vaistai.lt

Dietų triukai, kuriais neverta tikėti (958/0) 

Dietų triukai, kuriais neverta tikėtiDietos, dietos, dietos – jos mūsų pasaulį užvaldo ne šiaip sau. Dažniausiai norime gražesnio kūno, geresnės savijautos, o dar ir šiltasis sezonas ant nosies... Tačiau kartais svoris paverčia mus savo įkaitais, ir mes renkamės drastiškas priemones jam pažaboti. Kodėl vertėtų netikėti viskuo, ką mums žada stebuklingos dietos?

Mitas: organizmo valymas gali padėti numesti svorio

Svorį numesti labiausiai padeda sveika ir subalansuota mityba, o ne prabėgomis sau taikomi organizmo valymo planai. Ir ta 3 dienų sulčių dieta jums tikrai nepadės, jeigu svajojate, jog po jos galėsite valgyti viską, ką panorėsite. Arba tai darote tik tam, kad įlįstumėte į savo svajonių suknelę. Na, o paskui jau bus, kaip bus... Toks svorio metimo būdas, kai kelias dienas valomas organizmas, o paskui visu greičiu sugrįžtama prie mėsainių, išties tik didelis šokas jūsų organizmui. Verčiau tegu kilogramai jus palieka lėtai, sveikai ir užtikrintai.

Mitas: jūs turite atsisakyti „x“, jeigu norite numesti svorio

Bet kuris sveikos mitybos specialistas pasakys – jeigu kažko atsisakote, tuomet tą produktą turite pakeisti kitu. Pavyzdžiui, cukrus, mėsa, angliavandeniai, pieno produktai bene dažniausiai išmetami iš raciono. Tačiau reikia mąstyti plačiau, pavyzdžiui, jeigu sakote, kad nevalgysite cukraus, tai reiškia, kad teks pamiršti ir visus saldėsius, pyragus, sausainius ir kruopščiai tikrinti etiketes. Nes „aš nevalgau cukraus“ nėra niekaip susijęs su tuo, kad kertate jogurtą, kuriame cukraus galite rasti ne vieną šaukštą. Be to, liesi produktai, be glitimo ir be visų „kitų blogybių“, labai dažnai būna pagardinti kur kas baisesniais priedais. Būkite atidūs!

Mitas: sveiki produktai yra geriau

Organiški, natūralūs, be riebalų ir visi kiti produktai, teigiama, tikrai yra sveikesni mūsų organizmui, tačiau šiuo atveju kalbame apie kitą pusę. Žmonės „sveikas“ dažniausiai sutapatina su tuo, kad tam tikro produkto galima valgyti tiek, kiek telpa. O tai jau bėda – saikas turėtų vaidinti bene svarbiausią vaidmenį. Juk ekologiški riešutai, jogurtai ar padažai nereiškia, kad jie yra visiškai be kalorijų, ar ne?

Mitas: sveiki riebalai gali padėti numesti svorio

Įdomu tai, kad „be riebalų“ esantys produktai iš tikrųjų gali kaip tik daryti įtaką kilogramų augimui. Tai aiškinama tuo, kad atsikračius riebalų produkte, jie keičiami angliavandeniais, o tai tik dar labiau pablogina reikalą ir mūsų figūrą. Tokie naudingų riebalų šaltiniai kaip kokosų, alyvuogių aliejai, riešutai, avokadai ir pan., tikrai sveika. Tačiau jeigu salotas valgote pagardintas avokadu, riešutais, sėklomis, taip pat užpilate nemažą šaukštą alyvuogių aliejaus, tuomet atsakymas vienas – riebalų tikrai per daug.

Mitas: kiekvienam reikia dienos, kad galėtų valgyti tai, ką nori

Ir taip, ir ne. Iš tikrųjų leidę sau valgyti viską, ką tik norite, kad ir vieną dieną per savaitę, greičiausiai kitą dieną gailėsitės. Ypač, jei prisikimšite nesveiko, riebaus maisto, kuris šuniui ant uodegos nuneš visą jūsų išlietą prakaitą sporto salėje. Taigi, geriau sūrainius, mėsainius, gruzdintas bulvytes ir torto gabalą keisti viena nedidele nuodėme, kuri neturės didžiulės įtakos jūsų savijautai.

Mitas: nereikia mankštintis, jeigu laikotės griežtos dietos

Sporto specialistai tikina, kad gražios figūros paslaptis – 20 proc. judėjimo ir 80 proc. mitybos paslapčių paisymo. Todėl kad ir kaip norėtumėte išvengti sporto, tikrai nepavyks. Net lieknas žmogus gali būti nuvargęs, neturintis jėgų, nelaimingas, jeigu maitinasi bet kaip. O tada tikėtis stangraus kūno tikrai neverta.

Palaikyti formą būtina ir tiems, kurie serga tam tikromis ligomis, tarkime, cukriniu diabetu, turi širdies ir kraujagyslių sutrikimų. Įrodyta, kad tie, kurie kasdien mankštinasi bent po 30 minučių, kur kas geriau meta svorį ir jį išlaiko nei to nedarantys bendraminčiai.

Mitas: tam tikri produktai gali pagreitinti medžiagų apykaitą

Tame tiesos tikrai yra, tarkime, aitrūs prieskoniai ar žalioji arbata tikrai gali padėti pagreitinti medžiagų apykaitą. Tačiau vėlgi, turite žinoti, kaip juos vartoti. Žalioji arbata su spurga ar aitrūs prieskoniai riebiame troškinyje jums tikrai nesuteiks kažin kokio efekto. O jeigu dar negalite pakęsti šių produktų, tai kam save kankinti? Geriausia išeitis – nepersivalgyti ir propaguoti fizinį aktyvumą.

Mitas: tam tikri produktai dovanos plokščią pilvą

Gaila, nors būtų nuostabu, tačiau nėra tokių produktų, kurie padėtų sulieknėti tam tikrose kūno srityse. Pavyzdžiui, suploninti rankas ar klubus. Taigi, kai dietologai ar mitybos specialistai kalba apie „plokščio pilvo produktus“, iš tikrųjų tai nereiškia, kad puikuositės išryškintu šešių kvadratukų grožiu. Tai veikiau susiję su tuo, kad pilvą mažiau pūs nuo netinkamo maisto.

Mitas: užtenka pusvalandžio treniruotės perdien – ir gali ilsėtis, kiek širdis geidžia

Iš tikrųjų, kaip ir valgyti patariama mažomis porcijomis kuo dažniau, taip ir su judėjimu – stenkitės visą dieną išlikti aktyvūs, kadangi tik taip išlaikysite darbingumą, gerą nuotaiką ir kūno formas.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos