vaistai.lt

Plastikiniuose plaktuvuose – kenksmingos medžiagos (923/0) 

Plastikiniuose plaktuvuose – kenksmingos medžiagosValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą iš Čekijos, kad plastikiniuose plaktuvuose „Whisk Akcent” (gamintojas – „Yangjiang Tansung Industrial Co., Ltd.“, Kinija) nustatyta pirminių aromatinių aminų migracija.

Pirminiai aromatiniai aminai yra cheminiai junginiai, kurie priskiriami prie kancerogeninių medžiagų. Medžiagose, besiliečiančiose su maistu, jie gali atsirasti dėl cheminių reakcijų metu išsiskiriančių skilimo produktų.

Pranešimą išplatinusi Čekijos atsakinga institucija informavo, kad atlikus laboratorinius tyrimus, nustatytų aromatinių aminų kiekiai keliasdešimt kartų viršijo leistiną normą.

Iš Kinijos į Europą šias prekes importavo įmonė „Vetro-Plus a.s.“ (Hradec Kralove, Čekija), į Lietuvą 96 vienetus įvežė bendrovė UAB „Izora“ (Vilniaus g. 126, Raseiniai). Mūsų šalyje parduoti 8 šie nesaugūs plaktuvai.

Plastikinių plaktuvų „Whisk Akcent” brūkšninis kodas 8591022330920, ID Nr. 07-2014/14HF3035.

Vartotojai, įsigiję šių prekių, gali grąžinti jas į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.

Raseinių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nurodė UAB „Izora“ surinkti nesaugius plastikinius plaktuvus iš rinkos ir grąžinti tiekėjui.

Plastikiniai plaktuvai iš Kinijos, kuriuose nustatyta pirminių aromatinių aminų migracija, išplatinti ne tik Lietuvoje, bet ir Austrijoje, Čekijoje, Vengrijoje, Makedonijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Ukrainoje.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos