vaistai.lt

Dalinai apribota antros ortopedijos įmonės veikla (1261/0) 

Dalinai apribota antros ortopedijos įmonės veiklaPrieš savaitę apribota dar vienos ortopedijos įmonės veikla – tai bendrovė „Nacionalinis ortopedijos centras". Ši įmonė nebegali gaminti ir pacientams siūlyti ortopedinės avalynės, kuri sudarė didžiausią jos gaminamos produkcijos dalį.
 
Tai reiškia, kad nuo šiol pacientai, kurie nori tokius gaminius gauti nemokamai, t. y. kompensuojamus Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis, turėtų būti budrūs ir nebesikreipti į šią įmonę.
 
Jei vis tik jie kreiptųsi į šią įmonę prašydami pagaminti individualiai jiems pritaikytą avalynę, jie negalėtų tikėtis valstybės kompensacijos už šiuos gaminius. Už juos reikėtų susimokėti patiems, nes šios įmonės gaminama ortopedinė avalynė nebėra kompensuojama PSDF lėšomis. Siekiant užkirsti kelią apgaulės būdu gauti PSDF lėšas už netinkamus gaminius, šiai įmonei sustabdytas ir bet kokios informacijos pateikimas į specialią sistemą apie pacientams pagamintus ir išduotus gaminius. Paprastai tokia informacija yra pateikiama, kai prašoma apmokėti patirtas išlaidas, gaminant ortopedijos priemones.

Sprendimas apriboti įmonės veiklą ir sustabdyti mokėjimus priimtas įvertinus vykdytų patikrinimų su Kauno technologijos universiteto ekspertais rezultatus. Jų išvadose teigiama, kad visais atvejais suaugusiems pacientams ši įmonė išdavė serijiniu būdu pagamintą (priliejant padą prie avalynės išviršio ir nurodant avalynės dydį) ortopedinę avalynę. Vaikams taip pat buvo išduota serijiniu būdu pagaminta ortopedinė avalynė (avalynė su neišimamais įdėklais, kurie nėra individualūs, analogiškos konstrukcijos, tik nurodant avalynės dydį).
 
Visa tai, kaip konstatavo ekspertai, neatitinka individualiai ortopedinei avalynei keliamų reikalavimų.
Tai reiškia, kad įmonė teikdama paslaugas pažeidė su VLK sudarytą sutartį dėl paslaugų teikimo pacientams.
 
Ši įmonė privalės už nustatytus pažeidimus atlyginti žalą PSDF biudžetui. Skaičiuojama, kad žala siekia 3300 eurų, kurie turės būti grąžinti į PSDF

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos