vaistai.lt

Vartotojas įsigijo nesaugių amerikietiškų maisto papildų (970/0) 

Vartotojas įsigijo nesaugių amerikietiškų maisto papildųValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą apie nesaugius amerikietiškus maisto papildus „Arnold Iron Dream Concentrated Night Time Recover“.

Jungtinės Karalystės kompetentinga institucija pranešė, kad maisto papildai ,,Arnold Iron Dream Concentrated Night Time Recover“ yra nesaugūs vartoti dėl jų sudėtyje esančios draudžiamos cheminės medžiagos – 2,4-dinitrofenolio (2,4-DNP).
 
Gavus informaciją, kad į Lietuvą šių medikamentų atsisiuntė įmonė ,,MS Sport II“ (Saulėtekio 7-18, Telšiai), Telšių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant pradėjo tyrimą dėl nesaugių papildų išplatinimo. Iš viso jų buvo atsiųstos 6 pakuotės, į prekybos vietas Lietuvoje šie papildai nepateko. Visus juos savo reikmėms įsigijo įmonės ,,MS Sport II“ darbuotojas. Jis perspėtas dėl tolesnio nesaugių papildų vartojimo.
 
Pagal RASFF pranešimą, nesaugūs papildai išplatinti Andoroje, Belgijoje, Bulgarijoje, Kipre, Čekijoje, Danijoje, Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Airijoje, Italijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Moldovoje, Maroke, Norvegijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje, Makedonijoje.
 
2,4-DNF – aromatinis fenolio dinitro junginys. Anksčiau buvo naudojamas kaip medikamentas antsvoriui mažinti, tačiau ilgainiui pastebėta, kad vaistas gali sukelti širdies ritmo sutrikimus (pasitaikė ir mirčių atvejų). Dėl per didelio pavojaus sveikatai, šalutinių poveikių ir sukeltų komplikacijų, jo vartojimas uždraustas.
 
VMVT ragina vartotojus būti atidžiais ir nerizikuoti savo sveikata. Saugius ir kokybiškus maisto papildus reikia pirkti tik legaliose prekybos vietose (parduotuvėse, vaistinėse, specializuotose maisto papildų skyriuose). Prieš perkant maisto papildus, vertėtų įsitikinti juos gaminančios ar platinančios kompanijos patikimumu.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos