vaistai.lt

8 taisyklės, padėsiančios bendrauti su egoistais (1509/0) 

8 taisyklės, padėsiančios bendrauti su egoistaisKiekvienas mūsų yra šiek tiek egoistas, tačiau ne visi peržengia tą ribą, kada iš adekvataus savęs ir aplinkos vertinimo tampa egocentriška ir didybės manijos kamuojama asmenybe, pasiryžusia galvoti tik apie save. Tarkime, egoistai visada jus vers patikėti, kad jų žvilgsnis į pasaulį yra geresnis, įdomesnis, vertesnis, kalbės tik apie save, o jau apie jūsų savijautą net nesusimąstys paklausti.

Savimylos išties dievina, kai pasaulis sukasi aplink juos ir jeigu jų nepalaikysite, į baltąjį sąrašą tikrai nepateksite. Tačiau visiems tenka susidurti su tokiais žmonėmis, tad kaip reikėtų su jais bendrauti?

Supraskite, kad egoistas niekada negalvoja apie kitus žmones

Pirmas patarimas – būkite atviri ir teisingi vienas su kitu ir supraskite, kad egocentrikas niekada negalės iš pradžių pagalvoti apie jūsų problemas. Net jeigu tas žmogus jums reiškia išties daug, žinokite, jis nejaučia jokio susidomėjimo svetimais jausmais ir neturi poreikio būti dėmesingu ar mielu. Toks suvokimas jums leis aiškiai suprasti, kokiuose santykiuose ir kurioje jų stadijoje apskritai esate.

Duokite sau tą dėmesį, kurio esate verti

Egoistiški žmonės – tai emocionalūs vampyrai. Jie geidžia jūsų dėmesio ir nieko nesiruošia duoti atgalios. Tam, kad išvengtumėte emocinės tuštumos, duokite sau tokį patį dėmesį, kurį rodote emociniam vampyrui. Tai reiškia, kad neturite jaustis blogai, o jeigu taip pasijutote bendraudami su egoistu, skubėkite tai ištaisyti ir tenkinkite savo įgeidžius. Trumpai tariant, sveika meilė sau – tiesiog būtinas dalykas.

Likite ištikimi sau

Egoistai moka manipuliuoti žmonių jausmais ir žino, kada kokį mygtuką paspausti, kad pasijustumėte blogai. Stenkitės nesivelti į tokius žaidimus ir nesielgti taip, kaip jums nebūdinga. Būkite teisingi ir ištikimi patys sau, kad ir kaip sunku būti geram tiems, kuriems svarbūs tik jie patys. Svarbiausia nepasiduoti purviniems žaidimams, manipuliacijoms ar įniršio priepuoliams.

Priminkite egoistams, kad pasaulis nesisuka tik aplink juos

Savimylos būna taip susitelkę į save, kad pamiršta įvertinti kitų žmonių mintis ir jausmus. Jiems reikia vis priminti, kad pasaulis nepriklauso tik jiems. Jeigu reikia kalbėtis su egoistu, geriausia, ką galite padaryti, tai stengtis reaguoti ramiai į jų išsišokimus ir aiškiai, bet tvirtai pasakyti, kad jus išklausytų, nes atėjo eilė kalbėti jums!

Neduokite egoistams to dėmesio, kurio jiems labiausiai reikia

Tai galinga strategija su itin egocentriškais žmonėmis, kurie apskritai negalvoja apie aplinkinius. Gudrumas tame, kad jūs išliekate mandagūs, tačiau nelinkstate jiems duoti to, ko labiausiai reikia – dėmesio ir nuolankaus linkčiojimo galvele. Supraskite – dėmesys yra didžiausias ginklas, tad neįduokite jo į rankas egoistui, kad jis tuo pasinaudotų prieš jus.

Kalbėkite temomis, kurios domina būtent jus

Temos, kurias užveda egoistas, nėra tai, kuo turite aklai sekti. Galbūt jūs norite kalbėtis apie kulinariją, o ne apie naują lūpdažį, o gal diskutuoti apie naują knygą, kuri paliko didelį įspūdį, o ne klausytis virkavimų, kokie blogi vyrai... Stenkitės sufokusuoti save kalboms apie tai, kas įdomu jums. Tikėtina, kad tikras egoistas jus paliks ramybėje labai greitai, ypač, negavęs dar vienos saldžios dėmesio dozės.

Liaukitės teikę egoistams paslaugas

Ar turite tokių žmonių savo gyvenime, kuriems visada reikia pagalbos, tačiau vos tik pagalbos prireikia jums, jie išgaruoja it dūmas? Neleiskite, kad egoistas užliptų ant sprando, o jūs tik vykdytumėte visus jo norus. Kuo greičiau išmoksite pasakyti „ne“ tam, kas jus skaudina ir verčia blogai jaustis, tuo bus geriau – jausitės ir laisvesni, ir laimingesni.

Ribokite laiką, kurį leidžiate su egoistu

Laikas – tai brangiausia, ką turite. Kodėl jį reikėtų leisti su jus skaudinančiais, erzinančiais žmonėmis? Jeigu nesugebate atrasti būdo, kaip bendrauti su egoistu, tuomet rinkitės arba praleisti ribotą laiką kartu, arba išvis atsisakyti tokių vienakrypčių santykių. Jūs negalite tik duoti ir nesulaukti atpildo, kadangi tokie santykiai tik išsunkia iš jūsų energiją bei tikėjimą savimi ir savo jėgomis.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos