vaistai.lt

Daugiausia baltymų turintys produktai tiems, kurie nemėgsta mėsos (1623/0) 

Daugiausia baltymų turintys produktai tiems, kurie nemėgsta mėsosBaltyminiai produktai turėtų būti kiekvieno, savo sveikata ir grožiu besirūpinančio žmogaus racione. Bet ką daryti tiems, kurie nemėgsta mėsos, kuri yra pagrindinis baltymų šaltinis? Iš kur gauti visus, organizmui būtinus vitaminus ir mikroelementus?

Mėsą galima pakeisti kitais produktais, kuriuose yra ne ką mažiau baltymų negu mėsoje.  Štai jie:

Tofu

Tofu, dar vadinamas sojų varške, yra tikras baltymų sandėlis. Šiame produkte, pagamintame iš sojos pupelių, yra didžiausias kiekis baltymų.

Nors tofu labai populiarus Azijos šalyse, bet tikrai ne problema jį rasti bet kuriame prekybos centre ir mūsų šalyje. Produktą galima valgyti gryną arba kaip priedą prie kitų patiekalų.

Lęšiai

Lęšiuose taip pat gausu organizmui būtinų baltymų. Be to, iš lęšių galite paruošti begalę patiekalų. Vienoje lęšių porcijoje yra 9 g baltymų.

Pupelės

Iš pupelų galima pagaminti puikių pagrindinių patiekalų ir netgi desertų, pavyzdžiui, pyragėlių su juodosiomis pupelėmis. Jas galima dėti ne tik į troškinius su daržovėmis, bet ir į salotas. Pupeles galima pirkti konservuotas arba virti patiems, prieš tai jas išmirkius.

Kiaušiniai

Kiaušinis yra iš tiesų labai vertingas produktas. Vieno vištos kiaušinio maistinė vertė prilygsta 40 g mėsos arba 200 g pieno. Kiekvieną dieną per pusryčius suvalgykite bent vieną kiaušinį ir būsite aprūpinti visomis naudingomis medžiagomis.

Varškė

Varškė pagal joje esančių baltymų kiekį nenusileidžia mėsai. Be to, verta prisiminti, kad varškėje gausu kalcio. Varškė bus puikus mėsos pakaitalas tuo atveju, jeigu nuspresite laikytis dietos, tik svarbu rinktis neriebias varškės rūšis.

Moliūgų sėklos

Moliūgų sėklos gali būti vartojamos grynos, keptos, jas galima dėti į įvairias salotas. Jas galima kepti keptuvėje, orkaitėje, gardinti druska ir kitais prieskoniais. Tik atminkite, kad šios sėklos gana kaloringos. Todėl, jeigu nusprendėtė laikytis dietos, jų verčiau atsisakykite.


 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos