vaistai.lt

Ligonių kasų ekspertai dirba profesionaliai ir skaidriai (847/0) 

Ligonių kasų ekspertai dirba profesionaliai ir skaidriaiGydymo įstaigų atstovai palankiai vertina juos kontroliavusių ligonių kasų ekspertų darbą. Tai paaiškėjo Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) išanalizavus 2015 m. pirmojo pusmečio teritorinių ligonių kasų (TLK) tikrintų įstaigų pateiktus anoniminių anketų duomenis.
 
Prie šio Ūkio ministerijos vykdomo Grįžtamojo ryšio modelio projekto,  kuris suteikia galimybę tikrintoms įstaigoms anonimiškai įvertinti atliekamus patikrinimus ir tikrintojų darbo kokybę, VLK ir TLK prisijungė šiemet.
 
Apibendrinti 2015 m. pirmojo pusmečio anoniminių anketų duomenys nudžiugino ligonių kasų ekspertus.

„Nepaisant anonimiškumo,  kontroliuotos įstaigos ligonių kasų patikrinimus įvertino labai gerai ir gerai, nors trečdaliui iš jų ir buvo skirta bauda ar įspėjimas. Dalyvavusiųjų apklausoje nuomone, TLK ekspertai tikrinimo metu elgėsi profesionaliai, buvo mandagūs, aiškiai atsakė į klausimus. Pasak jų, patikrinimas vyko operatyviai, sklandžiai. Daugelis iš jų mano, kad patikrinimas prisidėjo prie įstaigos veiklos tobulinimo", – sakė  Vaida Momkuvienė,  VLK Paslaugų ekspertizės, metodinio vadovavimo ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja.
 
Pasak V. Momkuvienės, džiugina tai, kad neužfiksuota nė vieno atvejo, kai ligonių kasų ekspertai  tiesiogiai arba netiesiogiai prašė atlygio. Šis faktas leidžia daryti išvadą, kad  TLK specialistai atlieka patikrinimus skaidriai ir objektyviai.
 
„Tikėtina, kad prie tokių gerų apklausos rezultatų prisidėjo vis labiau plėtojamas įstaigų konsultavimas – ekspertai gydymo įstaigų ir vaistinių vadovams, gydytojams ir atsakingiems specialistams aiškina teisės aktų reikalavimus.  Tai prevencinė priemonė, padedanti užtikrinti, kad mažėtų atvejų, kai Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšos panaudojamos netinkamai, o tuo pačiu  padeda užtikrinti sėkmingą ekspertų bei tikrinamųjų  dialogą", – teigė  V. Momkuvienė.
 
Kasmet atliekant  gydymo  įstaigų ir vaistinių, sudariusių sutartis su ligonių kasomis, veiklos priežiūrą siekiama užtikrinti, kad Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšos būtų naudojamos kuo efektyviau, tikslingiau ir skaidriau.
 
Kontroliuoti ekspertai vyksta planine, pagal iš anksto patvirtinus planus, ir neplanine tvarka, kai gaunama informacija, kad galėjo būti padaryta žala PSDF arba pažeisti teisės aktų reikalavimai. Taip pat patikrinimas gali būti atliekamas, gavus kompetentingos institucijos prašymą ar pavedimą.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos