. slogos, kosejimo ar dar kazkokiu negalavimu nera. Tiesiog kasnis gerkleje ir kartais uzsikimsusi nosis, bet tikrai nera taip kad negaleciau prakvepuot. Gal kas ka gali patart? 
dekui ir visiems linkiu pasveikti
daiva
Parašė Svečias 2008-04-23 16:45:42
Mane kankina sloga jau 4 mėn. deja nosis nebėga, o viskas teka į nosiaryklę. Joje susidaręs nenuryjamas kąsnis, kuris mane erzina. Nepadeda jokie vaistai, net ir nuo alelgijos. Pasidariau nuotrauką, kaip ir daugumos kreiva pertvara ir dešiniam sinuse yra cista. Aną vasarą buvo atlikta tamponada. Ar tai galėjo kaip nors pakenkti, nes prieš tai tokių problemų dėl nosies neturėjau. Ką galit pasiūlyti, kad atrasti priežastį.
Parašė Svečias 2008-02-15 18:25:16
Jei nepadeda jokie vaistai nuo slogos, reiskia tai ne paprasta sloga, o ALERGIJA, tuo labiau jei ji jau tesiasi 25 metus. 
Kuo skubiau reiktu nueiti i poliklynika ir issitirti, ar nesate alergiskas. 
 
Labai daznai yra painiojama ir zmones metu metus neissiaiskina, kodel tiek ilgai tesiasi 'sloga'. Man buvo lygiai tas pats, kol nepasidariau tyrimu ir nepamaciau, kad esu alergiskas daugeliui dalyku. 
 
Tai tiek. sekmes.

Parašė Svečias 2007-08-28 12:19:46
Man sloga buvo gal keturis metus is eiles. Pagaliau ja issigydziau. Budavo kaip jau daug kas rase - butleiukas geriausias mano draugas - ryte, darbe, klube, kavineje, prabudus nakti ir taip istisai. Geriausia padedavo Otrivin, ypac su mentoliu. Bet nuo mentolio veliau pradedavo dusinti, nustojau uzuosti kvapus. Is viso juos galima max savaite - o mes ka darom. 
 
Taigi prie reikalo. Pagaliau nusprendziau nuzudyti ta baisia sloga :) Nusipirkau Sinupret, ta didesne pakuote. Gerdavau ir po dvi ir po viena, kaip sugalvodavau tris kartus per diena ir purskiau Flixonase. Flixonase is karto patariu nusipirkti irgi didesne, gal 120 doziu. Purskalas pradeda veikti po 3 dienu ir reikes pora buteliuku papurksti. Po beveik dvieju menesiu visiems laikams dingo sloga.
prasau patarimo
Parašė Svečias 2007-06-19 16:54:16
mano nosis neuzsikimsusi.., bet turiu labai nemalonia problemyte, jau koks pusmetis nosiarykleje atsiranda toks tasus skystis, dazniausiai antroje dienos puseje, negaliu nei nuryti, nei isspjauti, nei iskrenksti....o jis tesiasi ir tesiasi...galva neskauda, slogos nera. Isbandziau ir juros vandeni ir dar visokiausiu vaistu, bet niekas nepadeda ...esu ne Lietuvoj...gal kas susiduret su kazkuo panasaus ir gal galetumet patarti kaip sito nemelonumo atsikratyti. Dekoju
uzsikimsusi nosis
Parašė Svečias 2007-05-31 01:04:05
Beveik du menesius negalejau prakvepuoti,bandziau ivairius vaistus-nepadejo.Pakeiciau dieta.Pasidariau maisto toleravimo testa,pasirodo esu siek tiek alergiska kvieciams,pieno produktams.Nezinau,ar maistas buvo "kaltas",bet jauciuosi gerai,verta pabandyti.
UZGULUSI NOSIS
Parašė Svečias 2007-04-18 10:59:33
Mano nosis "užgulta" jau 25 metus. Medicina-bejėgė padėti. Kvėpuoju tik su vaistais! Visa tą laiką lašinu "Naftiziną". Tik jis vienintelis gerai "atkemša" užgulusią nosį, nesukelia perstėjimo. Viską išbandziau (akupunktūrą, operaciją ir kt). Padėdavo metams, vėliau-vėl iš pradžių. Labai gaila, kad "Naftizino" negalima nuspirkti Lietuvos vaistinėse. Kiti vaistai (nuo slogos) man netinka.
Cole
Parašė Svečias 2007-02-01 11:44:27
18e588d6be5835e795b366ad5af374c9 
recogido-peinado.noraredenoma.info http://angosto.noggnoggsraoam.info/ pelicula-date-movie.voonzanebbema.info  
jose-manuel-nieto-soria.grefevzanoawe.info http://alabanzas-cristianas.seelakaname.info/ cancun-restaurante.grejonaboderef.info  
la-vaca-argentina-de-arturo-soria.grejonaboderef.info http://frase-para-reflexionar.voonzanebbema.info/ foto-desnuda.noggnoggsraoam.info  
reflexiones-de-semana-santa.grefevzanoawe.info http://gijon-don-manuel.noggnoggsraoam.info/ atmella-de-mar.voonzanebbema.info  
egiptologo.grefevzanoawe.info http://alquiler-pozuelo-alarcon.grejonaboderef.info/ incapacitacion.seelakaname.info  
juego-nuebos.noraredenoma.info http://telemicro-com.noraredenoma.info/ banco-del-pueblo-soberano.grefevzanoawe.info  
musica-balada.seelakaname.info http://caballero-templario.seelakaname.info/ propiedad-termica-material.voonzanebbema.info  
villahidalgo-com-mx.grejonaboderef.info http://jefatura-central-trafico.seelakaname.info/ presentacion-pueblo.grejonaboderef.info  
b8b6a1f1137bcdf5dd01628baa88cbb8
zile
Parašė Svečias 2007-01-23 14:36:50
man padeda tepti nosi kr. acic. ir panašiais tepalais. rekomenduočiau
vida
Parašė Svečias 2007-01-19 21:20:53
rasau jau antra karta,kaip minejau nosis neatsikemsa jau ilga laika ilasini vaistukus atsikemsa bet neilgam.Tai va buvau persalus atsirado rimta sloga,t.y nosis isvis neatsikemso be to koks buvo galvos spaudimas ,ausys uzkrito kazkas baisaus kokia savaite naktim sededavau nes kai asiguli atrodo kad uzdusi ir aplamai atsirado net ir diena dusinimas oi ..pradejau gert ospamoksa t.y antibijotikus kadangi nebezinojau ka daryt esam kitoj saly lyg sveikata kazkiek pasitaise pradejo begt sloga tik beda ta kad gyvenime nebuvau tokios macius -spalva ne zalia ar bespalve o ryskiai geltona kaip kiaulpienes ziedas ir nesuprantu gal tai rimta ,o gal pagaliau pradejo valytis nosis...??
VIDA
Parašė Svečias 2007-01-08 21:09:00
MAN NOSIES UZGULIMAS VARGINA JAU KOKI 10 METU KAI NUEINU PAS DAKTARO SAKO REIKIA PLAUT NOSI PALASINTI VAISTUS SVIETE SAKO SINUSU NER,O KA DARYTI JEI VAISTUS JAU LASINUOSI VISA TA LAIKA BE JU NEGALIU NET IKI PARDUOTUVES ISEITI BUTELIUKAS GERIAUSIAS MANO DRAUGAS KAI JIS BAIGIASI KRENTU I PANIKA ATRODO KAD DUSTU IDOMU SLOGA NEBEGA BET PRAALSUOT NEGALIU BET PERSALU IR UZEINA RIMTA SLOGA NET PURSKIAMI VAISTAI NEATLAISVINA NOSIES KAZKAS BAISAUS.dABAR ESU nORVEGIJOJ ISVAZIAVAU PUSMECIUI TAI NUSIPIRKAU 16 BUTELIUKU NES CIA BRANGU O BE VAISTU KAIP BE VANDENS.sAKE NEBEVARTOT LASIUKU KANKINTIS BANDZIAU BET NEISEJO NEZINAU KA DARYTI???
Vaistininkė
Parašė Svečias 2006-11-21 11:58:38
Atsakymas mamai. 
Physiomer tirpalu galima valyti akis ir vokus. 
Pasiskaitykit Physiomer tirp.kūdikiams 5ml informacini lapelį, kur labai aiškiai parašyta, kaip reikia naudoti tirpalą 
(spauskite ant paryškinto vaisto pavadinimo).
Mama
Parašė Svečias 2006-11-20 22:03:54
ar tinka Physiomer 5ml naujagimių akytėms valyti.gal kas žino? 
 
Rosita
apie otrivina
Parašė Svečias 2006-11-15 11:32:46
Visada reikia atsiminti, kad otrivinas, kaip ir kiti kraujagysles sutraukiantys preparatai, netinka vartoti ilgai - ilgalaikes anemizacijos (kraujotakos nepakankamumo) salygoto gleivines pazeidimo rezultatas - atrofinis rinitas (ta pati sloga) ir nosies barjerines funkcijos nepakankamumas. Tada problemos tik padideja. 
Tuo tarpu drusku tirpalai - daug saugesnis, o kartais - net ne maziau efektyvus ginklas pries sloga.... 
Saugokit savo nosis :)
del uzhgultos nosies
Parašė Svečias 2006-11-13 15:51:59
man tai nosis jau kokius gerus 15 metu neatsikemsha - buvau pas gerus gydytojus ir sake, kad jokie vaistai nuo tokio reikalo nepades, nes jei nosies pertvara bishki kreiva, gaunasi kaip ir traukimas, gleivine dirginasi ir nosis kemshasi, gali tik operacija padet. Nezhinau kaip chia tie vandenys veikia, bet ash atradau metini Otrivin purshkala - metines veikia stipriau nei paprastas, tai viska atkemsha, pagaliau normaliai per nosi kvepuot galiu.
gal kas bande?
Parašė Svečias 2006-11-07 21:14:58
Sia vasara nemazai vazinejau masina su ijungtu kondicionieriu. Seniau niekad nesiskundziau sloga, bet dabar sioki toki nosies "uzgulima" nuolatos jauciu. Tad idomu ar man padetu sis metodas ar geriau kreiptis i gydytojus rimtu vaistu??
Edita
Parašė Svečias 2006-11-06 22:50:55
Mūsų šeima "atrado" physiomerą (gydytoja rekomendavo, kaip efektyviausią iš jūros vandenų), todėl vaikučiui, kuriam greit bus 2 metukai, dar neteko vartoti vaistų nuo slogos, Physiomeras GERIAUSIAS MŪSŲ DRAUGAS.  
Rekomenduoju ir Jūms. Išbandykite.
bjauru
Parašė Svečias 2006-11-02 09:46:35
Nėra nieko bjauresnio kaip sloga. Jautiesi tragiškai, o dirbti reikia.
Del slogos naujagimiams
Parašė Svečias 2006-10-31 10:16:58
Isbandziau, tikrai gerai. 
 
Ruta


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos